Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mozaik Yolu’nda rota Paris’e çıktı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’nin kültürel mirasını tüm dünyaya tanıtmak için bir araya gelen Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği’nin projesi ‘Mozaik Yolu’, yurtdışındaki üçüncü durağı olan Paris’te UNESCO binasında tanıtıldı.

        Etkinlikte konuşan T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, “Her ülke, topraklarında az ya da çok tarihi eser barındırır. Bu eserler var oldukları ve bulundukları topraklarda yaşayan insanlara, kurumlara, devletlere aslında sadece birer emanettir. Bizler de binlerce yıldır saklı kalmış bu hazinenin ortaya çıkarılarak bir dünya mirası olarak herkes tarafından bilinmesini ve ülkemizin yepyeni bir kültürel turizm alanı kazanmasını sağlamak istiyoruz. Mozaik Yolu projemiz ile bunu hedefliyoruz” dedi.

        Mozaik Yolu projesinin Fransa’nın ardından İngiltere ve Amerika’da bulunan dünyanın önde gelen müzelerinde tanıtılacağını belirten Çetindoğan, derneklerinin temel rolünün Türkiye’nin kültürel mirasını korumak ve bu mirası uluslararası platformlarda tanıtmak olduğunu anlattı. Daha önce projenin tanıtımını İsviçre ve İtalya’da yaptıklarını aktaran Çetindoğan, projeye konu bölgenin aynı zamanda bir turizm destinasyonu olmasını arzuladıklarını ifade etti. Kültürel mirasların tüm insanlık ve gelecek nesiller için korunması gerektiğine işaret eden Demet Sabancı Çetindoğan bu nedenle bu tür bir projeye destek verdiklerini kaydetti.

        KÜLTÜR VE TARİHİ YANSITIYOR

        UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova da, projeye konu olan mozaiklerin bölgede MÖ 4000 yılından günümüze kadar yaşamış insanların kültür ve tarihini yansıttığını belirtti. Mozaiklerin dünyadaki bütün toplumları bir araya getirdiğini anlatan Bokova, böylece farklı kültürlerin kendi birikimlerini diğer insanlarla paylaştığını ifade etti. Bokova, Türkiye’nin tarihi dokusunu, Şanlıurfa-Gaziantep-Hatay ve Kahramanmaraş Mozaik Yolu’nu hayranlıkla izlediğini söyledi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ