Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam IKEA, Patrull adlı ürününü toplatma kararı aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın birçok noktasındaki IKEA mağazalarında satışa sunulanPATRULL güvenlik kapısı alan müşterilerine, ürünü kullanmamaları ve ücretini geri almak üzere en yakın IKEA mağazasına götürmeleri için çağrıda bulundu.

        HABERTURK.COM Ekonomi servisinin ulaştığı IKEA yetkilileri ürünün iadesinin Türkiye'deki mağazaları için de geçerli olduğunu açıkladı.

        Bazı müşterilerinden Patrull güvenlik kapılarının beklenmedik bir şekilde kilitlerinin açıldığına dair bildirimler alan IKEA, ürün için bağımsız bir şirketten test hizmeti aldıktan sonra ürünleri toplatma kararı aldı. İsveçli şirket defalarca testten geçirmesine karşın meydana gelen bu sorun nedeniyle müşterilerini mağazalarına davet etti ve ürünleri iade etmelerini istedi.

        IKEA Çocuk Bölüm Müdürü Maria Thörn yaptığı açıklamada,“IKEA olarak çocukların güvenliği konusunda sıfır tolerans politikası uyguluyoruz. Güvenli ve sağlıklı ürünler sunuyor, çocukların bu dünyadaki en önemli varlıklar olduğuna inanıyoruz. Herhangi bir ürünümüzle ilgili güvenlik sorunu olduğuna dair bildirim aldığımızda, hiç vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Çocukların evde yaralanma riski altında olmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle tedbir olarak tüm PATRULL güvenlik kapılarını geri çağırıyoruz.” dedi.

        İade işlemi için müşterilerin fatura veya fişgetirmeleri gerekmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ