Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Tarihi facia! Faroe Adaları bir ilki başardı! İlk kez kazandılar... - Futbol Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları'na 2-1 mağlup oldu.

        2

        SON BEŞ YILDA İLK KEZ TÜRKİYE SEVİYESİNDE BİR GALİBİYET

        FIFA sıralamasında 125. sırada yer alan Faroe Adaları, son 5 yılda karşılaştığı rakipleri arasında ilk kez Türkiye seviyesinde bir takımı mağlup etti.

        3

        Faroe Adaları son 5 yılda 12 maç kazanırken bu galibiyetler Lihtenştayn (3), Andorra (3), Malta (3), Moldova, Litvanya ve Türkiye'ye karşı geldi.

        4

        Faroe Adaları'nın mağlup ettiği takımlardan FIFA sıralamasında Andorra 152., Litvanya 142., Malta 169., Moldova 177., Lihtenştayn ise 194. sırada yer alıyor.

        5

        Türkiye ise FIFA sıralamasında 42. sırada yer alıyor.

        6

        BUNDAN ÖNCEKİ SON SANSASYONEL GALİBİYET YUNANİSTAN'A KARŞI

        Faroe Adaları'nın bundan önceki son sansasyonel galibiyeti Yunanistan'a karşı gelmişti.

        7

        EURO 2016 Elemeleri'nde iki ülke aynı grupta yer almış ve Faroe Adaları topladığı 6 puanın tamamını Yunanistan'dan elde etmişti.

        8

        O yıl Yunanistan'ı deplasmanda 1-0, evinde ise 2-1 mağlup eden Faroe Adaları grubu beşinci sırada bitirirken aynı puandaki Yunanistan son sırada kalmıştı. Yunanistan o yıl FIFA sıralamasında 18. basamakta yer alıyordu.

        9

        EVİNDE SON 10 YILDA SADECE 8 KEZ KAZANDI

        Faroe Adaları, o kadar zayıf bir takım ki son 10 yılda sahasında sadece 8 galibiyet alabildi.

        10

        İşte Kuzey ekibinin evinde yendiği takımlar: Litvanya, Moldova, Liechtenstein, Andorra, Malta, Yunanistan, Estonya ve son olarak Türkiye.

        11

        3.4 MİLYON EURO'LUK RAKİBE YENİLDİK

        Oyuncuların piyasa değerleri karşılaştırıldığında her ne kadar sahaya yansımasa da Türkiye ile Faroe Adaları arasında dağlar kadar fark olduğu görülüyor. Yedeklerle birlikte rakibimizin toplam değeri 3.4 milyon Euro.

        12

        Buna karşılık Milli Takımımız'ın değeri ise 150.4 milyon Euro.

        13

        MOTİVE OLDUM ASLA VAZGEÇMEM

        Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, maçın ardından yaptığı açıklamada kendisine yönelik eleştirileri doğru bulduğunu, ancak oyuncuları suçlamanın yanlış olacağını söyledi.

        14

        Alman çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı: "Burada bahane üretmemek lazım. Belirli şeyler söylemek gerekirse her takım en iyi oyuncuları yerine yenilerini koymakta zorlanıyor. Keşke daha fazla bir araya gelebilseydik. Bir teknik direktör değişikliğinden bahsetmek çok kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın realitesi bu. Hocanın değişmesini bekleyerek bir şeylerin düzelmesini düşünmek çok gerçekçi olmaz. Durumumuz acıtıcı ve üzücü. Ben asla vazgeçmeyeceğim. Bu durum beni daha fazla motive etti. İstifa etmeyi yüzde 1 bile düşünmüyorum."

        Haberi Hazırlayan: İnanç Ergülen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ