Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yerli otomobilin ismi hangisi olacak? - Otomobil Haberleri

        Türkiye'nin Otomobili'nin tanıtımına saatler kalırken isim tartışması alevlendi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) pazartesi gününden bu yanaher gün 14.30'da twitter hesabından yaptığı paylaşımlardan dört anahtar kelime çıktı. 1453, Fatih, İstanbul, Lale. İsim tartışmaları da bu yöne evrildi. Öte yandan Ottoman ismi de öneriler arasında yer aldı.

        Yarın yapılacak tanıtımda isim açıklanıp açıklanmayacağı bilinmiyor

        DÜN LALE FİGÜRÜ ORTAYA ÇIKTI

        TOGG, 27 Aralık'ta tanıtılacak yerli otomobille ilgili ilkolarak far ışıklarını, daha sonra silüetini, dün de otomobilin ön panjurundaki İstanbul'un simgesi olan lale figürünün göründüğü fotoğrafları paylaştı. Bugün 14.30'daki paylaşımda batarya yer aldı. İlk üç günden farklı olarak saat 14.53'te de bir paylaşım yapıldı ve otomobilin iç dizaynını gösteren fotoğraf sunuldu. Yerli otomobilden 19:23'te de görüntü paylaşılacak. Bu iki saatle 1453 İstanbul'un fethi ve 1923 Cumhuriyet'in ilanına atıf yapıldı.

        REKLAM

        İÇ DİZAYNDA DA LALE FİGÜRÜ VAR

        Otomobilin iç dizaynında da lale figürü dikkat çekti. Cam indirme butonları da lale şeklinde tasarlandı. Lale detayları otomobil isminin Laleveya İngilizce Tulip olabileceği şeklinde yorumlandı.

        İSTANBUL HAVALİMANI'NIN TRAFİK KULESİNİ DE TASARLADI

        Yerli otomobilin prototipini üreten İtalya Pininfarina ileAECOM, İstanbul Havalimanı'nın hava trafik kontrol kulesi ne tasarlamıştı. Kule için İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk - İslam tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenilmişti.

        SELÇUKLU MOTİFLERİ

        Yerli otomobilin iç tasarımında altıgen birim hücresi kullanılarak oluşturulan desenler Mimar Sinan’ın eserleri başta olmak üzere Osmanlı mimarisinde sıkça kullanılıyor. Selçuklu mimarisinden günümüze kalan altıgen ve sekizgen geometrik desenleri tasarımlarına taşıyan altıgen birim hücresi kullanılarak oluşturulan bu desen Büyük Selçuklu Devleti’nden itibaren kullanılıyor. Sonsuza açılan desenler, çoklukta birlik olarak algılanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ