Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Billie Eilish, PETA tarafından 'Yılın Kişisi' seçildi
        1

        Kısa süre önce Time Dergisi'nin 'En Etkili 100 Kişi' listesine giren Billie Eilish (19), hayvan hakları aktivizmi adına yaptığı açıklamaları nedeniyle bu yıl PETA tarafından Yılın Kişisi seçilen en genç isim oldu.

        2

        KÜRK KULLANMAMA ŞARTI

        12 yaşından beri vegan olan genç şarkıcı, Met Gala'da tasarımını giydiği modacı Oscar de la Renta'ya "Bundan sonra kürk kullanmaması" şartı koşmuştu.

        3

        Etkinliğin aynı zamanda eş başkanlığını da yürüten isimlerden olan Billie Eilish, Met Gala tarihinde ilk kez tamamı vegan bir menünün sunulmasına da öncülük etmişti.

        4

        Grammy'de en büyük dört ödülü birden kazanan ilk kadın ve en genç şarkıcı olarak tarihe geçen Eilish ile ilgili açıklamada bulunan PETA Başkan ​​Ingrid Newkirk, Billie Eilish'in adımları ve bir kez daha deri, kürk ve ipek kullanımının artık sona ermesi gerekliliğine vurgu yapmasının değerine dikkat çekmişti. Newkirk, ünlü yıldızla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

        Gezegenimizi hayvanlarla paylaşmak, vegan moda ve yemeklerle onlara daha içten yaklaşmak konusunda önüne çıkan her fırsatı değerlendiren Eilish'i kutluyoruz.

        5

        "BU İNSANLIK DIŞI"

        Geçtiğimiz aylarda ELLE Dergisi'ne röportaj veren Billie Eilish, yakın zamanda değiştirdiği tarzı hakkında konuşmuştu. Amerikalı şarkıcı, sosyal medya hesabından tenini açığa çıkaran fotoğraflar paylaştıkça pek çok takipçi kaybettiğini ifade etmişti.

        Eilish, "Eilish tarzı" olarak görülen bol kıyafetlerden hiç vazgeçmemesini bekleyen hayranları için, "Hatıralara tutunuyorlar ve onlarla bağ kuruyorlar ama bu çok insanlık dışı." şeklinde konuşmuştu.

        6

        "GÖĞÜSLERİM YÜZÜNDEN ÇOK TAKİPÇİ KAYBETTİM"

        Son dönemde daha fazla vücudunu saran kıyafetler giymeyi tercih eden Eilish, korsesi ile verdiği bu iddialı pozla ilgili, "Göğüslerim yüzünden 100 bin takipçi kaybettim. Büyük göğüslerden korkuyorlar." demişti.

        7

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ