Eski hakemler değerlendirdi: İki kırmızı kart!
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında lider Galatasaray, konuk olduğu Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Fenerbahçe ise Antalyaspor karşısında 3-0 kazanarak, liderle arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Eski hakemler bu mücadelelerdeki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.
EREN ELMALI'NIN WINCK'E MÜDAHALESİ
Eren Elmalı'nın Winck'e müdahalesinde devam kararı doğru mu?
Bülent Yıldırım: Sadece faul. Devam ettirmesi yanlış.
Bahattin Duran: Çok net faul.
Deniz Çoban: Burada faulü çalması gerekiyordu.
GOLDEN ÖNCE VERİLEN FAUL KARARI
Galatasaray'ın 2. golünden önce verilen faul kararı doğru mu?
Bahattin Duran: Faul.
Deniz Çoban: Faul.
Bülent Yıldırım: Faul.
KASIMPAŞA LEHİNE VERİLEN PENALTI
Kasımpaşa lehine verilen penaltı kararı doğru mu?
Bülent Yıldırım: Penaltıda şüphe yok. Tartışılacak şey, bariz gol şansının tüm unsurlarının oluşup oluşmadığı. Ben kırmızı kart tarafındayım. Saha içinde yoruma açık unsurlar var. Sarı kartı kabul ediyorum. VAR müdahalesi doğru.
Deniz Çoban: Penaltıda şüphe yok. Sahada penaltı. VAR müdahalesi doğru diyemiyorum net şekilde.
Bahattin Duran: Penaltı doğru. Penaltıyla birlikte bariz gol şansından kırmızı kart olması gerektiği fikrindeyim.
beIn Trio ekibi, Fenerbahçe-Antalyaspor maçının ardından hakem Mehmet Türkmen'in kararları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
FENERBAHÇE'NİN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON
Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?
Bülent Yıldırım: Penaltı yok. Top omuz bölgesine geliyor.
Bahattin Duran: İhlal yok, devam kararı doğru.
Deniz Çoban: Devam kararı doğru.
FENERBAHÇE'NİN GOLÜNDE FAUL VAR MI?
Fenerbahçe'nin 3. golünden önce faul var mı?
Bahattin Duran: Sahada verilmesi gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. Sahada da bu pozisyon faul. Atak başlangıç fazında. VAR'ın karışabileceği bir pozisyon değil bu. Çağlar'ın dikkatsiz hareketi söz konusu, Soner'i bozdu. Sahada faul bu. VAR müdahalesinin olmaması da doğru.
Bülent Yıldırım: Pozisyon, Mehmet Türkmen'in sorunu. VAR'ın karışabileceği bir pozisyon değil. Çağlar'ın sağ diz içiyle, Soner'in sağ diz dışına yaptığı müdahale yukarıdan yaptığı küçük itmeyle birlikte etkili bir faul oldu, Soner'in topa ulaşmasını engelledi. Sahada hakem tarafından faul verilmeliydi.
Deniz Çoban: Aynı fikirdeyim. Top gittikten sonra, topla oynama şansı da yokken Soner'in sağ dizine küçük de olsa bir temas var. Sahada hakem düdük çalsa daha doğru bulurdum.
DZEKO'NUN THALISSON'A MÜDAHALESİ
Dzeko'nun Thalisson'a yaptığı faulde sarı kart verilmeli miydi?
Bülent Yıldırım: Ayaklar yüksekte, rakibini süpürmüş. Dzeko sarı kart görmeliydi.
Bahattin Duran: Bu pozisyonun kaçarı yok, sarı kart. Kontrolsüz faul. Bunun dakikası, avantajı olmaz. Net sarı kart. Avantaj güzel ama avantaj bitiminde sarı kart görmeliydi Dzeko.
Deniz Çoban: Avantaj demişseniz Dzeko'nun nasıl geldiğini görüyorsunuz, sarı kart bu. O kadar açık.