Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Savcı Bharara: Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) Türkiye'de tutuklanmasının dosyamızla ilgisi yok

        Rıza Sarraf'ı (Reza Zarrab) ABD’de tutuklatmasının ardından Türkiye'de popüler olan New York Savcısı Preet Bharara, New York Basın Birliği’nin (NYPA) yıllık konferansının açılış konuşmasında soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Kimsenin hukukun üstünde olmadığını kaydeden Savcı Bharara, "Kanunları çiğnediyseniz ve bunu savcılığa taşımak adaletin menfaatine ise ispatlamamız durumunda bunu yapacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

        "TÜRKİYE'DE TUTUKLANMASIYLA DOSYANIN İLGİSİ YOK"

        Rıza Sarraf'ın İran'a yönelik yaptırımları ihlal etmesi ve karapara aklama suçlamalarından dolayı tutuklandığını kaydeden Savcı Bharara, “Bu kişi daha önce Türkiye’de de tutuklanmış, ki bunun dosyamızla bir ilgisi yok" dedi. Sarraf'ın Türkiye'de popüler olduğunu kaydeden Savcı, "Haberimiz olmadan, sürpriz şekilde, bu tutuklama ilgi topladı” dedi.

        "4 GÜN İÇİNDE TAKİPÇİ SAYIM 270 BİNE ULAŞTI"

        Tutuklama kararının ardından Twitter'da takipçi sayısının artmasını da esprili bir dille anlatan Savcı Bharara, "Twitter'da 8.100 takipçim vardı. 4 gün içerisinde takipçi sayıma büyük bölümü Türkiye'den olmak üzere 270 bin kişi eklendi. Birçok tweet aldım, şiş kebaptan Türk lokumuna kadar her türlü lezzetli Türk yemeği teklifleri aldım. Takipçilerimin çoğu Türkiye'den olduğu için Türkiye'deki yeni arkadaşlarım artık Türkçe öğrenmeye başlamam gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaya başladı" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ