Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 2012 Ödülü Kangoo'ya verildi! - Otomobil Haberleri

        Renault'dan yapılan yazılı açıklamada, ödülün, konusunda uzman 22 Avrupalı gazeteciden oluşan jüri tarafından verildiği, jürinin elektrik motorlu ticari aracın sıfır emisyon konusundaki üstünlüğünün yanı sıra pazarın beklentileri doğrultusundaki işlevsel ve ekonomik özelliklerini de değerlendirdiği kaydedildi.

        Açıklamada, Danimarka'da otomobil gazetecileri jürisi tarafından verilen ''2012 yılının ticari aracı'' ödülü ve İrlanda'da filo taşımacılık ödüllerinde uzman bir jüri tarafından verilen ''2012 ticari yeşil taşıma filosu'' ödülünden sonra, bu ödülün Kangoo Z.E.'nin kazandığı üçüncü ödül olduğu vurgulandı.

        168 puan üzerinden 104 puan alan Kangoo Z.E.'ye değer görülen ödülün Belçika'daki 14. Uluslararası ''Trailer'' Fuarı'nın açılış gecesinde Renault'un Ticari Araç Bölümü Direktörü Jean-Marie Hurtiger'e verildiği bildirildi.

        Jean-Marie Hurtiger yaptığı değerlendirmede, bu ödül ile Renault'nun dört elektrik motorlu aracından biri olan Kangoo Z.E. projesinde yıllardan beri özverili çalışmalar yapan Renault çalışanlarının ödüllendirildiğini belirterek, ''Bu maceraya etüt büro, Maubeuge fabrikası, ticari bölüm olmak üzere şirketin tüm meslek birimleri katıldı. Kararlılık, yaratıcılık ve özellikle de şimdi meyvelerini veren iyi bir ekip ruhu göstererek bu zorluğun üstesinden geldiler'' ifadelerini kullandı.

        Jüri başkanı Pieter Wieman ise Kangoo Z.E. ile Renault'nun, elektrik motorlu aracı Avrupa'da ticari araç kullanıcıları için erişilebilir kıldığını ve karayolu taşımacılığındaki mevcut sorunların en önemlilerinden biri olan çevreye önemli bir katkı sağladığını vurguladı.

        YÜZDE 100 ELEKTRİK MOTORLU İLK HAFİF TİCARİ ARAÇ

        Bir üretici tarafından fabrikada tamamen üretilen ''yüzde 100 elektrik motorlu ilk hafif ticari araç'' olan Kangoo Z.E.'nin, bataryanın taban saçı altına yerleştirilmesi sayesinde termik versiyonla aynı yükleme kapasitesini ve aynı boyutları koruduğu bildirildi.

        Fransa'daki MCA Maubeuge fabrikasında termik Kangoo ile aynı bantta 2 farklı uzunluk ve 3 versiyon halinde üretilen Kangoo Z.E. modelleri arasında Kangoo Z.E., 2 koltuklu Kangoo Z.E. Maxi, 5 koltuklu Kangoo Z.E. Maxi'nin bulunduğu kaydedildi.

        Renault Z.E. gamının ilk modeli olan Kangoo Z.E.'nin, Renault yetkili satıcılarına 28 Ekim'de girişini yaptığı, Avrupa'da (vergi teşviksiz) vergiler hariç 20 bin avrodan başlayan fiyatıyla erişilebilir olan aracın, Fransa'da hükümetin 5 bin avro tutarındaki teşviki sayesinde net 15 bin avroluk bir fiyatla satıldığı, bataryasının ise 36 ay ve 10 bin kilometre için aylık net 72 avrodan başlayan fiyatlarla kiralanabildiği belirtildi.

        ÜSTYAPILI KANGOO Z.E.'LER

        Renault yetkili üstyapı imalatçıları tarafından dönüştürülebilen modeller arasında Kangoo Z.E. belediye teknik servisleri için Kangoo Z.E. Pick up, hastaneye nakiller için Kangoo Z.E. Ambulans, sıfır emisyonlu şehir içi teslimatları için Kangoo Z.E. Iso Frigo yer alıyor.

        Yetkili Üstyapı İmalatçısı Anlaşması Renault tarafından 2010 yılında hayata geçirildi. Bu anlaşma, her yetkili üstyapı imalatçısının 3 yıllık bir süre için Renault modellerinin tamamında istediği dönüşümleri gerçekleştirmesini sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ