Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Doğu'da kayak keyfi - Turizm Haberleri

        Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 180, Palandöken Kayak Merkezi'nde 95 santimetre olarak ölçüldü.

        Bölgede aralıklarla etkili olan yağışla kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken'de, bütün pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.

        Pistleri dolduran Rusya, Ukrayna, İran ve Polonya'dan gelen turistler, kayak, snowboard ve kızak yapmanın keyfini yaşıyor. Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinde yüzde 100, Polat Otel'de yüzde 90, Xanadu Otel'de ise yüzde 85 olduğu öğrenildi.

        Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, yarıyıl tatilinin çok yoğun geçtiğini belirterek, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyledi.

        Otellerindeki doluluk oranlarının yüzde 100 devam ettiğini anlatan Avşarer, "İran'da tatil bayramı olduğu için iki otelimiz tamamen dolu. Güzel bir sezon geçiriyoruz, iç ve dış pazar çok iyi" dedi.

        Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da yarıyıl tatilinin bereketli geçtiğini ifade ederek, yoğun şekilde rezervasyon aldıklarını söyledi.

        Kayakseverlerin Palandöken'de güzel vakit geçirdiğini vurgulayan Akca, ''Hava da çok güzel. Doluluk oranlarımız iyi seviyede. Yarıyıl tatili boyunca yüzde 100 doluyduk, müthiş bir sezon oldu'' diye konuştu.

        Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal ise Polonya, İran, Ukrayna ve Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen misafirlerin kayağın keyfini çıkardığını belirterek, kayak merkezindeki yoğunluğun önemli olduğunu kaydetti.

        Yarıyıl tatilinde iç pazarın yoğun ilgi gösterdiğini anımsatan Baykal, doluluk oranlarının Mart ayında da devam etmesi için çalışma yaptıklarını vurguladı.

        BAYRAKTEPE KAYAK MERKEZİ

        Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan ve sarıçam ormanlarıyla kaplı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde turistler kayağın keyfini yaşıyor.

        Bölgede etkili olan kar yağışıyla birlikte kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı.

        Çamkar Otel Genel Müdürü Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 gündür kayak merkezinde bulunan otellerde doluluk oranlarının yüzde 100 kapasiteyle hizmet verdiğini ancak yarıyıl tatilinin ardından otellerdeki doluluk oranda düşüş yaşandığını belirtti.

        Özellikle iç pazarda düşüş yaşandığını dile getiren Demir, "Yarıyıl tatilinin ardından gelen yerli turist sayısında düşüş olması normaldir. Ancak önümüzdeki hafta içerisinde kayak merkezi yine tam kapasiteyle hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

        Bayraktepe'de faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının Çamkar Otel'de yüzde 80, Ce-mar Toprak Otel'de yüzde 70, Kar Otel ile Alpina Konakları'nda yüzde 65, Dolina Otel'de ise yüzde 60 olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ