Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ekonomistlerin en çok izlediği ekonomistler! - Para Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Dünya ekonomisi her dönem değişiyor. Bu değişimde siyasi olaylar, jeopolitik olaylar kadar şüphesiz ekonomistlerin etkisi de çok büyük. Bu kadar etkin olan kişiler de tabii olarak dünya genelinde ekonomiyle iç içe olan kişiler tarafından yakından takip ediliyor.

        ABD'de bu kapsamda bir araştırma yapıldı. 299 ekonomi profösörüne hangi ekonomisti takip ettikleri ve en etkili olan ekonomistlerin hangileri olduğu soruldu. Araştırmada 20. yüzyıl öncesi ve sonrası en ünlü ekonomistler ile 60 yaş üstü ve altı en popüler ekonomistler belirlendi. Araştırmaya 239 erkek, 57 kadın ile cinsiyetini belirtmeyen 3 kişi katıldı.

        Profesörlere göre, gelmiş geçmiş en popüler ekonomistlerin başında Adam Smith, David Ricardo ve Alfred Marshall geliyor. John Sturart Mİll dördüncü sırada yer alırken Karl Marx beşinci sırada bulunuyor. Söz konusu ekonomistler 20. yı öncesi yaşamıştı. 20. yüzyılda yaşamış ve şu anda hayatta olmayan en popüler ekonomistler ise Jon Maynard Keynes, Milton Friedman ve Paul Samvelson oldu.

        Hayatta olan 60 yaşında veya daha yaşlı ekonomistler arasından en popüler olanı ise Gary Becker. Bunu sırasıyla Kenneth Arrow, Robert Solow, Ronald Coaseü, Joseph Stiglitz takip ediyor.

        Öte yandan 60 yaş altı olan dünyaca ünlü ekonomistler ise Paul Krugman, Greg Mankiw, Daron Acemoğlu (Ermeni asıllı Amerikalı ve Türk vatandaşı, ekonomist), Steve Levitt, David Card, Wlliam Easterly, Ben Bernanke, Dani Rodrik (Dünya'nın en tanınmış ve önemli Türk ekonomistlerden biri) yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ