Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Alanyaspor - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU

        Dün akşamki maç net olarak şunu gösterdi. Beşiktaş taraftarı bu sene ne Sergen'den ne bu takımdan geçen seneyi beklemesin. Beşiktaş, fizik olarak iyi değildi. Bana söyleyin dün gece hangi Beşiktaşlı iyi mücadele etti? Yok. Peki hangi Alanyalı kötüydü yine yok.

        Alanya gayet iyi hazırlanırken;

        Beşiktaş çok kötü hazırlanmış. Bu kadar kötü kazanmak zor. Alanya'da bütün futbolcular oyunun içindeydi.

        Beşiktaş'ta ise tam tersi.

        2

        Maçın bir tane pozisyonu var.

        Hakem endirekt vuruş verdi. Tahmin ediyorum Efecan orada ofsayt çıktı. İkinci pozisyonda Vida topa vururken Vida'nın dengesini bozdu.

        Efecan olmasaydı düzgün vururdu diye bir yorum yaptı hakem. Tersi olsaydı ne olurdu merak ettim. VAR ile AVAR pozisyonu çözemedi ki hakemi çağırdı. Yani yükü kendi üzerlerinden attılar.

        Eğer ofsayt çizgisi çekildiğinde Efecan ofsaytsa hakeme söyle direkt başlasın. Çağırmayacaksın niye çağırıyorsun anlamadım. Eğer ilk pozisyonu es geçip Efecan oyuna ve rakibe müdahale ediyor diye çağırdıysa o da ayrı top Vida'dan geliyor. Nereden bakarsanız seyirciyi rahatsız edecek bir poziyon. O zaman ikinci pozisyona çağırıyor.

        İlk pozisyon ofsayt değil gibi gözüküyor.

        3

        ALİ ECE

        Beşiktaş, haftalardır gol yiyor üstelik akıl almaz hatalar sonucu yiyor. Alanyaspor’un ilk golü adeta Beşiktaş’ın bu sezonki düşüşünü tek bir kareye özet babında sığdıran cinsten bir goldü: Welinton çevresini nasıl taradı, neden oraya gitti, orta yapan Efecan’ın karşısında Vida neden etrafında 30 derece döndü ve ne düşündü? Babacar hiç düşünmedi, altıpastan bomboş golü attı!

        4

        Geçen sezon kadrodaki bireysel yeteneklerin toplamından çok daha yetenekli bir takım performansı ortaya çıkartarak övgüleri hak eden Sergen Yalçın hocanın bu sezon eleştirilmesi son derece doğal. Beklentileri kendisi yükseltti ve bu sezon o beklentilerin altında bir teknik direktörlük performansı sergiliyor. Geçen sezon gösterdiği gibi çok daha iyisini yapabilecek bir futbol beyni, bir an önce onunda formsuzluktan kurtulması gerekiyor!

        5

        AHMET ÇAKAR

        Beşiktaş için çok karanlık günler başlıyor. Son yılların en kötü Beşiktaş'ını izledim. Futbol adına her şey sıfır... Baskı yok, güç yok, takım savunması bir amatör takım kadar kötü. Nerede o eski Atiba... Nerede Ghezzal... Kenan Karaman'a bu kadar tahammül niye? Birebir de Welinton ne kadar zayıf bir stoper olduğunu gösteriyor. Takım hem fizik hem mental olarak çökmüş durumda.

        6

        Alper Ulusoy'u oldum olası beğenmem. Asla büyük maçların hakemi değil. Alanyaspor'un golde iptal kararı doğru zira top Vida'dan Emre Akbaba'ya gelse de top Vida'ya vurulduğunda Efecan ofsayt ve oyuna müdahalesi var. Ama ikinci yarı Alanya'nın bariz bir penaltısını vermedi. Welinton sırtından açık net bir şekilde rakibini itiyor. Bundan hafifini Trabzon'da Fenerbahçeli Kim yaptı. Oyundan atıldı, tartışmalar bitmedi.

        7

        GÜNTEKİN ONAY

        Peki çifte kupalı şampiyon ne oldu da bu durumlara düştü? Rakibi merkezden delme yok, kaybedilen toplara baskı yok. Rakip ceza sahasında çoğalma yok, saha içinde oyun disiplini yok. İstek, yok, arzu yok savaşan bir takım hiç yok. Oyun kuramıyorsun. çalışılmış bir duran top organizasyonu da yok.

        8

        E bu kadar ‘YOK’un olduğu bir yerde ne var? 6 deplasmanda kaybedilen 4’üncü maç. Liderin 10 puan gerisinde olmasına rağmen zirveye tutunma endişesi duymayan bir Beşiktaş var. Çok da iyi bir futbol oynamayan Alanyaspor, daha istekliydi ve sadece mücadele ederek Beşiktaş’ı haklı bir şekilde mağlup etti. Teknik, taktik bir yana, yerlerde dolaşan oyuncu performansları diğer bir yana, ama her şeyden önce teknik adamından oyuncu grubuna bu isteksizlik, bu vurdumduymazlık, bu gamsızlık düşündürücü. Ders çıkartan, kötü futbola reaksiyon gösteren de olmayınca bu kadar ‘YOK’ üst üste koyunca bu tablo da tabii kaçınılmaz oluyor.

        9

        ALİ GÜLTİKEN

        Bile bile lades olmak' bu maçtan sonra kullanılabilecek en yerine oturan cümle olur. Alanyaspor'un oyunu ve ezberi hep bellidir. Tempolu, dinamik bir takım ve en büyük özelliği de çok etkili kontratağa çıkabilen bir ekip. Burada başta Efecan sonrasında Davidson, Emre ve Babacar'ın bunu çok iyi yaptığını da cümle âlem biliyor. Beşiktaşlı oyuncular da biliyor, teknik heyette biliyor ama bilmek bu maçta yine bir şey ifade etmedi. Aynı oyuncuların organizasyonlarıyla yenilen 2 gol bilmenin değil, icraatin önemli olduğunu gösterdi.

        10

        Beşiktaş, geçen sezonki Ghezzal'ı, Atiba'yı ve doğal olarak santrfor oyuncusunu arıyor. Bunlara ilaveten bu sene takıma katılan Pjanic, Alex gibi oyuncuların katkısını da bekliyor ama bu beklentilerin karşılıksız çıkması bugün Beşiktaş'ı artık ligden kopmuş bir hale getirdi.

        11

        ATTİLA GÖKÇE

        Önce bir tespit: Beşiktaş’ın büyüsü çabuk bozuldu. Dün keyifle (hobi gibi) oynayan takım, bugün deplasman fobisinden kurtulamıyor. 13 haftada 5 yenilgi çok fazla. Bu performansa şampiyonluk vermezler… Lige kötü başlangıç yapan Başakşehir de üst sıralara tırmanıp sizi geçiyorsa bu başarısızlığın açıklanması gerekir. Sergen Yalçın’ın futbolcularını eleştirirken özür dileyip sorumsuz davranan sporcuların sorumluluğunu da alamayacağını söylemesi çok sorunlu bir durum.

        12

        Sonuca bakalım: Beşiktaş çifte kupalı sezonun ardından iddialı ve klas (!) transferlerle lige başladı… Ama umudunu çok çabuk kaybetmeye başladı. 13 haftanın 5’inde yeniliyorsa, sezon sonuna kadar kaç yenilgi alır, varın siz hesaplayın. Hayal kırıklıkları ve sakatlıklar daha ne kadar sürer? Bilmiyoruz. Belli ki Beşiktaş’ın büyüsü bozulmuş. Hem de çok çabuk bozulmuş!

        13

        BİLAL MEŞE

        Beşiktaş’ın Süper Lig’de kaybettiği puanlar benim için asla sürpriz değil... Niye mi? Kötü oynuyor kardeşim, kötü!

        Üstelik onca transfere karşın! Tabii ki bu kötü gidişin temelinde sakatlıklar ön plandaydı... Eyvallah... Eee sakatlar düzeldi, ama oyun bir türlü düzelmedi!

        14

        Bir geçtiğimiz sezona bakıyorum, bir de bu sezona. Ki yoklar içinde iki kupa kazandı bu Kartal arkadaş.

        O rakibini pas trafiğiyle başını döndüren, temposuyla rakiplerini boğan Kartal’ın yerinde bu sezon yeller esiyor, yeller!

        Kartal, giderek zirveden uzaklaşıyor! Kartal, yalpalıyor, vites boşta, fren tutmuyor, uçurumun kenarında turluyor, düştü, düşecek!

        Yeniden zirveye kanat çırpar mı, bu puan farkını kapatır mı?

        Çok zorrr...

        13.hafta beş yenilgi, iki beraberlik, 19 kayıp puan...

        Sizceeee!

        Artık radikal kararlar almanın zamanı geldi de, geçiyor!

        Kartal S.O.S veriyor hocam!

        15