Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yeni evlilerin gözdesi vizesiz balayı - Turizm Haberleri

        Yaz mevsimi beraberinde evlilik sezonunu da getirdi. Uzmanlar imkânı olan çiftlere, evlilik öncesi yaşadıkları stres ve yorgunluğu uzaklarda geçirilen balayı tatilinde atmaları önerisinde bulunuyor. Evlilik masraflarının altından kalkamayan çiftler ise balayının çok özel olmasının yanında ekonomik de olmasına dikkat ediyor.

        Düğünden sonra balayını yurtdışında geçirmek isteyen çiftlere yönelik tur operatörlerinin programlarında Bali, Puket ve Şeyseller gibi popüler adaların yanı sıra Makedonya gibi bir dönem Osmanlı İmparatorluğu'na ev sahipliği yapmış destinasyonlar da bulunuyor. 1 haftalık programda Gostivar ve Kalkandelen kentlerini de görülebildiği programların fiyatları 349 Euro'dan başlıyor. Bu balayı programları vizesiz olmasından dolayı ilgi çekiyor.

        Balayı cennetlerine yolculuk vakti

        Hey Travel, yeni evlenmiş çiftleri, art arda gelen indirimlerle hayatlarının en güzel tatili olan balayını, dünyanın egzotik tatil cennetlerinde avantajlı imkânlarla yaşamak için farklı programlar hazırladı. Gemi ile dört gecelik Yunan adaları kişi başı 400 Euro'ya satılırken, son yıllarda balayı tatillerinde adı öne çıkan eğlence ve romantizmin mabedi Bali ve Phuket adalarında 8 gün 5 gecelik balayı tatili 1300 Euro'dan başlıyor.

        Dünyanın en büyük kruvaziyer filolarına sahip cruise şirketleri son yıllarda Türkiye pazarını gözüne ketirince, özellikle balayı çiftleri için çok uygun olan bu gemilerde her bütçeye uygun programlar sunulmaya başlandı. Hey Travel bu kapsamda ekonomik turlar isteyenlere yönelik 2 kişi git 1 kişi öde promosyonları ya da ikinci kişi yüzde 50 indirimli kampanyası sunuyor. Gemi ile 4 gecelik Yunan Adaları balayı seyahati 400 Euro'dan başlıyor.

        Ata topraklarında balayı

        Dalmaçya Sahilleri olarak bilinen, Avrupa sosyetesinin rağbet ettiği ve Avrupalı balayı tatilcilerinin gözdesi Hırvatistan'ın dantel kıyılarına sahip Dubrovnik, bu yazın da moda balayı destinasyonu olmaya aday. Prontotour tarafından 6 Haziran'dan itibaren her hafta kesin hareketli 7 gecelik tur paketleri 399 Euro fiyatla satışa sunuluyor. Üstelik Dubrovnik'e gelen balayı çiftleri sadece 2 saat mesafede bulunan Karadağ ve Bosna Hersek ülkelerine de giderek, balayında 3 ülke birden görme şansına sahip olabiliyorlar.

        Bu yaz balayı çiftlerinin bir diğer gözdesinin Makedonya olacağını öngören Prontotour, Üsküp'te Osmanlı İmparatorluğu'nun yıllarca hüküm sürdüğü topraklarda balayı programı hazırladı. Ülkedeki Ohrid şehrinde ise balayının en romantik günlerini göl manzarası eşliğinde yaşayabilmek mümkün olacak. 1 haftalık programda Gostivar ve Kalkandelen kentlerini de görülebildiği programların fiyatları 349 Euro'dan başlıyor. Bu balayı programları vizesiz olmasından dolayı ilgi çekiyor.

        Orta Avrupa'da balayı

        Yurtdışında balayı çiftlerinin öncelikli tercihlerinin Bali, Klasik İtalya, Benelüks ve Paris şeklinde sıralayan Jolly Tour'un 7 gecelik Benelüks - Paris turu kişi başına 499 Euro fiyatına geliyor. Klasik İtalya turu ise kişi başı 600 Euro'ya satılıyor. Bunun yanı sıra balayı mekanlarından Bali turlarının fiyatları 900 Euro'dan başlıyor.

        Su üzerindeki bungalow'da tatil

        Afrika'nın doğu kıyısında geniş bir alana yayılmış, turkuaz sular üzerinde inciler misali yer alan 115 adadan oluşan Seyşeller'deki program Labriz Hotel balayı programı 5 gece sürüyor ve oda ve kahvaltı hizmeti sunuluyor. Emirates Havayolları ile gidiş dönüş Dubai aktarmalı gerçekleşiyor. Labriz otel ayrı bir ada üzerine inşa edilmesi sebebi ile ana ada, Mahe' den 1 saat uzaklıkta olup botla ulaşım sağlanıyor. Balayı çiftlerine, odada şampanya ve meyve sepeti ve mum ışığında 1 akşam yemeği sunuluyor. Seyşeller Labriz Hotel'deki tur kişi başına 2 bin 599 Euro'ya satılıyor.

        1190 mercan adadan oluşan, Marco Polo'nun tabiriyle ‘Hint Okyanusu'nun Çiçeği' olan Maldivler, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin adresi olacağı öngörülüyor. Su üzerindeki bungalow'da, 5 gecelik oda-kahvaltı konaklamalı bu balayı programında da ulaşım Katar Havayolları tarafından sağlanıyor. Balayı çiftlerini odalarında, şampanya ve meyve sepeti bekliyor. Maldivler'deki Fullmoon Resort otelindeki turun kişi başına fiyatı 2099 Euro.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ