Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'nin süper kahramanlar uçağı - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        THY, Mart ayında gösterime girecek olan gişe rekorları kırması beklenen 'Batman v Superman: Adaletin Şafağı' filmine de sponsor oldu. Filme sponsorluk anlaşması kapsamında THY uzun menzilli Boeing 777 tipi uçağını iki süper kahramanın sembolüne göre özel olarak giydirdi. Uçakta "Batman v Superman dawn of justice, official airline partner" yazısı da yer aldı.

        Uzun menzilli uçağın bir tarafında Superman diğer tarafında ise Batman sembolü özel olarak giydirildi. THY uçağı iki süper kahramanın sembolünü taşıyarak seferlerine devam edecek. TC-JJN kuyruk tescilli uçağın lansmanı THY Teknik Hangarı'nda yapıldı. Lansmana THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın yanı sıra Warner Bros. Pictures Kıdemli Başkan Yardımcısı Gane Garlock'ta katıldı. Garlock," "Batman ve Superman'i partnerimiz THY ile gökyüzüne uçurmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

        Çok yakında hizmete açacakları Atlanta hattı ile ABD'de 9 noktaya uçaklarını belirten Aycı "Boyanan uçağımız ABD hatlarında uçuş yapacak. ABD hattında Günlük 5 bin yolcu taşıyoruz. Bu 6 bin 500'e çıkacak. ABD'de yeni hatlarla gelişeme büyümeye devam edeceğiz" dedi.

        "NEREYE GİDİLEBİLECEKSE ORAYA GİDECEĞİZ"

        THY'nin sadece reel dünyada başarıları ile değil, sosyal medya dünyasında da daha önce çektiği Messi ve Kobeli reklam filimler ile de ödüller aldığını hatırlatan Aycı, "THY önümüzdeki dönem sadece reel dünyada kalmayıp sanal dünyada da, sosyal medyada da, insan aklının ulaştığı her destinasyona markasını taşıyarak iddiasını taşıyarak, en önemlisi milli bayrak taşıyıcı olarak bayrağımızı taşıyarak, buralara gitmeye devam edecek. Nereye bir havayolu şirketi gidebilecekse orada THY olacaktır ve uçacaktır" dedi.

        DÜĞÜM THY UÇAĞINDA ÇÖZÜLECEK

        Aycı,THY'nin önüne koyduğu bu vizyon çerçevesinde 350 milyon dolarlık bir prodüksüyon olan "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi için Warner Bros ile anlaşma yaptığını söyledi. Aycı sponsorluk detayları ile şu bilgiyi verdi:

        "Hem filmin içinde uçağımız dıştan görüntüsü hem de içten görüntümüz bulunacak. Logomuz olacak. Ayrıca filmin önemli akan sahneleri içindeki düğümlerden biri uçağımızın Business Class'ında çözülecek. THY uçağı filmi de önemli bir yer teşkil edecek. Filmin hem ABD hem d e Londra galası yapılacak. Uzun uçuşlarımızda başlamak üzere uçak içerisinde bu filmin yansımalarını göreceğiz. Yetişkin ve çocuk kitlerinde filmin kahramanlarının birer görüntüsü, birer yansımasını içlerinde bulunacak. Filme özel tasarlanmış Miles & Smiles kartı yolcularımızın kullanımına sunulacak. İlk defa bir Türk şirketi olarak böyle bir prodüksüyonun içinde yer alarak farklı bir ortaklığa imza atmış oluyoruz"

        "LUFTHANSA'YI GEÇTİK"

        Uçağın hangarda yapılan tanıtımında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2023 yılı hedeflerine ulaşma noktasında 2016 yılının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek "Dünyada bizimle ilgili yapılan anketlerde ‘vaat ettiği hizmetin karşılığını ödediğiniz, karşılığını size veren havayolu şirket' olarak görülüyoruz. Marka bilinirliği konusunda Lufthansa'yı geçmiş durumdayız. Önümüzdeki dönemde bu bilinirliğimizi daha da yukarı çıkaracağız. Bu yılı müşterilerimizin kalplerine dokuna yılı ilan ettik. Kalplere dokunma yılında, kalplere dokunan hizmet kalitesini de yakalamaya mecburuz" dedi.

        BATMOBİLE'İ DE THY KARGO UÇAKLARI TAŞIYACAK

        Özel giydirilen THY uçağının gideceği noktalarda da büyük ilgi çekmesi bekleniyor.Birçok kişinin de uçakla beraber fotoğraf çektireceği düşünüldüğün de uçağın önemli tanıtıma imza atacağı belirtildi.Dev bütçeli bir Hollywood filminde ilk gizli reklamı olan Türk şirketi THY olurken, filmdeki en önemli düğümlerden birisi de THY uçağında çözülüyor.THY logo, reklam ve isimleriyle de yer alacak. Türk Hava Yolları'na ait uçağın içten ve dıştan görüntülerinin yer aldığı "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filminde kullanılan Batmobile aracının resmi taşıyıcı sponsoru da Türk Hava Yolları iştiraklerinden Turkish Cargo oldu. Buna göre Turkish Cargo dünyanın çeşitli yerlerindeki organizasyonlara Batmobile'ın taşınmasını sağlayacak.

        UÇAKTA FİLM TEMALI ÜRÜNLER VERİLECEK

        Türk Hava Yolları önümüzdeki günlerde sosyal medya üzerinde gerçekleştireceği " Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi temalı bir yarışma düzenleyecek. Yarışma sonucu kazananları filmin Los Angeles'da gerçekleşecek galasına Türk Hava Yolları'nın davetlisi olarak katılacaklar.Bu sponsorluk sonrası Türk Hava Yolları yolcularını film temalı sürprizler bekliyor. Buna göre; yetişkinler için göz maskesi, terlik gibi ürünlerden seyahat kitleri,çocuklar için terlik, çocuk kulaklıkları ve saat gibi ürünlerden oluşan seyahat kiti,film temalı uçak içi menü kartları ve yiyecek ikramları,film temalı Miles & Smiles kartı yolcuların kullanımına sunuldu.

        FİLMİN İKİ OYUNCUSU REKLAMLARINDA OYNAYACAK

        Filmde Batman rolünde izlenecek olan ünlü oyuncu Ben Affleck ve LexLuther karakterini canlandıran aktör Jesse Eisenberg ile bir reklam filmi çeken Türk Hava Yolları önümüzdeki günlerde bu filmin de yayınına başlayacak. Filmin resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları bu kapsamda filmin Los Angeles ve Londra'da gerçekleşecek galalarına da sponsor oldu.

        BATMAN VE SUPERMAN'İN BERABER YER ALDIĞI İLK FİLM

        Henry Cavill'i tekrar Superman olacağı filmde Batman karakterini Ben Affleck canlandıracak. Diane Lane, Laurence Fishburne ve Amy Adams da oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler.Mart ayında gösterime girecek olan film Batman ve Superman'in yer aldığı ilk film olacak.Temel çekimleri Mayıs 2014'de Detroit, Michigan'de ek çekimler Chicago, Illinois'de başladı. Çekimler Aralık 2014'de sonuçlandırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ