Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş AVMler Nuev,Lazzoni - Alışveriş Haberleri

        AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN-HABERTÜRK

        Özellikle Amerika’da mobilya satışında liderliğin İkea’dan online satış yapan bir siteye geçmesiyle birlikte ‘e-ticarette büyümeliyiz’ kararı alan Lazzoni’nin sahibi Yaşar Karabulut, sırf bu alan için Nuev adıyla yeni bir marka yarattı. Mağaza sorununun ortadan kalkmasıyla birlikte masrafların büyük ölçüde düştüğünü ve mobilyada fiyatların 3’te bire inebildiğini dile getiren Karabulut, ‘Marka farklı ama kalite aynı” diyor. ‘Nuev güçlenirse bir süre sonra Lazzoni’yi geçer mi?’ sorumuza “Yakalar da geçer de” yanıtı veren Karabulut bunu şöyle açıklıyor: “Artık mağazalarla büyümek zor, masraf büyük, yönetmek sıkıntılı. Hayalimde sadece birkaç showroom açıp mağazaları tamamen kapatmak var. Uzun dönemde Lazzoni için de hayalim bu.”

        HEDEF 6 MİLYON TL

        Önümüzdeki yıl Nuev için 6 milyon TL’lik ciro hedefleyen Karabulut, 60 milyon lira cirolu Lazzoni’yi de online satışa çıkartacak. Ancak bunu sadece ABD’de yapacak. Lazzoni’yi Türkiye’de online satma cesaretlerinin olmadığını ifade eden Karabulut şöyle devam etti: “Lazzoni’nin yıllık cirosu 60 milyon TL. Nuev’le 1 yılda 6 milyon TL ciro hedefliyoruz. Bu internette mümkün. Çünkü her yere gönderiyoruz. Daha önce satmadığımız Maraş’a Antep’e mal satabiliyoruz. Amerika’da ise ana stratejimiz online büyüme. Amerika’da Lazzoni’yi online olarak da satacağız.”

        Lazzoni, Soho’ya girecek

        Amerika’da iyi yerde mağaza açmanın zorluğuna değinen Karabulut, şu an Manhattan ve New Jerrsey’de yer alan iki Lazzoni mağazasını Soho’da açacağı yeni mağaza ile üçe çıkartacak. Mağazalaşmanın zor olduğunu, 20 yıllık kontratlar istendiğini dile getiren Karabulut “Mağaza yapıp, yönetip, ısıtıp soğutacağız diye duman oluyoruz. Yabancıları çalıştırmak da zor. O yüzden ABD’de çalışanlarımızın tamamı Türk.”

        ‘İÇİNDEKİ MİMARI BASKILAMA’

        Lazzoni’nin başarıyı yakalamak için kullandığı stratejiyi “Müşterinin içindeki mimara izin ver” olduğunu belirten Karabulut “Mimarı baskılamamak lazım. Müşterin içindeki mimarın dile gelmesine izin verdiği zaman başarılı oluyorsun” dedi.

        ‘İnternette ürün hep baloya giden kadın gibi’

        Mağaza ile interneti karşılaştırdığında ürünün görünümü açısından da internetin avantajlı olduğunu savunan Karabulut şöyle devam etti: “İnternet sitesi aracılığıyla satış yaptığınızda ekrandaki ürün hep baloya gitmek için hazırlanmış, full makyajlı, kırmızılar içinde bir kadın gibi. Çünkü kontrol sizde: Mağazalarda bir ürün yanlış dursa görünüm sabah yeni uyanmış kadın gibi oluyor. Mümkün olduğunca balo görüntüsü istiyoruz. İnternette bunu sağlayabiliyoruz. Ayrıca yatırım da yüksek değil. 1500 metrekarelik mağazanın tadilat bedeline yurtdışında satış yapabilen bir site kurmak mümkün.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ