Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji IFA'da Vestel ve Arçelik'ten gövde gösterisi - Teknoloji Haberleri

        Berlin’de basın açılışı gerçekleştirilen IFA Teknoloji Fuarı, iki Türk markasının şovuna sahne oldu. Vestel, Sharp ve JVC’den sonra Japonya’nın diğer devi Toshiba markalı TV’lerin de Avrupa satış, üretim, tedarik zinciri haklarını aldı.

        Barcelona ile işbirliğini devam ettiren Arçelik ise, IFA Fuarı’nda, yeni buzdolabı serisini, kulüple 2 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamış Eric Abidal’ın da katımıyla tanıtarak büyük sükse yaptı.

        TOSHİBA TV'NİN AB'DEKİ HAKLARI VESTEL'E GEÇTİ

        Vestel, IFA Teknoloji Fuarı’nda yaptığı duyuruda, uluslararası pazardaki konumunu daha da sağlamlaştırma ve stratejik ortaklıklarını güçlendirme hedefi doğrultusunda Japon teknoloji devi Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladığını açıkladı. Sharp ve JVC’den sonra Japonya’nın diğer devinin Avrupa kanadını da alan Vestel, Toshiba markalı TV’lerin Avrupa pazarında üretim, satış, pazarlama ve tedarik zinciri gibi faaliyetlerinden sorumlu olacak. Anlaşma kapsamında Avrupa’da yeni bir yapılanma kurulacak ve Avrupa’nın merkezindeki Toshiba fabrikası hem Toshiba hem Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılacak.

        TOSHIBA İLE 5 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

        Anlaşma sonrası açıklama yapan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 50 milyar dolarlık cirosuyla Toshiba’nın dev bir şirket olduğuna işaret ederek, “Toshiba’yla olan lisans ortaklığımız 5 yıllığına olacak. Bu süre içerisinde şirketin AB genelinde tüm marka, reklam ve pazarlama hakları da bize ait olacak. 2-3 ay içerisinde üretime başlayacağız” dedi. Toshiba ile İngiltere’de başlamak üzere, Avrupa pazarında geniş bir dağıtım ağı kurmayı hedeflediklerini belirten Turan Erdoğan, bu işbirliği ile ilgili şunları ifade etti: “Toshiba ile uzun yıllardır süregelen yakın işbirliğimizi geliştirmekten gurur duyuyoruz. Hedefimiz Toshiba’nın pazar payını yüzde 5’in üzerine çıkarmak. Vestel olarak hali hazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak.”

        "ENDÜSTRİ 4.0'I KAÇIRAN REKABETTE GERİ DÜŞER"

        Şirketin yeni cep telefonu Venüs 4’e de değinen Erdoğan, “Yeni akıllı telefonumuz Venüs 4 çok farklı özelliklere sahip olacak. Tanıtımını şubat ayında gerçekleşecek Barcelona’daki GSMA Teknoloji Fuarı’nda yapacağız. Çok şaşırtıcı olacak” dedi. Erdoğan ayrıca, Endüstri 4.0 devrimini yakalayamayan işletmelerin rekabetin gerisinde kalmaya mahkûm olduğunu da belirtti.

        BARCELONA TEMALI BEKO BUZDOLAPLARINI ABİDAL İLE LANSE ETTİ

        Türkiye’nin önde gelen beyaz eşya şirketlerinden Beko, yeni ürün ve hizmetlerini IFA Teknoloji Fuarı kapsamında tanıttı. Beko, FC Barcelona ile devam eden işbirliklerini yeni bir buzdolabı serisiyle geliştirdiğini duyurdu. Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Global markamız Beko ile faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda ilk 3 içinde yer almayı hedefliyoruz” dedi. ‘Bugün için yenilik’ teması altında soğutucu, yıkayıcı, bulaşık, pişirici ve küçük ev aletlerini tanıttıklarını söyleyen Bulgurlu, “Sadece bir marka olmanın çok ötesindeyiz. Ürün ve hizmetlerimizle insanların hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Yeni üretim ve hizmetlere yönelik olarak planlamalarını küresel trendlere göre yaptıklarını kaydeden Bulgurlu, bu aşamada özellikle zaman tasarrufunun öne çıktığına işaret etti.

        BOSTON’DA AR-GE MERKEZİ AÇMA AŞAMASINA GELDİ

        Küresel rekabette en çok güvendikleri özelliklerinin Ar-Ge olduğuna değinen Bulgurlu, şöyle devam etti: “Dünya çok hızlı değişiyor, biz de teknolojimizle fark yaratmayı planlıyoruz. 6 ülkede 27 bin çalışanımız ve 18 üretim merkezimizle küresel iddiamızı sürdürüyoruz. 30 markamızla 130 ülkede faaliyet gösteriyoruz. İspanya, İngiltere ve Polonya gibi ülkelerde beyaz eşyada bir numarayız. Asya Pazarı’nda İpek Yolu’nu Beko Yolu haline getirmeyi planlıyoruz.” Diğer yandan teknoloji geliştirme aşamasında ABD’de de ilerlemeler kaydettiklerini dile getiler Arçelik Genel Müdürü Bulgurlu, Boston’da bir Ar-Ge merkezi açma aşamasında olduklarını söyledi. Ayrıca Chicago’da da bir büro açacaklarını belirten Bulgurlu, “Dünya üzerinde 11 Ar-Ge merkezinde bin mühendisimizle 2 bin patent ürettik” dedi.

        "SUAREZ DE KULLANIYOR, SAĞ OLSUN TWİTTER'DAN SÜREKLİ TANITIYOR"

        Beko, Barcelona ile işbirliklerini yeni buzdolabı serisiyle geliştirdiğini duyururken, kulüple 2 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan Eric Abidal, yakında İspanya’da pazara sunulacak yeni buzdolaplarını Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer ile ilk kez medyaya tanıttı. Dinçer, yeni buzdolabının şu an Barcelona’nın soyunma odasında da bulunduğunu belirterek, “Dolap Louis Suarez’in (halen kulübün yıldız oyuncusu) evinde de var. Sağ olsun Twitter’dan sürekli dünyanın en kaliteli dolabı olduğunu yazıyor” dedi.

        MARKALAR BERLİN’DE DETAYLARA DA ODAKLANANYENİ ÜRÜNLERİNİ BEĞENİYE SUNACAK

        PHILIPS GÖRÜNTÜYE UYGUN ORTAM IŞIĞINI DA SUNUYOR

        Philips AmbiLux 4k Ultra HD TV’nin Ultra Resolution yükseltme teknolojisi, orijinal kaynak ne olursa olsun, tüm görüntülerin orijinal Ultra HD ile aynı netlikle yansıtılmasını mümkün kılıyor. Diğer yandan her türlü müziğin dinamiklerini takip ederek tepki verebilen renkli bir ışık halesi yaratıyor.

        SONY, XPERIA XZ X COMPACT'I TANITTI

        Sony “Üçlü Görüntü Algılama Teknolojisi”ne sahip ilk amiral gemisi Xperia XZ ve premium modeli Xperi X Compact’ı tanıttı. X serisinin ilk amiral gemisi Xperia XZ (5.2”ekran) ve premium modeli Xperia X Compact (4.6” ekran) dikkat çekti. Xperia XZ Qualcomm Snapdrago 820 işlemciyle geliyor. Bu işlemci, X12 LTE sayesinde bağlantı, grafik, fotoğraf özelliklerini, güç ve pil verimliliğini en üst düzeyde destekliyor.

        KOMPAKT YÜKSEK PERFORMANS

        Canon’un yeni modeli EOS M3, kompakt fotoğraf makinesinin taşınabilir özelliğini DSLR performansı ile birleştiriyor. APS-C boyutlu 24,2 megapiksel CMOS sensör ve 12.800’e kadar ISO’la ayrıntılı filmler çekiyor. EOS M3, fotoğrafları veya filmleri sosyal ağlara aktarmak veya TV’de görüntülemek için WiFi ve NFC’yi kullanıyor. Böylece akıllı telefon ve tabletlere kolayca aktarım yapılıyor.

        CASPER VIA A1’İN HIZI 300 MBPS’E KADAR ÇIKABİLİYOR

        25. yılını kutlayan Casper yeni VIA A1 modelini tanıttı. 1, 4 GB RAM, 1.8 GHz hızında 8 çekirdekli işlemci ve 64 GB depolama alanı ile ürün, beklentisi yüksek kullanıcıları hedefliyor. Ayrıca Dual SIM özelliğiyle telefonu iki farklı SIM kartla kullanmak ya da bir SIM kart bir microsd kart ile depolama kapasitesi 128 GB’ye kadar artırılabilir. 4.5G özelliği bulunan akıllı telefonda Cat 6 desteği de mevcut.

        ASUS OYUN HEYECANINI SOĞUTMA MODÜLÜYLE DESTEKLİYOR

        Asus, dünyanın ilk sıvı soğutmalı oyun dizüstü bilgisayarı ve ROG Hidro Overclock Sistemli yüksek performanslı ürününü görücüye çıkardı. Takılıp çıkarılabilir soğutma modülü Hidro Overclock Sistemi’ne sahip GX700, Intel Core i7-6820HK İşlemci ve NVIDIA GeForce GTX 980 ekran kartı ile kullanıcılara masaüstü seviyesinde bir oyun deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Dünyanın ilk 4K UHD oyun dizüstü bilgisayarı olma unvanını da elinde bulunduran GX700, NVIDIA G-SYNC teknolojisi sayesinde oyunseverlerin favorisi olmaya aday.

        MAHMUT SANCAK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ