Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul hava durumu (19.01.2016)
        1

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için yeni bir yağışlı ve soğuk hava uyarısı yaptı.

        2

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı havanın yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğinin beklendiği kaydedildi.

        3

        Ancak, yurdun Güneybatı kesimlerinin bugün öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin belirtildiği açıklamada, Kıyı Ege'nin yağmurlu, İç Ege ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

        4

        21 Ocak Perşembe günü Güneybatıdan itibaren yurdu etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara'nın Güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması beklendiği aktarıldı.

        5

        Yağışların Muğla ve Antalya illerinde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

        6

        22 Ocak Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdu Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: "Cuma günü Marmara'nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        7

        Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da yurdumuzun kıyı Ege ile Marmara'nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yarın ve Perşembe günü batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağı bekleniyor."

        8

        İstanbul'u etkisi altına alan kar, kentin büyük bölümünü beyaz örtüyle kapladı. Belediye ekipleri de karla mücadele çalışmaları kapsamında dün gün boyu çalışmalarını sürdürdü. Ekipler ana yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Taksim Meydanı da kar küreme araçlarıyla temizlendi.

        9

        Peki kar yağışı ne zaman sona erecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da kar yağışı 19.01 Salı yani bugün öğleden sonra son bulacak. Ardından Cuma günü yeniden kar İstanbul'a geri gelecek ve hafta sonu kar yağışlı geçecek.

        10

        Ankara'da Perşembe günü kar bekleniyor.

        11

        Yurt genelinde ise; Batı bölgelerde kar yağışı duracak ama hava sıcaklıkları hissedilir şekilde azalacak. Özellikle iç ve batı bölgelerde ayaz, kıyı bölgelerde hava sıcaklıklarının ise eksi derecelere düşmesi bekleniyor. Bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları buzlanmaya karşı uyardı!

        12

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm ), Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

        13

        Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

        14

        Rüzgar, genellikle kuzey, kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi bekleniyor.

        15

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        22

        Samsun: Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 4

        23

        Artvin: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

        24

        Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 9