Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa ABD hisseleri “Fed kararı” öncesinde yükseliyor - Borsa Haberleri

        ABD hisseleri, Fed yetkililerinin Perşembe günü açıklayacakları faiz kararı öncesinde yükseliş gösteriyor. Politika yapıcılar Çarşamba günü başladıkları toplantıda faiz oranlarını 2006’dan bu yana ilk kez artırıp artırmamayı değerlendiriyor.

        Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.3 artış göstererek New York saati ile 09.34’te 1,983.48 puana geldi. Endeks Salı günü yüzde 1.3 yükselmişti.

        New York’taki Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejistlerinde Matt Maley, “Kimse toplantı öncesinde kahraman olmaya çalışma istemiyor. Salı günü büyük bir hareket gördük. Ancak bence bugün işler Pazartesi gibi olabilir ve beklemede kalınabilir” dedi.

        ABD'de tüketici fiyatları Ağustos ayında, ucuz akaryakıtın enflasyonu Fed politika yapıcılarının hedef seviyesinin altında tutmaya devam etmesi ile birlikte düştü. Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE), Temmuz ayındaki yüzde 0.1'lik artışın ardından, Ağustos ayında yüzde 0.1 geriledi ve Ocak ayından bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Genellikle volatil seyreden gıda ve enerji ürünlerinin fiyatlarının içerilmediği çekirek TÜFE, önceki ayda olduğu gibi, Ağustos ayında da yüzde 0.1 yükseldi. Gıda fiyatları düşerken, hizmet fiyatları çok hafif arttı.

        Bloomberg HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ