Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung Galaxy Note 6 Türkiye fiyatı - Teknoloji Haberleri

        Samsung firması amiral gemi olarak tabir edilen üst seviye telefon bazında yılda 2 farklı önemli etkinlik düzenliyor. İlk olarak sene başında Galaxy S serisini yenileyen firma, yaz aylarında da Galaxy Note serisini güncellemekte. Bu sene Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıştığımız Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in ardından bu sisteme göre gözler elbette Note 6'ya çevrildi.

        Teknik özellikler bazında Galaxy S7'yi temel alacak olsa da bazı yeniliklere de yer verilecek olan Galaxy Note 6'da en farklı nokta olarak iris tarayıcı ön plana çıkabilir. Çünkü Sammobile'da çıkan detaya göre Samsung iris kamerası sipraiş ettiği belirtiliyor. Teknik olarak bu teknoloji de olsa olsa üst seviye telefonlarda olacağı için 5.8 inç ekrana sahip Galaxy Note 6'da olacağı ön görülüyor.

        Tahmin edilen teknik detaylara göre 5.8 inç 2K Super AMOLED ekran, Samsung Exynos 8890 çipseti, 4GB RAM (6GB diyenler de var), 32GB ve 64GB depolama alanı ile MicroSD kart desteği, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık, geliştirilmiş SPen özellikleri, 12MP f/1.7 arka ve 5MP f/1.7 ön kamera gibi özellikler beklenen Galaxy Note 6'da kablosuz hızlı şarj teknolojisi, Always On özelliği gibi detaylar da elbette bulunacak.

        Batarya konusunda Galaxy S7 Edge'de 3.600mAh ile başarılı bir seçim yapan Samsung, Note 6'da bunu biraz daha büyüterek 3.750mAh civarlarına getirebilir. Ancak bu noktada şu an için bir detay bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ