Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bmw'nin en büyük SUV'u tanıtıldı - Otomobil Haberleri
        1

        Bmw'nin bir süredir beklenen büyük boy SUV'U X7 tanıtıldı. 5.1 metre uzunluğu ve 7 koltuklu yapısı ile doğrudan Mercedes GLS'yi hedefleyen X7, Bavyeralı üreticinin ürün gamındaki en büyük SUV'u olma özelliği taşıyor.

        2

        Aracın aks mesafesi 3105 mm iken, genişliği 2000 mm ve yüksekliği 1805 mm olarak açıklanıyor. Bu ölçüler ile X7, küçük kardeşi X5’den ise 229 mm daha uzun ve 60 mm daha yüksek. Her iki aracın genişliği ise 2000 mm.

        3

        X7'de 4 turboşarjlı motor seçeneği sunulacak. Bunlar 6 silindirli xDrive40i, xDrive30d xDrive M50d ile sıralı 8 silindirli xDrive50i olacak.

        4

        X7'nin dış tasarıma bakıldığında, motor kaputundaki devasa 'böbrek'ler dikkat çekiyor. Öyleki, Bmw'nin karakteristik böbrek şeklindeki ön ızgaralarının bugüne kadarki en büyüğü X7'de kullanılmış.

        5

        Arka tasarımda ise, Bmw'nin makyajlı X5 ve yeni X3 ile başlayan yeni far tasarımı karşımıza çıkıyor.

        6

        Otomobilde Bmw'nin en güncel teknolojileri yer alıyor.

        7

        Otonom acil frenler, adaptif hız sabitleme, şerit takip asistanı gibi 7 Serisi'nde karşımıza çıkan ekipmanlar aynen X7'e de aktarılmış durumda.

        8

        X7'de sunulan bir güvenlik donanımı da Acil Duruş Asistanı. Söz konusu güvenlik asistanı, sürücünün aracı kullanamaz hale geldiği durumlarda yolcuların elektronik park frenini çekmesine olanak tanıyor.

        9

        Böyle bir durumda 70 ile 100km/s hızları arasında otomobil kendi kendine yol kenarına çekerek acil yardım çağrısında bulunuyor.

        10

        Dev boyutlardaki SUV'un iç mekanına geçildiğinde ise, 7 serisindeki direksiyon simidine benzer bir direksiyonun kullanıldığı görülüyor.

        11

        Kokpit tasarımında X5'ler izler görmek mümkün.

        12

        X7'de aracın 360 derecelik her açısını gösteren kamera, park sensörleri, havalı süspansiyon, 20 inç jantlar ve 7 koltuk standart donanımda sunuluyor.