Taksim Meydanı'nda "Diablo" çılgınlığı
Dünyanın en popüler video oyunlarından biri olan Diablo-3, dünyayla aynı anda Türkiye'de satışa sunuldu
Popüler bilgisayar oyunlarından biri olan ''Diablo 3'' hayranları, oyunun saat 24.00'de diğer ülkelerle aynı anda satışa sunulduğu Taksim Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.
''Diablo 3''ü Türkiye'de satışa sunan şirket tarafından getirilen satış TIR'ının önünde oyunun karakterini simgeleyen kıyafetler giymiş görevliler, TIR'ın önüne gelenlere çeşitli hediyeler verdi.
Bir oyun sitesinin yöneticisi İlker Karaş, yaptığı açıklamada, Diablo'nun ilk versiyonunun 2001 yılında çıktığını, 12 yıldır beklenen yeni sürümün ise bugün satın alınıp oynanabileceğini söyledi.
Diablo'nun oyun dünyası için bir tutku olduğunu belirten Karaş, ''Oyun, 3. versiyonununda da hikayesini devam ettiriyor. Grafikler, 3 boyutlu bakış açısı ve yeni karakterler oyunseverlerin dikkatini çekeceğe benziyor. Herkese iyi oyunlar diliyorum'' diye konuştu.
Oyunu satın almak için sırada bekleyen Ali Terzi de, Diablo'nun yeni versiyonunda farklı eklentilerin ve kitapların olduğunu belirterek, ''Lise yıllarından bu yana Diablo oynuyorum. Mühendis oldum halen tutkunuyum'' dedi.
Bu arada, TIR'ın içine kurulan platformda, oyun severler arasında bilgi yarışması ve oyun karakterlerine ses benzetme yarışması yapıldı.
Başka illerden gelen Diablo oyunu meraklılarının da olduğu Taksim Meydanı'nda satışın başlamasını bekleyenlere, Zift adlı grup da konser verdi.
Diablo 3'ün normal sürümüne sahip olmak isteyenler 110 lira, ''Collector Edition'' olarak da bilinen özel paketi edinmek isteyenler ise 240 lira ödeyecek.
ÜCRETSİZ SAHİP OLDULAR
Diablo-3'ü Türkiye'de satışa çıkaracak şirketin, oyun kostümleriyle gelenlere hediye oyun vereceğini duyan bazı oyun severler de kostümlerle geldi. Kostümlü oyunseverlerin bazıları oyuna ücretsiz sahip oldu.
Oyunun satışının sabaha kadar süreceği belirtildi.