Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Nedim Doğulu'dan saç önerileri...
        1

        Doğulu kardeşlerin Wella Trend Vision birinciliği başta olmak üzere pek çok alanda başarılarını kanıtlamış ismi Nedim Doğulu saç rengini değiştirmek isteyenler için özel tavsiyeler verdi.

        Kişiye özel saç rengi, kişiye özel stili ön plana alan Nedim Doğulu'ya sormak istediklerinizi sorduk...

        2

        Saç rengi değiştirirken neleri ön planda tutmalıyız?

        3

        Saç rengini değiştirmek bir kadının bütünlüğünü temsil eder. Bu nedenle tüm analizlerin doğru şekilde yapılması gerekir. Ten rengi , göz rengi , giyim tarzı, mesleği, tabiki saçın sağlığı mutlaka göz önünde buludurulmalıdır. Doğru ve başarılı bir renk ancak bu analizler sonucunda ortaya çıkar. Öncelikle misafirlerimizi dinleyip sonrasında gereken tüm bilgilendirmeyi yapmalıyız. Ki uygulama sonucunda beğenileni ve yakışanı sunabilelim.

        4

        Saç rengi kendi tenine uymadığı halde ısrarla yeni ve farklı bir renk isteyen kişiler de oluyor. Bu durumda 'iyi kuaför' ne yapar? Yani müşteri kesin haklıdır mı? Önemli olan nasıl bir iş çıkacağı mı?

        5

        Çok güzel bir konuya değinmiş oldunuz. Yıllardır kuaför sektöründe yapılan bir hatadır bu. Müşteri bu konuda danışmanından yardım almalıdır ve dinlemelidir. Ne olursa olsun kişiye yakışmayacak bir rengi, sırf istenildiği için uygulamak kesinlikle doğru değildır. Doğadan pay biçin.

        6

        Nasıl ki doğada renk uyumları vardır, her kadınında ten rengi, saç rengi, göz rengi farklıdır. Bu yüzden renk uyumunu en doğru şekilde sağlamak için bu detaylar baz alınarak uygulamaya geçilmelidir. Doğru ve başarılı bir rengi ancak bu şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Saç rengi bütünlüğün tamamını yansıtan vitrindir. Kısaca doğru olan; kişinin taşıyabileceği ve onu en güzel şekilde ifade eden rengi uygulamaktır.Ve tabiki kendini iyi hissetmesini sağlamakta önemlidir.

        7

        Bu yıl özellikle yabancı basında iddialı saç rengi örnekleri gördük. Örneğin bir kuaför kadınların saç renklerini tablodaki renklerle aynı tutmuştu. Bu akıma 'geleceğin akımı' diyebilir miyiz?

        8

        Diyebiliriz ... Çünkü dünya değişiyor. 5 sene önce çok radikal dediğimiz kıyafetlere, ayakkabılara makyajlara bile şu anda yaş sınırı olmadan bir çok kişide rastlıyoruz. Yine aynı noktaya dönüyoruz , tüm bunlar doğru analiz sonucu yapılmalıdır. Renklerin dansını gülümseyerek izleyebilmek için ,kuaförler olarak saçlar üzerindeki kareografisini öyle bir sağlamalıyız ki sonuç iki tarafıda memnun etsin.

        9

        Klasik saç renklerinden sıkılıp saç rengini değiştirmek isteyen kadınlar ne yapmalı?

        10

        Her kadın mutlaka tarz olarak tanımlanan farklı renkleri denemelidir. Ama bizim Türk kadınlarımız biraz bu konuda conservative. Oysa ki HİÇ BİR KADIN BİR KALIP GÖRÜNTÜYE BAĞLI DEĞİLDİR. Bir çok farklı değişimler olabilir bu da bir kadının ruhununu çok güzel bir şekilde besler. Benim tüm kadınlara tavsiyem "Doğru değişim"den korkmamaları ve değişmeleri. Bir kadın kendi tarzını kendi pekala yaratabilir. Ve bazen bir renkten geçer bu yol. Değişime kucak açın.

        11

        Saç renginde uç dönüşler nasıl yapılmalı? Örneğin koyu saçlı kadınlar platin sarı istediklerinde bu dönüş nasıl olmalı?

        12

        Saç rengindeki uç dönüşler yani balyaj ve ombre dediğimiz teknikler kişeye özel çalışmalardır. Eğer saçın baz rengi boya ise, saç tonu dikakte alınmalı ve çok sert geçişler olmadan yumuşak kontraslar yapılmalıdır.

        13

        Ya da saç rengi doğal ve hiç kimyasal işlem olmamışsa , genellikle doğal bal rengi dediğimiz tondaki geçişleri tercih ediyoruz. Ama radikal bir değişim olacaksa ve sert kontraslar yapılacaksa , yine yüz ve ten rengi iyi analiz edilmelidir. Ve böylelikle "doğru marjinal "renge , doğru şekilde ulaşabilelim.

        14

        Kadınların saçlar ve eşyalar konusundaki sıkılganlıklarını sonradan pişman olmayacakları şekilde atlatmalarının yolu nedir?

        15

        Zaman zaman dediğiniz gibi pişmanlıklar yada mutsuzluklar yaşanabiliyor. Bu duyguların asıl kaynağı ise "interaktif iletişim". Biz kuaförler çoğu zaman karşımızdakini tanımadan dinlemeden en önemlisi anlamadan harekete geçiyoruz. Koltuğumuza oturan kişiyi çok iyi analiz edip çok iyi dinleyip neyi sevip neyi sevmediğini doğru şekilde anlamalıyız.

        16

        Yaşanacak olan pişmanlıkları ortadan tamamen kaldırmak yada en aza indirgemek için karşımızdaki kişiyi doğru yönlendirilmeli ve bilgilendirmeliyiz. Buradaki amaç ticari yaklaşım olmadan karşınızdaki kişiyi mutlu edebilmek olmalı (Uyguladıgınız renk veya kesimle). Ancak o zaman iki taraf içinde çok güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır.

        17

        Son olarak okurlarımıza tavsiyeleriniz neler?

        18

        Son olarak şunları söyleyebilirim. Saç bir bütünlüğü sembolize eder. Yüzümüz ,fiziğimiz ,yaşam tarzımız sitilimiz ,kıyafetlerimizde kullandığımız renkler,yaptığımız meslek cok önemli detaylarıdır.Bunların hepsi analiz edilip ,karar vermek gerekir . Böyle bir değişimin sonucu karşınızdaki insanı çok mutlu edip tüm hayatına olumlu şekilde yansıyacaktır.