Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Nintendo hisselerinde tarihi düşüş - Teknoloji Haberleri

        Temmuz ayının başında piyasaya çıktığı ilk günden bu yana tüm dünyayı saran Pokemon GO, popüleritesini günden güne kaybetmeye başladı.

        Sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da piyasaya sürülmesine karşın korsan yöntemler ile tüm dünyadaki oyunseverlerin oynamaya başladığı Pokemon GO, kısa süre içerisinde dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

        Oyunun geliştiricisi olan Nintendo bile bu yoğun ilgi karşısında şaşkına dönmüş, yoğunluk nedeniyle altyapısı yetersiz kalmıştı. Bu ilgi ile birlikte Nintendo'nun Japonya'daki Tokyo borsasında işlem gören hisseleri tarihi seviyeleri gördü. İlk iki işlem gününde yaklaşık yüzde 30 değer kazanan hisseler ilk iki haftada yüzde 60'dan fazla değer kazanmıştı.

        SERT DÜŞÜŞLER YAŞAYACAĞI TAHMİN EDİLİYORDU

        Yaşanan bu değer artışı bazı piyasa uzmanları tarafından anlamsız ve abartılı bulunumuş, etkinin kısa süreli olduğunu hisselerde düşüş yaşanacağını iddia etmişti. Nitekim onlar haklı çıktı. İki haftada yüzde 60 değer kazanan hisseler tek bir olumsuz gelişme ile dün yüzde 18 değer kaybetti.

        Nintendo'nun tek bir gecede yaşadığı yüzde 18'lik düşüş şirketin son 26 yılındaki en sert günlük değer kaybı olarak kayıtlara geçti. Bu düşüşün ekonomik anlamı ise 6,7 milyar dolar oldu.

        Dün yaşanan yüzde 18'lik bu sert düşüşün ardından bugün daha sakin bir gün geçiren Nintendo hisseleri yüzde 1,5 artıda seyrediyor.

        NİNTENDO HİSSELERİ NEDEN ÇAKILDI?

        Bu hafta Nintendo hisselerinde yaşanan düşüşün nedeni ise şirketin yöneticilerinden yapılan Pokemon GO'nun tahmin edildiği kadar çok para kazandırmayacağı açıklaması oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ