Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Pimaş ve Toshiba Rusya'dan çekiliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Japon teknoloji devi Toshiba, Rus televizyon ve mutfak aleti pazarlarından çekildiğini bildirdi. Türk plastik inşaat malzemeleri üreticisi Pimaş da zarar ettiğini söylediği Rus pazarından çekildiğini açıkladı.

        Rus gazetesi Kommersant'a konuşan Toshiba Rusya'nın Genel Müdürü Hiroaki Tezuka, Rus rublesindeki aşırı dalgalanma nedeniyle Rusya'daki televizyon ve mutfak aletleri satışlarını durduklarını açıkladı.

        AA'nın haberine göre Toshiba'nın Rusya'da bundan sonra Russian Mail, Sberbank ve Power Machines şirketleriyle yürüttükleri bazı projelerde faaliyetlerini yürüteceğini belirten Hiroaki, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Rusya'daki tüm televizyon ve mutfak aleti satışlarını tamamladıklarını bildirdi.

        Toshiba, Rus televizyon sektöründe yüzde 10'luk paya sahipti.

        PİMAŞ RUSYA'DAN ÇIKIYOR

        Pimaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada sürekli zarar ettiği için Rusya'daki şirketini kapatacağını duyurdu.

        Şirket, KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        "Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu’nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.

        Kamuya açıklanan son bilançomuzda Enwin Rus’un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının yüzde 12’si civarındadır. Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus’un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının yüzde 15’i civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ