Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Citroen C5 X'in üzerindeki örtü kalktı - haberler - Otomobil Haberleri
        1

        Fransız otomobil üreticisi Citroën, uzun yılların ardından D-segmente geri döndü.

        2

        Daha önce sedan ve station wagon olmak üzere iki farklı karoser ile bu sınıfta mücadele eden Fransız marka, yeni C5 modeli ile söz konusu iki karoseri aynı araçta buluşturması ile dikkatleri üzerine çekti.

        3

        Yeni jenerasyonunda 'C5 X' ismini alan otomobil, hem benzinli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonlar ile satışa sunulacak.

        4

        Yapılan açıklamaya göre, araç ile birlikte markanın 'Citroën Advanced Comfort' aktif süspansiyonun dünya tanıtımı da yapıldı.

        5

        Araçta, Advanced Comfort koltuklara yer verilirken, özellikle ikinci sıradaki yolculara geniş bir yaşam alanı sunulduğu aktarılıyor.

        6

        Bu koltukların sürücü ve beraberindeki yolcuların kendini evinde, oturma odasında hissedecekleri şekilde geliştirildiği de verilen bilgiler arasında. Koltukların yatak pedi gibi özel dolguları sadece oturma anında değil, görsel olarak da gelişmiş bir rahatlık seviyesi sunduğu belirtiliyor.

        7

        Şarj edilebilir hibrit versiyonlarda yer verilen Citroën Advanced Comfort aktif süspansiyonda, üç farklı mod ile Progressive Hydraulic Cushions süspansiyonun çalışma karakterinin yol şartlarına göre uyarlanabildiği aktarıldı.

        8

        Otomobilin iç mekanında ise, Genişleyen Yükseltilmiş Gösterge Ekranı, otoyol sürüş asistanı, 12 inçlik HD dokunmatik ekranlı yeni bilgi-eğlence sistemi, doğal ses tanıma ve tablet benzeri kişiselleştirilebilir ekran gibi teknolojiler yer alıyor.

        9

        Aracın dingil mesafesi 2.785 mm, uzunluğu 4.805 mm, genişliği 1.865 mm ve yüksekliği de 1.485 mm olarak açıklanıyor. Aracın bagaj hacmi ise 545 litre olarak açıklanıyor.

        10

        Otomobilin dış tasarımında ise, hem önde hem de arkada, yeni C4 ile tanıtılan Citroën’in yeni V şeklindeki ışık imzası dikkat çekiyor.

        11

        C5 X 'in şarj edilebilir hibrit versiyonunun 225 beygir güç ürettiği ve ZEV sürüş modunda 50 km menzile imkan tanıdığı da verilen bilgiler arasında. Araç elektrikli sürüşte maksimum 135 km/s hıza imkan tanıyor.

        12

        C5 X'in, benzinli ve hibrit motor seçenekleriyle 2021 yılının ikinci yarısından itibaren Avrupa’da yollara çıkacağı bildirildi.

        13

        C5 X hakkında açıklamalarda bulunan Citroën CEO’su Vincent Cobée, "C5 X ile, dünyayı keşfetmeye giderek daha fazla meyilli olan müşterileri kazanmak için gerçekten iddialı bir araç yarattık. Yenilikçi yaklaşım ve çözümlerle huzurlu bir sürüş deneyimi, bir yaşam sanatı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ