Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        02.07.2016

        ■ Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek Woodwind Festival’e ev sahipliği yapacak. Festivalin saat 19.30’daki konserinde solistler Halit Turgay, Marco Mazzini, Başak Ersöz’e Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası eşlik edecek. İstanbul Klarnet Korosu Türk Bestecileri konseriyse solist Tanju Erol eşliğinde saat 21.00’de.

        ■ İstanbul’da kendine has mekân The Populist’te DJ Şükrü’nün performansı, geceye eşlik edecek.

        ■ Berlin çıkışlı Alessandro ve Federico Fognini ikilisinden oluşan Mind Against, saat 22.00 itibarıyla Kafes’in kabininde olacak.

        ÇEŞME

        ■ Sevilen şarkılarıyla Cem Adrian, 22.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Çeşme Marina sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Çeşme’nin popüler plajlarından Fly–Inn Beach, setleri kadar MC performanslarıyla da ilgi gören DJ Funky‘C’yi ağırlayacak.

        BODRUM

        ■ Cazın seçkin sanatçılarını tutkunlarıyla buluşturan Pannonica Jazz Sunset, The Marmara Bodrum’un havuz başında gün batımı manzarasını eşsiz bir müzik ziyafetine dönüştürecek. Temmuz ayı boyunca cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek Pannonica Jazz Sunset’te bu akşam saat 19.30’da Manouche-Uala Trio sahnede olacak.

        ■ Ibiza’nın en eğlenceli, şık ve avangart beach club’ı Blue Marlin Ibiza Bodrum’un açılış haftasında ünlü Alman Markus Schulz olmak üzere Otto Knows’tan Joey Negro’ya ünlü DJ’ler kabinde olacak.

        03.07.2016

        ■ Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki Istanbul Woodwind Festival’in son gününde 21.00’de ünlü saksofon sanatçısı ve besteci Andy Sheppard’a gitarda Sarp Maden, davulda Volkan Öktem ve bas gitarda Alp Ersönmez’den oluşan MadenÖktemErsönmez Caz Üçlüsü eşlik edecek. Öncesinde; saat 19.00’da Jazzytolia konseri, saat 19.30’da Hristina Raykova klarnet resitali izlenebilecek.

        MUĞLA

        ■ Piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı oğlu Erkin Onay’la 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali öncesinde, bu akşam saat 21.30’da Dibeklihan Kültür Sanat Köyü’nde konser verecek. 8 Temmuz-11 Ağustos tarihlerindeki festivalde klasikten caza geniş yelpazede geçecek.

        04.07.2016

        ANTALYA

        ■ Aşkın Nur Yengi, 22.00 itibarıyla Kaya Palazzo Belek Convention Center sahnesinde.

        05.07.2016

        ANTALYA

        ■ Müzik tarihinin efsane gruplarından Deep Purple, saat 22.00 itibarıyla Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı sahnesinde rock dinleyicileriyle buluşacak.

        ÇEŞME

        ■ Burn Electronica Festival Çeşme 2016, bugün ve yarın Alaçatı Soundpool’da gerçekleşecek. FG 93.7 tarafından 12 yıldır beri düzenlenen festivalde bu yıl John Digweed, Tiga, Nick Monaco, Nora En Pure, Wolf+Lamb, Oliver Koletzk, Murat Uncuoğlu, Ali Efe Dinç, Buber, Ah Gulnihal, Becky from Rugrats, Âme sahnede olacak.

        ■ Pop müziğin divası Ajda Pekkan, yaz konserlerine başladı... Saat 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak.

        KUŞADASI

        ■ Pinhani, sevilen şarkılarıyla 21.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Kuşadası’nda dinleyici karşısında olacak.

        BODRUM

        ■ Club Pasha Bodrum sahnesi saat 22.30’da DJ Onur Suygun performansına ev sahipliği yapacak.

        GİRNE

        ■ Skull King Oscar Hotel Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şarkılarıyla sevilen şarkıcı Linet’in konserine ev sahipliği yapacak. Konser saat 22.00’de...

        06.07.2016

        ANTALYA

        ■ Kuzey’in Oğlu olarak bilinen Volkan Konak, saat 20.00 itibarıyla Hotel Su sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

        ■ Popüler müziğin yeni isimlerinden Buray, sahne performansıyla Tudors’da bir konser verecek.

        ■ Jolly Joker Antalya 22.00 itibarıyla Koray Avcı performansına ev sahipliği yapacak.

        BODRUM

        ■ Ijsbrand De Wilde ve Gert Beazar’ın projesi olarak yola çıkan, füzyon müziğinin ünlü ismi Stavroz, 21.30’da Bodrum’un popüler mekânı Xuma kabininde olacak.

        ■ Fly–Inn Beach partileri devam ediyor... Mekânın kabini hareketli performansıyla Nora en Pure’a emanet. ÇEŞME

        ■ Yeni albümü ‘Kırık Kalpler’den şarkılarla Sertab Erener, saat 21.00 itibarıyla Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        BALIKESİR

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Duman, saat 21.00’de Altınoluk Amfitiyatro sahnesinde bir konser verecek.

        GİRNE

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Demet Akalın, Grand Pasha Girne Hotel’de sahne alacak. 22.00’de başlayacak konserde etkileyici sahne şovlarına hazır olun...

        ■ Funda Arar, başarılı performansıyla 22.00’de The Savoy Ottoman Palace sahnesinde olacak.

        07.07.2016

        ANTALYA

        ■ Türkiye’nin en iyi aranjörlerinden Ozan Çolakoğlu, saat 21.30 itibarıyla Adam&Eve sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

        ■ Ziynet Sali, sevilen şarkılarıyla saat 22.00’de Kaya Palazzo Belek Convention Center sahnesinde.

        ■ Berkay, 22.00’de Jolly Joker Antalya’da.

        ÇEŞME

        ■ Murat Dalkılıç, saat 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        GİRNE

        ■ Eğlenceli sahne performansıyla Fatih Ürek, 22.00’de Skull King Oscar Hotel sahnesinde.

        08.07.2016

        ■ Alternatif müziğin sevilen ismi Kalben, 22.00’de Dorock XL sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Suma Beach, geçen yazın popüler parti serisi Label Project’e yeniden ev sahipliği yapacak. Etkinlik 22.00’de...

        BODRUM

        ■ Pannonica Jazz Sunset kapsamında 19.30’da Cansu Nihal Akarsu, Alpay Çiftçi ve Halil Serin sahnede olacak.

        ■ 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde bu akşam saat 21.00’de Gülsin Onay & Saygun Quartet, ‘Taşta Klasik’ konsepti altında gerçekleştirecek.

        ÇEŞME

        ■ DJ Alle Farben, saat 23.00’te Madeo Beach sahnesinde dinleyici karşısında olacak. İstanbul Ses Kayıt&Serkan Kaya, saat 20.30 itibarıyla Efes Royal Palace Resort & SPA sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Yaşar, saat 22.00’de Hayal Kahvesi Çeşme Marina’da olacak.

        ■ Funda Arar, sevilen şarkılarıyla saat 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        ANTALYA

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Yıldız Tilbe, 22.00 itibarıyla Jolly Joker Antalya sahnesinde.

        SERGİ

        ■ Sanatçı Zafer Malkoç’un 2013’ten bu yana üretmeye devam ettiği seri Kırmızı Emperyalistler; dürüstlük ve bitmeyen bir umutla hâlâ kurtarılabilecek bir dünya olduğuna inanan bir insanın dışa vurmuş kavgasını ifade ediyor. Serinin devam niteliğindeki Uyuş(turul)muş Bedenler sergisi 6 Temmuz’a kadar Galeri Eksen’de görülebilir.

        SAHNE/ PERFORMANS

        ■ Usta oyuncu Genco Erkal, 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrasında’da bir araya getiriyor. Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht, İstanbul Kadıköy Lisesi’nin içindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde perdelerini açacak. Oyun 7, 8 ve 9 Temmuz akşamları saat 21.00’de izlenebilecek.

        ■ Trump AVM Çocuk Katı’nda bu hafta sonu çocuklar bayram neşesini tamamlayacak. Çocuklar, bugün saat 13.00’te başlayacak Mucit Macit’in mikroplarla savaşını anlatan Her Şey Elimizde oyunuyla neşeli bir gün geçirecekler. Yarınsa sahnede Uçmak İstiyorum isimli oyun olacak...

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Yeşilçam filmlerinin unutulmaz sahnelerine mekân olan İstanbul sokakları, caddeleri ve semtlerini yeniden keşfetmeye ne dersiniz? İstanbul’a göç eden gurbet kuşları gibi Haydarpaşa’ya gelip, Hülya Koçyiğit’le Büyükada’da ağaçların arasından denizi seyretmek, Erol Taş’ın Cankurtaran Kahvesi’nde bir kahve içip, Tarık Akan ve Halit Akçatepe’yle Taksim’de buluşmak, Türkan Şoray’la Emirgan’da çay içip, Emel Sayın’la o ağacın altında buluşmak... Arttravel’ın Başrolde İstanbul gezileri, Türk filmlerinin izini süren 3 ayrı tur sunuyor. İstanbul ve Türk sineması sevdalısı gezginler Başrolde Boğaziçi, Başrolde Beyoğlu ve Başrolde Adalar turlarına bir bütün olarak katılabilecek ve nostaljik bir İstanbul gününün tadını çıkarabilecek.

        ■ İstanbul Modern, 4-6 ve 7-12 yaş gruplarındaki çocuklar için 11 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında hem eğlenceli hem de öğretici bir dizi atölye hazırladı. Çocuklar bu atölyelerde sanatçılarla buluşup müzik ve çağdaş sanat atölyelerine katılacak, bilgisayar teknolojileriyle sanatı buluşturacak, kendi animasyon filmlerini çekecekler.

        ■ Minopolis Çocuklar Şehri’nin Tematik Yaz Kampı, çocukları doğanın, kültürün, tarihin, bilimin eğlenceli dünyasına taşıyor. Kampta çocuklar istedikleri temaya göre günlük, haftalık ve aylık olarak katılabilecek. Yemek Pişirme Sanatı, Haydi Yelkene, Acil Kurtarma Kampı, Sahnenin Merkezine Lütfen, Şehirde Çiftlik Hayatı, Konuşan Kuklalar, Yaşasın Ben Artık Bilim İnsanıyım, Açık Alan Dedektifleri ve Teknokul Robotik temalarından oluşan kamp 11 hafta boyunca çocuklara o haftanın temasına uygun bir içerik sunacak.

        HABERDAR OL

        ■ Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle 15. yılını kutlayan One Love Festival, 17 Temmuz’da İstanbul’u renklendirecek. Müzikseverlerin her yıl sabırsızlıkla beklediği festival, Parkorman’da gerçekleşecek. Festival kapsamında Two Door Cinema Club, Django Django, Balthazar, Arthur Beatrice, HVOB, Sofi Tukker, Klangkarussell, Butch, Andrea Oliva, Ben Pearce, Kalben, Umut Adan, Cervus, Alican, İlker Aksungar, Men with a Plan, Akın Sevgör, Shangri-La ve Radyo Eksen DJ’leri sahnede olacak.

        ■ Ülkemizde büyük bir hayran kitlesine sahip Pink Martini, Avrupa turnesi kapsamında 17 Temmuz’da İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, 19 Temmuz’da Bodrum Xuma ve 21 Temmuz’da 20. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Salamis Antik Tiyatro sahnesinde olacak. Kendilerini ‘Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip, modern bir formda sunan müzik arkeologları’ olarak tanımlayan grubun sahne performansını kaçırmamalı...

        ■ 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları bu yaz, müzik dünyasında heyecan yaratan özgün performanslara ev sahipliği yapacak. 11 Temmuz’da ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say ve Genç Yetenekler konseri ile başlayacak buluşmalarda, yıldız sanatçılarla önemli müzik toplulukları aynı sahneyi paylaşacak. Seyircinin konser keyfine, açık havada sinema nostaljisi de eşlik edecek.

        YEME-İÇME

        ■ Almanya’nın popüler mekânlarından İtalyan mutfağı temsilcisi Macaronni, bu ay Bodrum’da da kapılarını açıyor. Broadway’den sahne performanslarına ev sahipliği yapacak mekân, Bodrum gece hayatına da yeni bir soluk katacak. Bodrum Cruise Port’taki Macaronni, orijinal İtalyan mönüsü, lezzetleri, şık ve elegant konseptinin yanı sıra piyanist ve saksofondan oluşan gece eğlenceleriyle de Bodrum’a renk katacak.

        ■ Fava Restoran, bayram için Alaçatı’nın en gözde mekânı olmaya aday... Şef Ufuk Yamansavcı yönetimindeki mutfağıyla Fava Restoran, Alaçatı’ya ve Akdeniz’e özel olarak hazırlanan birbirinden lezzetli mezeleriyle damakları şenlendirecek.

        VİZYON

        Doğaüstü güçleri olan bir çocuk ‘Midnight Special’

        Jeff Nichols’un yönettiği ve Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst ve Adam Driver’ın oynadığı Midnight Special, haftanın öne çıkan yapımı. 8 yaşındaki oğlunun doğaüstü güçleri olduğunu fark eden baba, oğlunu koruyabilmek için bir kaçış planı yapar ve bildikleri korunan yere peşlerindeki polislere ve çeşitli gruplara yakalanmadan varmaya çalışırlar.

        ‘Bir Kadın + Bir Erkek’ ve tabii ki yeni bir aşk!

        Ünlü bir film müziği bestecisi Hindistan’da çekilecek bir Romeo ve Juliet filmi uyarlamasının müziklerini yapması için davet alır. Fransız büyükelçisinin eşinin de katıldığı mecburi bir yolculukta fiziksel ve ruhsal şifa arayan ikilinin aşka bakışı değişir...

        ‘Küçük Şövalye Trenk’inhikayesi

        Ortaçağ’da bir ejderha sorunu baş göstermiştir. Duke, bununla mücadele için bir turnuva yapmaya karar verir. Kazananın bir dilek hakkı olacaktır; Trenk ve arkadaşları ejderha ile savaşırken ejderhanın hiç bilinmeyen bir yönünü keşfederler. Pek eğlenceli bir kahramanlık hikâyesi...

        Beni ‘Babaannem’ mi kurtaracak?

        Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Mehmet, trafik kazasında anne ve babasını kaybeder. Bu olay onun için çok zor bir sürecin başlangıcıdır. Mehmet bir süre sonra annesinin ve babasının yaptığı dolandırıcılıklar yüzünden her şeyini kaybeder ve bir gece hayatına son vermeyi dener. Hastanede gözlerini açtığında ise karşısında babaannesi Zehra Hanımı bulur.

        TATİL

        ■ Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için şehrin karmaşasından uzak bir öneri, Boğaz’ın incisi The Grand Tarabya... Bayrama özel olarak hazırlanan tatil paketiyle konuklarına eşsiz bir tatil deneyimi sunan otelde avantajlı fırsatlarla konaklamak mümkün olacak. Konaklamanın yanı sıra The Brasserie Restoran’da zengin açık büfe kahvaltı ile Boğaz manzaralı SPA da tatilin keyifli birer parçası olacak...

        ■ Konumuyla İstanbul’un en gözde merkezi Levent’te misafirlerine sınırsız konfor sunan Wyndham Grand İstanbul Levent, bayramını dolu dolu geçirmek isteyenlere tatil olanağı sunuyor. Şehir manzaralı açık havuz, kapalı havuz, açık hava spor alanı, sauna, Türk hamamı, buhar odası gibi bir tatilin olmazsa olmazları misafirleri bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ