Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Alina Boz kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli, annesi Rus mu? O Ses Türkiye Yılbaşı konuğu Alina Boz evli mi ve hangi dizilerde rol aldı?
        1

        Dergi çekimleri ve reklamlarda rol almasının ardından Cesur Hemşire dizi ile oyunculuğa adım atan Alina Boz Paramparça ve Elime Bırakma dizilerinde oyunculuğuyla beğeni topladı. Son olarak Bir Peri Masalı dizinde Taro Emir Tekin ile başrolü paylaşan Alina Boz, O Ses Türkiye yılbaşı özel programında sahne alıyor. Genç oyuncunun sahne performansı merakla beklenirken Alina Boz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve hangi dizilerde rol aldı? araştırmaları da hız kazandı. İşte, O Ses Türkiye yılbaşı konukları arasında yer alan Alina Boz'un hayatı...

        2

        O SES TÜRKİYE KONUĞU ALİNA BOZ KİMDİR?

        Alina Boz 14 Haziran 1998'de Rusya'nın başkenti Moskova'da doğdu. Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı.

        3

        Ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Alina Boz yedi yaşında İstanbul’a geldi. Orada Türkçe öğrendi ve ilkokula gitti.

        4

        Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce reklam ve dergilerde çalıştı.

        5

        Oyunculuk kariyerine yaşında 2013 yılında on beş yaşında Cesur Hemşire dizisinde Canan olarak başladı. Paramparça dizisinde Hazal olarak, oyuncu Nurgül Yeşilçay ile birlikte çalıştı.

        6

        2016 yılında Kaçma Birader filminde Melis Kahvacı olarak rol aldı. 2017 yılında Bölük filminde rol aldı. 2017 yılında Sevda'nın Bahçesi dizisinde Defne karakteriyle.

        7

        2018 yılında Vatanım Sensin dizisinde Prenses Anastasia Romanova rolünü üstlendi ve aynı yıl Elimi Bırakma dizisinde başrol oynadı. Netflix orijinal dizisi Aşk 101'de başrol oynadı ve Eda karakterini canlandıran Boz, son olarak Bir Peri Masalı dizisinde Zeynep Melis karakterine hayat verdi.

        8

        ALİNA BOZ ROL ALDIĞI DİZİLER

        Cesur Hemşire

        Paramparça

        Sevda'nın Bahçesi

        Vatanım Sensin

        Elimi Bırakma

        Aşk101

        Bir Peri Masalı

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ