Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ABD Başkanı Trump'ın yeni otomobili ortaya çıktı - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Liderlerin yaşamları hakkında, kuşkusuz en çok merak edilenlerin başında makamotomobilleri gelir. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, söz konusu otomobiller arasında ise en dikkat çekici olanı her zaman ABD Başkanları'nın kullandıkları olmuştur. Çünkü bu araçlar, diğer ülke liderlerininmakam araçlarındanfarklı olarak, sadecebaşkanın kullanımına sunulacak şekilde üretiliyor. Ayrıca, ABD Başkanları'nın otomobillerinin Amerikan otomotiv endüstrisinin teknolojik gücünü göstermesi bakımından da ayrı bir önemi vardır. Bu kısa bilgileri vermemize sebep olan ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni limuzinin, Amerikalıların tabiriyle ise 'canavarının' yenilenmiş olması. Şimdi gelin Trump'ın yeni canavarına biraz daha yakından bakalım.

        REKLAM

        YİNE CADİLLAC TERCİH EDİLDİ

        Başkanın kullanmaya başladığı dev boyutlardaki yeni limuzin, ilk kez Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler binasına yolculuğu sırasında görüntülendi. General Motors markalarından Cadillac tarafından üretilen otomobil, devasa ölçüleri veorantısız tasarımıyüzünden ülkede 'canavar' olarak anılıyor. Federal kayıtlara göre, geliştirme maliyeti 15.8 milyon doları bulan otomobilden,Beyaz Saray'ın en az iki adet satın aldığıbelirtiliyor. Yeni limuzinin, yerini aldığı ve ABD'nin bir önceki Başkanı Barack Obama döneminden beri kullanılan model ile profil benzerliği dikkat çekiyor. Buna rağmen ön farları ve arka stopları Cadillac'ın büyük boy SUV'si Escalade'den aynen alınan yeni otomobilin hatlarının ise, eski modele göre daha keskin ve görece daha estetik olduğu ilk bakışta fark ediliyor.

        FÜZE SAVUNMA SİSTEMİVAR

        Trump'ın yeni 'canavarı' hakkında henüz detaylı bilgiler açıklanmamış olsa da, aracın herhangi birkimyasal yada biyolojik saldırıya karşın kendine ait bir oksijen sağlayıcısınınbulunduğu kaydediliyor. Diğer güvenlik ekipmanları arasında ise, füze savunma sistemi, başkanın kan örneğinin yer aldığı sağlık kiti ve göz yaşartıcı bomba atar bulunuyor.

        ABD Başkanları'nın kullandığı otomobiller Amerikalı üreticilerden temin ediliyor. Ülkede 1980'lere kadar Ford'un premium otomobiller tercih ediliyor.

        PUTİN'İN DE ARABASI YENİLENDİ

        Donald Trump'ın yeni otomobili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni makam arabasının ortaya çıkışından bir hafta sonra görücüye çıktı. Uzmanlar bu durumu liderler arasındaki güç savaşının otomobilleri üzerinden devam ettiği şekilde yorumluyor. Putin'in aracının Trump'ınkine göre en büyük farkı ise sadece başkanın kullanımına değil, diğer üst düzey devlet yetkilileri ve sivil kullanımına dasunulacak olması.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ