Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam DHMİ'ye ödül! - AIRPORT Haberleri

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Trade Leaders Club'ün DHMİ'yi ''Yeni Milenyum Ödülü''ne layık görmesinden gurur ve mutluluk duyduklarını bildirdi.

        DHMİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 14. Uluslararası Ulaştırma Ödülü Töreni Paris'te düzenlendi. Törene, merkezi Madrid'te bulunan Ticaret Liderleri Kulübü'nün (Trade Leaders Club) her yıl verdiği ''Yeni Milenyum Ödülü''ne bu yıl layık görelün DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da katıldı.

        Birdal, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, DHMİ'nin Türkiye;de hava meydanlarının işletmesi ile hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevini yerine getirdiğini hatırlattı.

        DHMİ'nin Türk sivil havacılık sektörünün altyapısını oluşturan tesis ve donanımıyla, 1933 yılından bu yana değişik isim ve statülerle hizmet verdiğini belirten Birdal, 1984 yılından itibaren faaliyetlerini Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak sürdürdüğünü ve aynı zamanda, hava taşımacılığı, havaalanlarının işletilmesi, meydan yer hizmetlerinin yapılması, hava trafik kontrol hizmetlerinin yürütüldüğünü söyledi.

        Türk sivil havacılığına 2002-2011 yılları arasında çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Birdal, Türk sivil havacılığı yolcu sayısında son sekiz yılda yüzde 204'lük artışla 102,8 milyona çıktığını belirtti.

        Uçak trafiğinde yüzde 127,8'lik artış yaşandığını kaydeden Birdal, uçak ve yolcu taşımacılığındaki artışlara paralel olarak yük trafiğinin de sekiz yıl öncesine göre yüzde 125 artarak 2 milyon tona ulaştığını söyledi.

        Alt yapı çalışmalarıyla 46 hava meydanında önemli gelişme sağladıklarını ifade eden Birdal, gerek THY gerek ise diğer özel havayolu şirketlerinin giderek bu havalimanlarında ve dış bağlantılarda büyüdüğünü bildirdi.

        Birdal, Trade Leaders Club tarafından bu hizmetlerin takdir edilerek DHMİ;nin ödüle layık görülmüş olmasından gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

        14.Uluslararası Ulaştırma Ödülü Töreni, sektör ile ilgili kırka yakın ülkeden çeşitli şirket ve kuruluşların yönetici ve üst düzey temsilcileri ile yerel otoritelerin ve Paris;te bulunan diplomatik temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Ticaret Liderleri Kulübü, dünya çapında ulaşım alanında hizmet veren büyük ve orta ölçekli şirketlerin liderlerini her yıl bir araya getiriyor. 7 bin üyesi bulunan uluslararası iş adamları birliği niteliğindeki kuruluş, her yıl dünya çapında veya bölgesel olarak uluslararası ticaretin gelişmesini sağlayan kuruluşları ödüllendiriyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ