Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar, euro, borsa, altında son durum 22.02.2016 - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Borsa günü hızlı yükselişle tamamladı. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi XU100 haftanın ilk işlem gününü yüzde 2,57 artışla 74 bin 893 puandan tamamladı.

        İşlem hacmi 4,2 milyar TL oldu. Analistler, küresel piyasalarda petrol fiyatlarına bağlı olarak toparlanma yaşandığını bunun da BIST 100 endeksine yansıdığını belirtiyor.

        DOLAR 2,95'İN ALTINDA

        Kapalıçarşı'da haftanın ilk günündeDolar/TL kuru 2,95 liranın altından alıcı bulurken, euro ise 3,2480 liradan işlem görüyor.

        Küresel büyüme endişeleri ile global piyasalarda iki yönlü dalgalanmaya karşın iç ve bölgesel jeopolitik riskler nedeniyle TL geçen hafta benzer para birimlerinden negatif ayrışırken, piyasalar bugün Hazine ihaleleri ile iç ve dış gelişmeleri izleyecek. Reuters verilerine göre, geçen hafta gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazanırken, TL'nin yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

        Cuma günü akşam saatlerinde 2.9591/2.9613 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah güne 2.9504/2.9540 seviyesinden başladı. Kur şu sıralarda 2,95'in altında işlem görüyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        GRAM ALTIN 114 LİRAYA GERİLEDİ

        Spot altının ons fiyatı 1,220.75 dolara kadar düşerken, kayıplarını kısmen toparlayarak Cuma gününe göre yüzde 0.5 düşüşle 1,221.36 dolardan işlem gördü. Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı ise, haftanın ilk işlem gününde yaklaşık yüzde 2 düşüşle 114,09 liraya geriledi.

        Altının gram fiyatı geçen hafta perşembe günü tarihi zirvesine yaklaşarak 118,44 lirayı gördükten sonra cuma günü 116,50 lira seviyelerinde dengelendi.Yeni haftaya ons fiyatına bağlı olarak düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 114,09 liraya kadar geriledikten sonra şu dakikalarda geçen hafta kapanışına göre yüzde 1,9 azalışla 114,20 lira seviyelerinde dengelendi.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        TÜRKİYE'NİN İMF'DE OY GÜCÜ YÜKSELDİ

        Türkiye'nin IMF nezdinde yüzde 0.61 olan oy gücü reformların tamamlanmasıyla yüzde 0.95 seviyesine yükseldi.

        Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) nezdinde yüzde 0.61 olan oy gücü, kota ve yönetim reformunun tamamlanmasıyla yüzde 0.95 seviyesine yükseldi. Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin söz konusu karar kapsamında öngörülen kota artışını onayladığı ve gerekli ödemeleri tamamladığı belirtilerek, "Böylece ülkemiz, IMF'de en yüksek oy gücüne sahip 20. ülke konumuna yükselmiştir" denildi.

        STERLİN'DE BİR İLK

        İngiltere'nin AB'den çıkacağı endişeleriyle sterlin, dolar karşısında 7 yılın en düşük seviyesini gördü.İngiltere'nin, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkacağına dair endişelerin artmasıyla sterlin, ABD doları karşısında yedi yılın en düşük seviyesi olan 1.4067 doları gördü. Sterlin, dolar karşısında bugün yüzde 2.3 değer kaybetti.

        Hafta sonu İngiltere'nin Haziran ayında AB'den çıkıp çıkmamak için bir referandum yapacağının duyurulmasının ardından Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın "çıkış" yönünde kampanya yapacağını belirtmesiyle İngiltere'nin AB üyeliğini bırakma ihtimali daha da arttı.

        İngiltere'de 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan AB referandumunda birlikten ayrılmayı destekleyecek olan Jonhson'ın, Başbakan David Cameron'ın görev süresinin dolmasının ardından Muhafazakar Parti liderliği için de bahis şirketleri tarafından en favori isim olarak gösteriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ