Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS taban puanları ve sıralamaları 2022: YKS ek tercihler için 2 yıllık ve 4 yıllık YKS üniversite taban puanları, başarı sıralaması ve boş kontenjanlar listesi
        1

        YKS taban puanları ve sıralamaları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının erişime açılmasının ardından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Üniversite YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile netlik kazanacak. YKS ek tercih işlemlerini gerçekleştirecek adayların gündeminde " Sözel/sayısal 2 yıllık ve 4 yıllık YKS üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları belli oldu mu?" sorusu yer alıyor. İşte, ÖSYM ve YÖK Atlas ile güncel YKS taban puanları ve sıralamaları detayları...

        2

        YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

        YKS 2022 sınavına TYT'de 3 milyon 8 bin 287 kişi, AYT alanında 1 milyon 852 bin 678 kişi, YDT'de ise 132 bin 485 öğrenci katılım sağladı.

        3

        YKS EK TERCİHLER İÇİN ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI TABLOSU

        2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları ve sıralamaları araştırmaları hız kazandı. 2022 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve boş kontenjanları, ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile netlilk kazanıyor.

        4

        YKS TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?

        2022 YKS sonuçlarına göre adayların merkezi yerleştirme işlemleri gerçekleştirildi. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercih sürecine girecek adaylar üniversite taban puanları araştırmalarına başladı. YKS taban puanları henüz açıklanmadı, eklendiğinde haberimizden ulaşabillirsiniz. İşte, geçen yılın taban puanları...

        YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

        YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİ TIKLAYINIZ.

        5

        YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

        Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

        Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

        6

        YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

        Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabiliyor.

        7

        ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

        YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puan ve başarı sıralamalarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanacaklar. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamlayacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

        ÜNİVERSİTE E-KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ