Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Bakan Taner Yıldız'dan son açıklama - Enerji Haberleri

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik iletim ve dağıtım durumunu, sistemdeki son durumu değerlendirdi. Bakan Yıldız, "Yıldırım düşmelerinden ve aşırı şarzlı havadan kaynaklanan, yağmurdan kaynaklanan ve çok küçük bölgeleri etkileyen bazı elektrik kesintileri çok az miktarda oldu. Oy vermeyi oy sayımını etkileyecek herhangi bir arıza hamdolsun oluşmadı." dedi.

        "CİDDİ BİR ARIZA YOK"

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu ana kadar elimizde çok ciddi bir arıza gerekçesi hamdolsun oluşmadı. Yıldırım düşmelerinden ve aşırı şarjlı havadan kaynaklanan, yağmurdan kaynaklanan ve çok küçük bölgeleri etkileyen bazı elektrik kesintileri çok az miktarda oldu. Toplamına baktığımızda 34 bin 565 köyün parmakla sayılabilecek bir kısım köylerde dediğim hadiseler yaşandı.

        URFA'DAKİ DURUM

        Bakan Yıldız, "Şunu rahatlıkla kullanabiliriz: Bizim oy vermeyi oy sayımını etkileyecek herhangi bir arıza hamdolsun oluşmadı. Bundan sonraki saatlerde farklı bir gelişme olursa yine sizlerle paylaşacağız." dedi. Bakan Yıldız, "Şanlıurfa Viranşehir'de trafo yangını" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını da belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ