Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım'dan olaylı derbi için basın toplantısı (Fenerbahçe Beşiktaş) - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ülker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Olaylı Beşiktaş derbisiyle ilgili konuşanikilinin sözleri şöyle:

        Toplantı barkovizyonda maçla ilgili yayınlarla başladı.

        "OLAYI TOLGA ZENGİN BAŞLATTI"

        Şekip Mosturoğlu: Hafızalarımızı tazelemek için görüntüleri verdik. Tolga'ya durduk yere küfür edildiği iddia ediliyordu. Olay tamamen Tolga Zengin'in taraftarla temas etmesiyle başlıyor. Sonra kavga başlıyor. Bu görüntü çok açık. Buna rağmen medya, 3 Temmuz tesiriyle olayı başka şekilde sunmaya çalışıyor. 'Teknik direktörümüzün kafasına koltuk atılmıştır, oyuncularımız izin alarak soyunma odasına gitmiştir ve hocamızın kafası yarılmıştır.' Bu 3 yalan. Sayın Aykut Kocaman, çok iyi niyetli davranmış maçın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylemiştir. Trabzonspor maçı emsal alınmalıdır. Otto Bariç'in soyunma odasına gitmesi nedeniyle hükmen mağlup edildiği gibi, bana göre Beşiktaş 3-0 hükmen mağlup ilan edilmelidir. Beşiktaş'ın yaptığı savunmadaki olayların hangisi görüntülerde var.

        "BEŞİKTAŞ HÜKMEN MAĞLUP İLAN EDİLMELİ"

        Hakem Mete Kalkavan, futbolcuları sahaya davet ediyor. Daha sonra ısrarla Şenol Güneş'i çağırıyor. Gökhan Gönül de sahadan çekildiklerini, hükmen kaybedeceklerini söylüyor. Mete Kalkavan durumu kurtarmak için maçı tatil ilan ettiğini söylüyor. Beşiktaşlı oyuncular disipline sevk edilmedi. İlk defa paylaşacağımız bir şey var... TFF karar vereceği için oraya savunma yapılamıyor. Birinci tezimiz, Beşiktaş'ın hükmen mağlup edilmesidir.

        Mete Kalkavan, 2 madde sayıyor. Müsabaka boyunca yaşananlar ve Güneş'in başına madde gelmesi. 57. dakikada maçı tatil ediyor. Görüntülerde futbolculara ve Güneş'e yaptığı hareket: Sahaya gelin. Mete Kalkavan, maçın oynanmaya elverişli olduğunu işaret ediyor. Bu konuda zaten 19. maddenin 6. fıkrasına göre yönetim kurulu karar verecek. Sahaya yabancı madde atıldığı belirtiliyor. Sadece bir kere Quaresma'ya madde geliyor. Emsallere bakınca maçı tatil edecek bir şey yok.

        Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in yaralandığını nereden tespit ediyor? Maç temsilcisi Vahap Şimşek'in rapor aldıklarını öğreniyorlar. Vahap Şimşek'in raporuna baktığımızda, 5 dikiş atıldığını görmemiş, hastaneye gittiğini yazmamış, Mete Kalkavan'a bildirdiğini de yazmamış. 76. maddeye bakalım. Vahap Şimşek'in raporuna bakılması gerektiğini görüyoruz.

        HAKEM VE GÖZLEMCİ RAPORU AKTARILDI

        Olay bize göre şöyle olmuştur, ne temsilci ne de hakemin haberi olmadan Şenol Güneş'in başına dikiş atılmış ve hastaneye gitmiştir. Emsal olacağını düşündüğümüz iki karara değineceğim. Mardin 47 - Arsinspor maçı... Bu maçta Mardin 47 üstünken Arsinspor kalecisinin yaralanması sonrası müsabakanın devamına karar verilmiş. Bizim maçımızdan farkı nedir? Raporda 'adalet ve eşitlik ilkesi nedeniyle takım sağlık ekibinin değil 112 Acil'in raporuna göre hareket ettim. Oyuncu sağlığı için soyunma odasına gittim, maçı tatil ettim' diyor.

        İkinci emsal karar Armutlu Belediyespor - Termalspor maçı. Maçta gözlemci ve hakem var. Gözlemcinin raporu: hakem soyunma odasına girdi, ben de oyunculara baktım. Oyuncunun başında kanama vardı, bunun üzerine hakemin yanına gittim. Hakemin raporu: oyuncuya odun parçası atılmıştır, hastaneye kaldırılmıştır, kafasına 7-8 dikiş atıldığını öğrendim.

        Bizim maçta hakem Mete Kalkavan, hiçbirini görmemiştir. İddiasına göre Vahap Şimşek ona bildirmiştir ancak Vahap Şimşek'in raporunda bunlar yok. Eğer maç tatil edildiyse ki bize göre hukuksuzdur. Ettiyse maç kaldığı yerden tamamlanmalıdır.

        'UEFA İZLİYOR' İDDİALARINA TEPKİ

        UEFA'nın bu konuyu soruşturduğu konuşuluyor. Bu karara göre işlem yapacağı söyleniyor. 3 Temmuz'da gördüğümüz UEFA sopasının tezahürüdür. Artık kimse bunlarla tatmin olmamaktadır. FETÖ'nün bir aleti olan bu iletişimin son bulması gerekmektedir. Karar verenleri etkileme gücü yoktur.

        Yine tartışılan başka bir konu var... Emsal için en ağır karar verilmesi gerektiği söyleniyor... (Barkovizyonda eski maçlarda yabancı maddelerin atılmasıyla ilgili görüntüler yayınlandı)

        Bugüne kadar TFF'nin kararlarında standart dışılıktan biz şikayetçiydik. Şimdi bundan başkaları bahsediyor. Hakemlerin verdiği kararlar ortadadır. Bunlar emsal kabul edilmezken bu maçta verilecek kararın emsal olması gerektiği görüşünü kabul etmemizi beklemek bizi saf kabul etmektir.

        ŞENOL GÜNEŞ'E CEVAP

        Sayın Şenol Güneş, son maçtan sonra açıklama yaptı. Biz 3 Temmuz'da esaret altındayken benzer konuşma yapmıştı. O zaman tutsaktık, cevap veremezdik. O zaman cevap veremeyeceğimizi bilerek iddia ortaya atmıştı. Şenol hoca paraya farklı bir değer veriyor. TFF'nin Şenol Güneş'in sözleşmesini feshetmesi sonrası Şenol Güneş alacağıyla ilgili Tahkim Kuruluna gitti. Orada 'Şekip Mosturoğlu, noterde ihtarnameyi 3 defa değiştirdi.' diyor. Benim nasıl böyle bir gücüm var ki, açıklamasını bekliyorum.

        23 Mart 2004'te TFF, Güneş'in 5 aylık ücretini yatırarak sözleşmeyi feshetti. Bir gün sonra bu bir fesih mi diye federasyona ihtarname çekildi. Aynı gün TFF feshedildiğini söyledi. Bu 3 yazışmayı benim yazdığımı söylüyor sanırım. 2000 yılında Digitürk ödeme güçlüğü çekiyordu. Digitürk kuruna geçmişti TFF. Kendi iç yönetmeliğiyle de döviz üzerinden vermeye başladı çalışanlarının maaşını. 4 yıl boyunca parasını bu şekilde aldı. Hiçbir şekilde itiraz etmedi. Paraya değer vermeyen Sayın Hocam, 48 aylık maaş farkını talep etti. Tahkim bunu da reddetti. Sözleşmeden 500 bin doları alamadığını iddia etti. O gün Tahkim reddetti. Hocaya soruyorum, 15 yıl olmuş. Kesinleşmiş Tahkim kararıyla bu parayı hak etmedin. 5 aylık ücretini aldığın Tahkim'le açık. İnsanların gözünün içine baka baka bizleri zan altına alıyorsun. Senin filozofik yapına ne kadar yakışıyor?

        OTTO BARIC HATIRLATMASI

        Aziz Yıldırım:Şekip Bey detaylara girdi, ben genel perspektif içinde konuşacağım. 1995-96 yılıydı. Trabzon'da Bariç'in sırtına bir taş geldi, o da yere düştü, sonra Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı. O gün Haluk Ulusoy, 'Magnum'la mı vuruldu, düştü' dedi. Fenerbahçe hükmen mağlup ilan edildi, 2 yıl ceza aldı. Sonra 1 yıla indi. 98'de ben geldim, cezaya devam edildi. Sonra biz yine kupada oynamaya başladık.

        "ŞENOL GÜNEŞ TİYATRO OYNADI"

        Otto Bariç'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, suçlamayı yaptı. Beşiktaş maçından sonra da Şenol Güneş'in yanlış yaptığı yönünde haberler çıktı. Bunun üzerine Şenol Güneş, herkesi suçladı. Şenol Güneş'e olunca hiçbir şey olmayacak, bizimle ilgili olunca herkes her şeyi söyleyebilir. Perşembe günü Sayın Güneş burada tiyatro oynamıştır. Filozofça konuşan, eğitimci bir insandan beklenen maçın devamı için tutum göstermesidir. Ondan sonra da istediği gibi konuşup haklı olurdu. Kafasına dikiş atılmış gibi davrandı, hastaneye gitti. Doktor açıklama yaptı. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2. yarıda provoke etmeye çalıştı. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. 1995-1996 ve 2010-2011'deki acılarını kendileri her platformda Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışıyor. Bunlar artık aradan çekilmelidir.

        Şenol Güneş, Bursa'dan bağırıyor, 'burada hava temiz' diye. Sonra Beşiktaş'a geliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş aynıdır. Şenol Güneş değer verdiğimiz bir insan, saygı gösteriyoruz. O saygı göstermiyor. Buraya bordo-mavi giyinip geliyor, seyirciyi tahrik ediyor. Küfüre karşı en çok mücadele eden Aziz Yıldırım ve arkadaşlarıdır. Her zaman karşıyız.

        Bunları tasvip etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi kumpas var. İncelemeler yapılıyor. Son zamanlarda passolig'ten çok miktarda kart alınmıştır, bizim maçlar için. Kale arkalarında 300 tane yeni kart alınmış. Bunlar iyice incelendikten sonra kamuoyu aydınlatılmalı. Oyuncunun boğazını sıkar, hakeme küfür eder, bir şey olmaz. Fenerbahçe'ye olunca milat kelimesi geçer. Fenerbahçe'ye olmazsa kimseye bir şey demeyeceğiz.

        "FENERBAHÇE OLUNCA MİLAT..."

        Denizli maçı 16 dakika uzadı, 20 kere durdu. Şampiyonluğu kaçırdık. O maç, bugün yaşananlara benziyor mu? O gün bizim lehimize karar verildi mi? Hayır. Trabzon'da otobüs kurşunlandı. Faili bize göre belli. 40 kişiyi öldürmek için kurşunlandı otobüs. Bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yaptı? Basın niye üstüne gitmez? Çünkü Fenerbahçe. Fenerbahçe olunca kimse umursamaz. 3 Temmuz'da da bu milat olsun dendi. Fenerbahçe olunca milat...

        Mete Kalkavan, Trabzon-Sivas maçında Ertuğrul'un kafası yarılınca niye maçı tatil etmedin? Telefonla konuştu ondan sonra tatil etti. Bu konuşmalar dinlensin. Gökhan Gönül'ün konuşmasından sonra tatil ediyor. Otto Bariç'te Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş da aynı cezayı çekmelidir. Kural ne diyor? Sahayı terk eden 3-0 mağlup olur, bitmiştir. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Her şeye saygılıyız, TFF'nin de kurulların da bize saygı duyup doğru karar vermesini bekliyoruz. Her şeyi Fenerbahçe üzerinden denemeye kalkmak bir şey kazandırmaz. Camia iyice sıkışmıştır. Bunun kimseye faydası olmaz.

        "METE KALKAVAN'A HABER GÖNDERDİM"

        Maçta devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım. "Hakem tüm kredilerini tüketti. Bundan sonra maçı tatil edecek" dedim. "Uyar" dedim. Hasan Çetinkaya'ya cevabı, "Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim." olmuş.

        Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü, 24 Haziran seçimlerinden dolayı yeni olaylar yapabilir. Bu ülke hepimizin. Sahaya bir şey atılması, küfür edilmesi gibi olayların olmaması için hep beraber çalışmalıyız. Zarar Türkiye'yedir. Yalnızca kulüplere, şahıslara değil. Masada alınan sonuca değil, sahada alınan sonuca saygılıyız. Yarım kalan maçın oynanmasını arzu ediyorlar. Ben de kurallar gereği Fenerbahçe'nin 3-0 kazanması gerektiğini söylüyorum.

        Koltuk atıldı dedikleri peruktur, para ve çakmak atılmıştır. Su şişesi de giderken atılmıştır. Olayı algı olarak büyütmek anlamsızdır.

        Şekip Mosturoğlu:Rapor ve emsallere göre konuştuk. Bundan sonra ek rapor ortaya çıkabilir, bir şey diyemem. Otto Bariç yapınca numara yapıyor diyenler, benzer olaylar olunca bunlara tahammül olmuyor. Bu çifte standarttır. Beşiktaş'ın tezi olabilir, bizim tezimiz bu. Sonuçta kararı TFF verecektir.

        Aziz Yıldırım: Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor maç yaptı. Olaylar çıktı. Diyarbakırspor küme düşürülmeliydi. Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Memleket meselesi olduğu için bir şey demedik. Galatasaray - Fenerbahçe maçında hakem düştü, bizim oyuncular kaldırdı. O maç hükmen kazanılsa aynı puandaydık. Böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Mehmet Topal, Beşiktaş maçında düştü, başı sargılı devam etti. İstese etmezdi, hastaneye giderdi. Biz bunlara tenezzül etmeyiz. Biz Şenol Güneş'ten bunu beklerdik.

        Şekip Mosturoğlu:Organize suç tespit edilirse yargılama yapılacaktır. Başlangıç anını izlediniz. Buradaki her türlü zararın sorumlusu Tolga Zengin'dir. Burada bir daha böyle bir şey yapamayacağını görecek.

        Aziz Yıldırım: Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahürat yaptı. Onu unutmasın, Fenerbahçe tribünleri, "Allah rahmet eylesin" tezahüratları yaptılar. Herkes dua etsin ki o stattaki tüm seyirciler aşağıya inmediler. O tahriklerle o seyirciler aşağıya inebilirdi, daha vahim olayları hepimiz yaşardık.

        Şekip Mosturoğlu:Beşiktaş'ın maça çıkmayız sözleri şantajdır. Bizim ne karar vereceğimizi söylememize gerek yok. Bizim artık kabul edebileceğimiz bir durum değil. Tahammülümüz kalmamıştır. Camiamız içinde değerlendiririz.

        "TOLGA ZENGİN'E DAVA AÇACAĞIZ"

        Şekip Mosturoğlu:Van Persie dil çıkardığı için Beşiktaş yöneticisi suç duyurusunda bulunmuştu. Biz futbolcular için suç duyurusunda bulunmayız. Ama tekrar ediyorum olayları başlatan Tolga Zengin'dir. Maddi zararlarımızla ilgili kendisini dava edeceğiz.

        "BAŞKANLARLA OTURUP NE KONUŞACAĞIZ?"

        Aziz Yıldırım: Başkanlarla oturup ne konuşacağız? Kurallara uyulmuyor. 1.5 senedir konuşmuyorum. Demba Ba'yı alacağız diyorlar. Şekip Bey, Emenike olayından ceza yedi. Ne konuşacağız? Konuşmak için herkes gerçek kimliğiyle ortada olmalı. Önce herkes samimi olacak, ben demeyecek biz diyecek. Biz o gece geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hastaneye de gidecektik. Dediler ki gitmeyelim, taraftar var, olay başka yere gider... Onlar Hasan Çetinkaya için Mehmet Topal için geldiler mi acaba? Her şeyi bizden bekliyorlar. Milat hep biz...

        Kumpas tespiti sadece bizden olsa, tamam. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı söyledi. Bugün bir soruşturma başlatıldı. Bunları hala ciddiye almıyorsak durumun vehametini anlamamışız demektir. Futbol, terör örgütleri tarafından kullanılmaya çalışılan bir fay hattı. Sadece kulüplerin önlem almasıyla çözülecek bir olay değil. Tribünlerin çok uyanık olması lazım.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ