Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam milyarder iş adamları - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Renzo Rosso

        35 yıl önce, sadece 23 yaşındayken Diesel markasını kuran isimlerden biri olan İtalyan Renzo Rosso şirketinin moda sektörünün en önemli markalarından birine dönüşmesiyle servetini artırdı. 2013 yılı itibariyle de adını yeni milyarderler arasında yazdırdı. Rosso'nun kişisel serveti 3 milyar dolar.

        2

        Fernando Belmont

        Perulu Fernando Belmont, ülkesinde büyük bir hızla büyüyen kapıdan kapıya kozmetik satış sistemi Yanbal'ın kurucusu. Bu şekilde servetini 2,2 milyar dolara çıkaran Belmont, listenin üst sıralarında yer alıyor.

        3

        Michael Pieper

        İsviçreli Artemis Group'un Başkanı Michael Pieper, mutfak eşyaları ve otomasyon sistemlerinden elde ettiği gelirlerle kişisel servetini 2 milyar dolara çıkardı ve adını 2013'ün yeni milyarderleri listesine yazdırdı.

        4

        Isabel dos Santos

        Angola'nın uzun süredir görevde olan Devlet Başkanı Jose Eduardo dos Santos'un en büyük kızı Isabel dos Santos, Angolalı ve Portekizli şirketlerinden hisse alarak kişisel servetini 2 milyar dolara çıkardı ve listeye girdi.

        5

        M.A. Yusuff Ali

        Hindistan'ın emlak sektörünün yükselen isimlerinden M.A. Yusuff Ali geçen yıl servetini 1,5 milyar dolara çıkararak 2013'ün yeni milyarderleri listesine girmeyi başardı.

        6

        Koh Wee Meng

        Singapurlu gayri menkul devi Koh Wee Meng'nin kişisel serveti 1,4 milyar dolar

        7

        Ranjan Pai

        Hindistan merkezli kreş ve sağlık merkezi zincirinin kurucusu Ranjan Pai'nin kişisel serveti 1,3 milyar dolar.

        8

        Nicholas Woodman

        Nicholas Woodman, spor tutkunlarının vazgeçemediği GoPro kameralarının fikir babası. ABD'li genç girişimci, Tayvanlı elektronik üreticisi Foxconn'un şirketinden hisse almasının ardından servetini artırdı ve adını 2013 itibariyle milyarderler listesine yazdırdı. Woodman'ın kişisel serveti 1,3 milyar dolar.

        9

        Ronald Joyce

        Kanadalı girişimci Ronald Joyce, ABD'ye özgü tatlı "doughnuts"ların kralı olarak biliniyor. Eski bir beyzbol oyuncusu olan Tim Horton'la kurduğu tatlı şirketini 1995'te 600 milyon dolara Wendy's'e sattı. Joyce, servetini daha sonra Kanadalı şirketlere farklı danışmanlık hizmetleri sağlayarak artırdı. Geçen yıl itibariyle Joyce'un kişisel serveti 1,2 milyar dolara yükseldi.

        10

        Hamdi Ulukaya

        Listenin tek Türk ismi olan Ulukaya, ABD'de büyüttüğü yoğurt şirketi Chobani ile adını 2013'te dolar milyarderleri arasına yazdırmayı başardı. Ulukaya'nın kişisel serveti 1,1 milyar dolar.

        11

        Binod Chaudhary

        Hindistan kökenli girişimci, Nepal'in ilk dolar milyarderi işadamı. Binod Chaudhary'nin birden fazla işle uğraşan şirketinin yaptığı işlerin başında kraliyet ailesine yemek tedarik etmek, bankacılık, büyük alışveriş merkezleri yönetmek yer alıyor. Kişisel serveti 1 milyar dolar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ