Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Abdullah Avcı'dan Antalyaspor maçı sonrası Galatasaray'a gözdağı! - Rams Başakşehir Haberleri

        Haftaya 66 puanla averaj farkıyla üçüncü sırada giren Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasının açılış maçında Antalyaspor'a konuk oldu. İstanbul temsilcisi, ilk yarıda ve ikinci yarıda birer gol bularak maçı 2-0 kazandı ve puanını 69'a yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

        Başakşehir'in tek maçı kaldığına vurgu yapan Avcı, "Benim 1, rakibin 2 maçı var. Şu anda 69, 69 puanlar... Rakibin 2 maçı var, bizim 1 maçımız kaldı. Sonuna kadar hesaplamalar sürecek. Ben rakibi tedirgin ettiğini düşünüyorum. Aynı durumda ben de olsam, beni de tedirgin eder. Bugün lig bitse, Başakşehir şampiyon oluyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Sezonun çekişmeli geçtiğine de değinen Avcı, sözlerini "Geneline baktığında harika bir 4 sezon yaşıyor. Tamamen oyunla ilgilenen, oyunun içinde kalmaya çalışan bir takımız. Geçen hafta zihinsel olarak yıpratıcı bir maç oynadık. Ancak tekrar ayağa kalkmak bizim gibi takımlar için kolay oluyor." diyerek tamamladı.

        ARDA TURAN'A DESTEK!

        Abdullah Avcı, maç öncesi yaptığı açıklamalarda Arda Turan'a sahip çıktı. Yayıncı kuruluşa konuşan Avcı, "Arda'nın aldığı cezayla ilgili hukuksal bir yorum yapmak istemyiorum ama benim elimde büyümüş ve 16 yaşından bu yana benimle iletişimde olan, hayatım boyunca da yanında ve arkasında olacağım birisi. Sonuna kadar Arda'nın yanındayız ve ben ömür boyu da öyle olacağım" dedi.

        BASIN TOPLANTISI

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'deki Antalyaspor galibiyetini, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) 16 maçlık men cezası verdiği Arda Turan ile 5 maç cezalı Marcio Mossoro'ya armağan ettiklerini söyledi.

        Avcı, Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından Antalya Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, özellikle ikinci yarı rakipten hiç geçiş hücumu yemediklerini belirtti.

        Karşılaşmada üçüncü golü de bulabileceklerini aktaran Avcı, 38 yaşındaki Emre Belözoğlu'nun bu sezon 35. maçını oynadığını ve 9. asistini yapmasının çok değerli olduğunu aktardı.

        Avcı, Emmanuel Adebayor'un sahada en fazla koşan oyuncu olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

        "Geçen haftaki yıpranmadan sonra hem zihinsel hem de cezalı oyuncularımızın olmasından dolayı ayağa kalkmak ve vazgeçmediğimizi göstermek adına sahadaydık. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Hem Arda'ya hem Mossoro'ya bu galibiyeti armağan ediyoruz. Oyuncular da aynı şekilde. O duyguları onlarla da paylaşıyoruz. Onların da gönül desteği vardı."

        HAMZA HAMZAOĞLU: EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ

        Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise en az bir puana ihtiyaç duydukları Medipol Başakşehir maçını kaybettiklerini dile getirdi.

        İyi bir rakibe karşı oynadıklarını ve son pozisyonları neticelendiremediklerini belirten Hamzaoğlu, pozitif futbolundan dolayı Medipol Başakşehir'i kutladı.

        Hamzaoğlu, sezonun son maçında haftaya Aytemiz Alanyaspor'la karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Önümüzde bir maçımız daha var. Burada alamadığımız puan ya da puanları orada almamız lazım. En iyi şekilde o maça hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

        Tecrübeli teknik adam, kırmızı-beyazlı taraftarın Antalyaspor çatısı altında yeniden bir araya gelip takımlarını desteklemeye devam etmesini de istedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ