Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çin'den ABD tarım ürünlerine yönelik yeni karar - İş-Yaşam Haberleri

        ABDTarım Bakanlığından yapılan açıklamada,ABDveÇinarasındaki Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, tarım alanında uzlaşılan taahhütlerin uygulanmasına yönelikÇintarafından bazı adımlar atıldığı bildirildi.

        Açıklamada, 14 Şubat'ta yürürlüğe giren anlaşma kapsamında, kümes hayvanları, cipslik patates ve hayvan yeminin de aralarında bulunduğuABD'nin bazı tarımsal ürünlerine yönelikÇintarafından uygulanan ithalat kısıtlamalarının kaldırıldığı aktarıldı.

        AA'nın haberine göre; söz konusu açıklamada,Çin'inABD'nin bazı tarımsal ürünlerinin ithalatında uyguladığı misilleme vergilerde de indirime gittiğini duyurmaya başladığı kaydedildi.

        REKLAM

        "ANLAŞMAYA SADIK KALINMASINI BEKLİYORUZ"

        Açıklamada görüşlerine yer verilenABDTarım Bakanı Sonny Perdue,ABDBaşkanı Donald Trump ve yönetimininÇinile güçlü bir ticaret anlaşmasına vardığını ve anlaşmanın Amerikan tarımı için önemli faydalar vadettiğini vurguladı.

        Perdue, "Bu faydaları bu yıl görmeyi dört gözle bekliyoruz ve geçen hafta kaydedilen ilerleme bizi cesaretlendiriyor. Anlaşmaya tüm unsurlarıyla sadık kalınmasını bekliyoruz." değerlendirilmesinde bulundu.

        ABDVEÇİNTİCARET ANLAŞMASI

        ÇinTicaret Bakanlığı, bu yılın başındaABDile ticaret savaşı kapsamında gelen ilave vergilerin kademeli indirilmesi için anlaştıklarını duyurmuştu.

        ABDBaşkanı Donald Trump veÇinBaşbakan Yardımcısı Liu Hı, 15 Ocak'ta Beyaz Saray'da ticaret anlaşmasının birinci fazını imzalamıştı.

        ÇinDevlet Konseyi de şubat ayının başında,ABD'den ithal edilen ve Eylül 2019'da ilave vergi getirilen yaklaşık 75 milyar dolarlık üründe iki arasında varılan birinci faz ticaret anlaşması gereği vergi indirimi yapılacağını açıklamıştı.

        ABDveÇinarasındaki ticaret savaşı,ABDBaşkanı Trump'ın Mart 2018'deÇin'den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave tarifelerle başlamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ