Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte ölüm evi!

        Maraş'ta, 4 kardeşin birlikte ölüme gittiği evin içindeki dünya, en az yaşanan olayın kendisi kadar soğuk ve ürpertici. Buzdolabı, dolaplar bomboş, abur cubur kalıntıları her yanda.

        "İYİ İRDELENMELİ"

        Akşam'ın haberine göre; Uzmanlar 'iyi irdelenmeli' görüşünde, özel ekip iz sürüyor. İçerideki dünya, gençlerin ruh halini yansıtacak türden.

        İSİMLERİ MİTOLOJİDEN!

        Raden (31), Rulin (30), Sajen (27) ve Beraris (26) Şağocak... Onlarla ilgili en çok bilinen, saplantılı derecede sevdikleri anne Neyran Sağocak'ın ölümünden bir hafta sonra canlarına kıymış olmaları. Hem de ilk değil üçüncü denemede. Konuşulanlar birbirine yakın türden. İsimleri mitolojiden; sessiz, içe kapanık, dışarıyla fazla ilişki kurmayan dört kardeş. Babaları kentin ünlü avukatlarından. Cevabı aranan soru, böyle bir şey nasıl olabilir?

        HARÇLIKLARI DA KISILDI

        Astıma bağlı nefes darlığı çeken anne 15 Nisan'da İstanbul'da can verdi. Avukat baba Necdet Sağocak, Kahramanmaraş'a dönüş sonrası 4 evladını, 'kendilerine bir şey yapmasınlar' diye o bağ evine yerleştirdi. Facia da işte orada yaşandı. Baba, iki kez intihar girişiminde bulunan çocuklarının, yeni bir denemede bulunmaması için evden tehlikeli malzemeleri toplatmıştı. Göz kulak olsun diye yardımcısını görevlendirmişti. Harçlıkları azaltıldı. Ancak yine olmadı. Çocukların son günlerine tanıklık eden evin durumu, kardeşlerin psikolojisini yansıtıyor.

        YATAKLAR DAĞINIK, GİYSİLER YERDE

        Eve girişten itibaren, 4 kardeşin son günlerde hazır gıda tüketip etrafı hiç toplamadığı görülüyor. Girişteki masada alkol, soda ve gazlı içecek şişeleriyle yarım bırakılan bisküvi, boş meyveli yoğurt kapları dikkat çekiyor. Kardeşler bolca sigara tüketmiş. İçeride çok az eşya var. Yatak odaları dağınık. Yarım bırakılan içecek şişeleri her yerde. Kardeşlerin intihar öncesi siyah kıyafetler giydiği de belirtilmişti. Odalara dağılan değiştirilmiş giysiler de bu duruma işaret ediyor.

        AYNI İPİ KULLANMIŞLAR

        Olayda kullanılan ip parçaları hala bağ evinde. 4 kardeşin uzun bir ipi 4'e böldüğü sanılıyor.

        KİMLİK KARŞILIĞI TÜP

        4 kardeş, annelerinin vefatının ardından ilk ölüm denemesini İstanbul'da yapmıştı. İkinci denemede kullanılan tüpler ise hala bağ evinde duruyor. Kardeşlerden Rulin'in parası olmadığı için tüp bayiine nüfus cüzdanını rehin bıraktığı öğrenildi. Bu nedenle jandarmanın, intihar faciasının ardından Rulin'in kimliğine ulaşamadığı öğrenildi.

        "ZAMANI DURDURMAK İSTEMİŞ OLABİLİRLER"

        PROF. Dr. Arif Verimli, evin görüntülerini yorumladı: Çocukların ortamı olduğu gibi koruması dikkat çekiyor. Annenin ölümünden sonra zamanı durdurma çabası gözleniyor.

        'AİLE TUHAFLIĞI' GİBİ

        Pskiyatri de 'Folie de famille' adını verdiğimiz 'Aile tuhaflığı' da söz konusu olabilir. Anne ve babanın mitoloji ve felsefeye düşkünlükleri nedeniyle çocuklar bu davranış biçimlerini normal olarak algılar. Onlar için bu durum belki de çok mantıklı. Etraf çok dağınık. İntihara sürüklenme noktasındaki düşünceleri 'aşırı değerlendirilmiş fikir' olarak görebiliriz. Öyle odaklanmışlar ki ölümü anneleriyle kavuşma anı olarak düşünmüş olabilirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ