Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Tiger ve ASICS 2013'te Türkiye'de - Lüks Yaşam Haberleri

        Eski milli basketbolculardan Turhan Koray'ın kurduğu European Fashion & Sports Investments'ın Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği markaların ilk mono brand mağazalarının 2013'te açılması planlanıyor. Tiger'ın Türkiye'de çok sevildiğini ve güçlendiğini belirten Koray, "Öyle ki, 2010'da Avrupa'da satış lideri olduk. Şimdi, dünya çapında sporcuların kullandığı ve koşu kategorisinde dünya 1 numarası ASICS'i Türkiye'de güçlendirmek için çalışacağız" dedi. Bugün itibarıyla Türkiye'de 300 satış noktasında tüketiciyle buluşan markaların 2007'den beri distribütörü olduklarını söyleyen Koray, "Şu an Beyoğlu Fashion Republic adlı mağazamızda da satışlarımız sürüyor. Optimum ve 212 AVM'de de outlet mağazalarımız var. Bunlara da yenilerini eklemek sitiyoruz. Bu yıl 5, birkaç yıl içinde 10 mağazaya çıkarız. Ayrıca, ASICS ve Tiger için 2013'te mağaza açma planımız var" diye konuştu.

        TÜRKİYE'DE PAZAR 3'ÜNCÜLÜĞÜ HEDEFİ

        Kihachiro Onitsuka tarafından kurulan Onitsuka'nın 1977'de Jelenk ile birleşmesiyle ortaya çıkan ASICS markasını Türkiye'de güçlendirmek istediklerini söyleyen ASICS Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlama Müdürü Ron van der Linde de şunları söyledi: "ASICS, spor ayakkabı pazarında Avrupa'nın 3 numarası. Koşu kategorisinde 1 ve salon sporlarında da 2 numarayız. 2010'da krize rağmen yüzde 13 büyüdük ve 2005'ten beri 6 kez 'Yılın Ayakkabısı' ödülünü aldık. Türkiye bizim için gelişen ve çok önemli bir pazar; büyümek istiyoruz. Avrupa gibi Türkiye pazarında da 3 numara olmayı hedefledik."

        Dünyada 5600 çalışanı var

        ASICS, Latince, "Anima Sana in Corpore Sano", yani "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sloganının baş harflerinden oluşuyor. Markanın dünyada toplam 5 bin 600 çalışanı bulunuyor. 200 kişilik özel ekip, ürünlerin üretim sürecine, insan vücudu hareketlerini analiz ederek her modelin insanın bir uzvu gibi tepki vermesini sağlamaya çalışarak katkı veriyor.

        Onitsuka Tiger marka ayakkabının yükselişine, son dönemde, Kill Bill filminin büyük katkısı olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ