Depremzedelerin ürettiği İsviçre'de açık artırma ile satılacak
Depremle yıkılan Hatay ve Kahramanmaraş'ta üç farklı noktada Yan Yanayız Psikososyal Destek Merkezleri kuran Zurich Sigorta Grubu, bu merkezlerde kadınların ürettiği ürünleri İsviçre'de açık artırma ile satıp depremzedelere ek gelir sağlayacak. Zurich Sigorta Grubu'nun vakfı Zurich Foundation'ın Başkanı Gregory Renand, Hatay'daki merkezi ziyaret etti ve kadınların ürettiği tüm ürünleri satın aldıklarını, İsviçre'de açık artırmayla satacaklarını söyledi. Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO'su ve vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Yılmaz Yıldız da açık artırmadan elde edilen gelirin iki katını da vakfın koyacağını ve Psikososyal Destek Merkezi'ne aktarılacağını vurguladı.
ABONE OLZurich Sigorta Grubu, depremle yıkılan Hatay ve Kahramanmaraş'ta üç farklı noktada kurduğu Yan Yanayız Psikososyal Destek Merkezleri'nde kadınların ürettiği çanta, nazarlık gibi ürünleri İsviçre'de merkezinde yapacağı açık artırma ile satıp depremzedelere ek gelir sağlamanın yanı sıra bu merkezlerin depremzedeye sağlayacağı faydayı da artıracak. Zurich Sigorta Grubu’nun vakfı Zurich Foundation’ın Başkanı Gregory Renand, Hatay’daki merkezi ziyaret etti ve kadınların ürettiği tüm ürünleri satın aldıklarını, İsviçre’de açık artırmayla satacaklarını söyledi.
Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO’su ve vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Yılmaz Yıldız da açık artırmadan elde edilen gelirin iki katını da vakfın koyacağını ve Psikososyal Destek Merkezi’ne aktarılacağını vurguladı. Zurich Sigorta 3 konteyner kent ve online olarak şimdiye kadar 50 bin seans ve 900 bin kişiye dokundu. Şimdiye kadar 4 milyon dolar harcanan proji için 12 milyon dolar ayrıldı.
Yılmaz Yıldız, Zurich Türkiye olarak, pandemiyle birlikte artan mental sağlık ihtiyacına duyulan farkındalıkla, Z Zurich Foundation’ın katkıları ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle Yan Yanayız Projesi’ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Toplum genelinde mental sağlık konusunda farkındalığı artırmayı ve kriz durumlarında en çok etkilenen grupları önceliklendirerek psikososyal destek hizmetlerine ücretsiz erişimlerini sağlamayı amaçladıklarını anlatan Yıldız, "Deprem bölgesinde fiziksel olarak var olmanın psikososyal destek açısından taşıdığı önemin farkındalığıyla Hatay ve Kahramanmaraş’ta üç farklı noktada Yan Yanayız Psikososyal Destek Merkezleri’ni kurduk. Bu merkezlerde, konteyner kentlerde yaşayanlar başta olmak üzere, merkezimize ulaşabilen herkesi; travma, yas ve afet alanında uzman ekibimiz eşliğinde yürütülen bireysel ve grup seanslarıyla psikososyal olarak destekliyoruz" diye konuştu.