Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig BB Erzurumspor Fenerbahçe - BB Erzurumspor maçı yazar yorumları - Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: FESTİVAL GECESİ

        Doğru baskı yaparsanız Fenerbahçe’yi zorlarsınız aksi taktirde dün ilk 14 dakikada olan oluyor. Alan ya da adam savunması yapsanız bu kadar çok oyuncuyla pas yapabilen bir takım bir açık bulur. Valencia, İrfan ve Pelkas açıkları hem pas veren hem pas gösteren olarak iyi görünce kontrol etmek zor

        2

        "Tabii burada bu festivale katılamayan Mesut’a değinmek gerekiyor. Hala çok soğuk. Tam olarak giremedi hatta baştakinden de geride. Fizik olarak eksik ama asıl sorun bu değil. Oyunu eskisi gibi berrak ve net değil. Her zaman kafasında bir plan olan adam, ne yapacağını hiç bilmeden topla buluşuyor gibi. Kafaca bunu çözmemesine rağmen sahada bu kadar kalması şu an için Emre Belözoğlu’nun ona ondan daha fazla inandığını gösteriyor. Ama hep böyle gitmez"

        3

        "15’ten sonra oyunu rölantiye almayı başardılar. Ancak zamanla iki sorun baş gösterdi. Hücumda hareketlilik azaldı ve savunmada dalgınlıklar başladı. İrfan ve Pelkas gibi oyuncular eğer bu dalıp gitmelerini çözerlerse Fenerbahçe ikisinden de çok para kazanır. Bu konuda Szalai’yi örnek almalılar. Hareketlilik ise olmazsa olmaz. Rölantide atacağınız 2 adım 70 metrelik geri koşuyu engeller. Fenerbahçe net pozisyonlar buldu ama bu zaaflar Erzurum’a beraberliği getirecek şanslar da verdi" (FANATİK)

        4

        AHMET ÇAKAR: METE KALKAVAN'IN KARARLARI DOĞRUYDU

        Fenerbahçe'nin kayba tahammülü yoktu. Fenerbahçe rüzgâr gibi başladı. Fakat 3-0'dan sonra Fenerbahçe durdu. Erzurum geldi mi? Hayır. Daha doğrusu gelemedi. Mesut Özil sanıyorum önümüzdeki yıl kuvvetli bir kamp döneminden sonra Türkiye'nin en önemli futbolcusu olacak. İrfan Can Kahveci de öyle. Dün gece belli dönem çok iyi buldum. Fakat Valencia ne kadar özveriyle oynarsa oynasın, tam olarak o noktanın adamı değil. Dedik ya 3-0'dan sonra Fenerbahçe durdu. Devre bitti, yine ikinci yarı Fenerbahçe rölantide başladı. Goller de kaçırdı fakat ne olduysa Erzurumspor'un golü geldikten sonra oldu."

        5

        "Fenerbahçe'de bir koruma içgüdüsü var. Mesela bunu Beşiktaş'ta görmüyoruz. Maç 6-7 olmuş, hâlâ saldırıyorlar. Fenerbahçe'de böyle bir mantalite yok ve bu arada da gol yiyince panikliyorlar. Sonuçta Fenerbahçe yoluna devam ediyor, az da olsa umudu var. Erzurum için sezon sonu çok kara görünüyor. Hakem Mete Kalkavan ise VAR yardımıyla verdiği penaltı dahil olmak üzere kararlarında genelde haklıydı" (SABAH)

        6

        ŞANSAL BÜYÜKA: RÜYA MI GÖRDÜM?

        Akşam yemeğini yedim, oturuyorum. Sanki dalmışım, rüyada gibiyim... Fenerbahçe hiç alışık olmadığımız bir görüntüyle fırtına gibi esiyor, uçuyor, kaçıyor, golleri atıyor. Şaşırdım, şöyle bir silkelendim. Rüya falan görmüyorum, gerçekten Fenerbahçe‘yi izliyorum. Emre Belözoğlu‘nu tebrik ederim. Çok kısa bir sürede Fenerbahçe‘yi futbol adına kötü alışkanlıklarının çoğundan kurtardığı ve radikal değişikliklere futbolcularını da inandırdığı için...

        7

        -Fenerbahçe bıktırıcı yan paslarını, geri paslarını resmen toprağa gömmüş.

        -Emre Hoca, Sosa‘ya saha içi patronluğunu vermiş, Sosa‘yı Fenerbahçe ve futbolla barıştırmış...

        - Mert Hakan’da çok hızla gerçek futbol kimliğine dönüş var.

        -Fenerbahçe, “el freni” Gustavo‘nun kulübeye gitmesinden sonra çok hızlı hücuma çıkıyor.

        -Fenerbahçe‘de ilk defa yana değil, öne oynama isteği ve girişimleri var.

        -Gene ilk defa rakip savunmanın arkasına ve arasına müthiş toplar attılar.

        - İç sahada yenilmediği takım kalmayan Fenerbahçe, Emre Hoca ile birlikte bu hovardalığını bıraktı. (MİLLİYET)

        8

        ÖMER ÜRÜNDÜL: MESUT ÖZİL BU FİZİKLE 11'DE OYNAMAMALI

        Daha 15'inci saniyede Valencia bomboş kaleci ile karşı karşıya kaldı. Golü atamadı ama pozisyonun devamında VAR'ın devreye girmesi ile penaltı verildi ve erken öne geçildi. Penaltıya hiç içim ısınmadı. Ardından yüksek tempolu bir ofansif anlayış, 14. dakikada 3. gol ve maç orada bitti. Sonrasında artan maç trafiğinden F.Bahçeli futbolculara biraz bıkkınlık gelmiş olacak ki oyunu rölantiye aldılar.

        9

        "Bu maç bir kere daha gösterdi ki; tam randımanlı olmasa da Valencia eldeki en iyi santrfor. Mesut Özil bir dünya yıldızı ama ona bugünkü fizik gücü ile Emre Belözoğlu'nun ilk 11'de görev vermesini doğru bulmuyorum. F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı tabi ki çok az. İkincilik ise bıçak sırtında. G.Saray'ın Beşiktaş derbisi var ama F.Bahçe'nin de Ankaragücü ve Kayserispor gibi kümede kalma mücadelesi veren iki takımla kritik deplasmanları var. Ben Belözoğlu'nu hep gereksiz yere arka arkaya çok oyuncu değiştirdiği için eleştirdim. Dün de aynı şeyleri yaptı" (SABAH)

        10

        ERCAN GÜVEN: DALDAKİ VE ELDEKİ KUŞ!

        Daldaki “şampiyonluk kuşuna” bakarken eldeki “ikincilik kuşunu” bırakmadı Fenerbahçe… Hatta biraz sıktı galiba Kadıköy’de! Maça öyle bir başladı ki ev sahibi, sanki sahada maç değil karnaval vardı. Bilinen baskı değildi bu… Adeta sanattı. Maçın gollü, sanatlı bölümlerini tamamladıktan sonraki Fenerbahçe ne mi oldu? “Eskisi gibi”!

        11

        "Fenerbahçe top tutan adamları çıkarınca organize olamıyor. Onlar sahadayken de ancak rakip izin verirse güzel oynuyor. Maç bitmeden önce Emre Belözoğlu’nun yine 'Gustavo güvenliğine' ihtiyaç duyması, Fenerbahçeli futbolcuların buldukları yüzde yüz pozisyonları değerlendirememesi Fenerbahçe’nin bir türlü tam 'olamadığının' belgesidir aslında. Fenerbahçe’ye çalışmak da gol atmak da yetmeyebilir birinci olmak için ama ikinciliği ezeli rakibe kaptırıp, Şampiyonlar Ligi’ni kaybedip, tepeden tırnağa sorgulanmak endişesi, Kadıköy’de 15 dakika bile olsa takımı roketlemeye yetti" (MİLLİYET)

        12

        BÜLENT TİMURLENK: HOCA DEĞİŞİMİ ERKEN OLSAYDI

        Bir ligin herhangi bir haftasında şampiyonluk yarışı veren iki takımın ilk 15 dakikada rakibini üç golle imha etmesi çok da sık rastladığımız bir şey değil. Beşiktaş'tan iki gün sonra Fenerbahçe ilk çeyrekte Erzurum'a aynı tarifeyi uyguladı. Geriye dönüp baktığımızda sezonun ilk yarısında evinde çok puan kaybeden F.Bahçe'nin ligin ikinci yarısına başlarken Erol Bulut ile yollarını ayırması halinde nelerin değişebileceğini sorgulayabilirsiniz.

        13

        "Belözoğlu'nun oyun kurgusu Kadıköy'de tıkır tıkır işledi. Sezon başında Fenerbahçe'nin golcüsü kim sorusuna geçici bir çözüm olsa da 'Valencia' yanıtını veren Belözoğlu'nun karnesine, daha yolun başında olmasına rağmen sorun çözen hoca olarak artı puan yazılır. Geçmişi geri getiremezsiniz ama gelecek için dersler çıkartabilirsiniz. Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe de kazanarak 'Bir ihtimal daha var' şarkısıyla yedi günde üç maç oynanacak sezon finaline girdi. Fenerbahçe'nin şansı elbette ki derbide Beşiktaş'ın puan kaybına bağlı" (SABAH)

        14

        İBRAHİM YILDIZ: FENERBAHÇE KIŞ UYKUSUNDAN UYANDI

        Erzurumspor'u 3-1 yenen sarı-lacivertliler inanılmaz bir 45 dakika oynadı. İlk 20 dakika ise kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi. Bu oyunu görünce 'Fenerbahçe kış uykusundan uyandı' demek geliyor ister istemez. Şampiyon olmak için gösterilen çaba takdir edilecek bir mücadele. Tüm sezonu ite kaka götüren Fenerbahçe, operasyonu daha önce yapsa bugün rakiplerine fark atarak şampiyonluğunu ilan etmiş olurdu. Bu nedenle Erol Bulut'un hataları bir kez daha ortaya çıktı. Sezon başında 'Bu takıma Erol Bulut zayıf kalır' diye yazdığımızda ne kadar haklı olduğumuzu gördük.

        15

        Emre Belözoğlu göreve geldikten sonra en önemli iş olarak ideal bir kadro yaptı. Ayağa iyi top yapan kalabalık bir orta saha kurdu. Forvete ise Valencia'yı yazdı. Erzurumspor'a bir gol atan Valencia hareketli bir oyuncu. Rakip savunmayı koşuları ile zorluyor. İrfan, Mesut, Sosa, Pelkas dörtlüsünün dar alanda kısa paslaşmaları baş döndürüyor açıkçası. Emre'nin bir başka yaptığı önemli iş ise Sosa'ya liderlik görevini vermesi. Sosa oyunu çok yönlü oynayan daha çok topu ileri götüren bir oyuncu. Gustavo savunma ağırlıklı iyi bir ön stoper. Bir anlamda Fenerbahçe'nin el freni gibiydi. Birkaç oyuncuya dokununca kurgu bir anda değişiyor. Ve bu takım maç kazanmayı alışkanlık haline getiriyor. (HABERTÜRK)

        16

        ERCAN TANER: DAHA FARKLI OLABİLİRDİ

        Maçın Fenerbahçe takımının skoru alıp, frene basması, yedi gündeki üçüncü maç olması açısından mantık taşıyabilir. Ama rakibin vazgeçtiği bir ortamda pas seçimleri, aceleci şutlar, amatörce pozisyon almalar büyük takım mantığına aykırı. Bunları yapanların beş-altı maç öncesine kadar ilk on birin oyuncuları olması, bugünkü puan durumunun da belgesi aslında. Tempoyu Fenerbahçe takımının skoru alıp, frene basması, yedi gündeki üçüncü maç olması açısından mantık taşıyabilir. Ama rakibin vazgeçtiği bir ortamda pas seçimleri, aceleci şutlar, amatörce pozisyon almalar büyük takım mantığına aykırı.

        17

        "Bunları yapanların beş-altı maç öncesine kadar ilk on birin oyuncuları olması, bugünkü puan durumunun da belgesi aslında. İlk Fenerbahçe takımının skoru alıp, frene basması, yedi gündeki üçüncü maç olması açısından mantık taşıyabilir. Ama rakibin vazgeçtiği bir ortamda pas seçimleri, aceleci şutlar, amatörce pozisyon almalar büyük takım mantığına aykırı. Bunları yapanların beş-altı maç öncesine kadar ilk on birin oyuncuları olması, bugünkü puan durumunun da belgesi aslında" (SÖZCÜ)

        18

        UĞUR MELEKE: KAMUOYU 4-6-0 DİYOR BEN 2-8-0 DİYORUM!

        Son beş maç günü F.Bahçe için ayrı da bir önem ifade ediyor, G.Antep müsabakasıyla beraber yeni bir oyun geliştirdiler, klasik kanat oyuncusu ısrarından vazgeçtiler. Maksimum orta saha oyuncusuyla kuruyor. Emre Hoca 11’ini. Kamuoyunun büyük çoğunluğu bu oyuna 4-6-0 diyor, ben 2-8-0 diyorum. Çünkü dünkü sağ bek Ozan’la, sol bek Caner de orta saha orijinli oyuncular.

        19

        "Dün de aynen son haftalarda olduğu gibi oyuna yüksek tempoyla başladılar, her maçta olduğu gibi yine taraftarlarına son 15 dakikada bir korku filmi izlettiler! İlk devrede sağ çizgideki Mesut ve soldaki Pelkas’ın içeriye devrilerek oynamalarıyla merkezde bir kalabalık yakaladılar. İlk 45 dakikada kaybettikleri topları çok çabuk geri kazandılar ve atak sürekliliği sağladılar. Zaten ilk devrede sezonun isabetli pas rekorunu kırmışlar. Bu da o oyunun doğal sonucu zaten. Valencia yine başroldeydi, bir penaltı kazandırdı, bir asist yaptı, bir de gol attı" (HÜRRİYET)

        20

        GÜRCAN BİLGİÇ: CESARETLİ VE DAHA COŞKULU

        On dört dakika geçtiğinde maç iki takım adına da bitti. 3-0 yazan tabela sonrasında, Erzurumspor başını kaldıracak gücü bulamadı. Fenerbahçe için ise paslaşarak geçecek dakikalar başladı. Aslında "ustalar" gecesiydi; Mesut Özil ve İrfan Can'ın yönettiği üç atak organizasyonu da sonuç getirdi. Valencia'nın koşu yolunu açan Mesut, pası atan İrfan Can ya da atak başlangıcındaki "karar ayağı" Mesut oldu.

        21

        Öne daha cesaretli koşan ve birbirleri ile paslaşan coşkulu bir grup oldular. Baskıdan top kazandılar, pozisyon buldular ve hep kaleye yüzü dönük gitmeyi denediler. Sezonun 'özgüven' endeksinde kendilerinin ne olduğunu hatırladılar. Geç gelen ama büyümeye eğimli özellik. Fenerbahçe takımının skoru alıp, frene basması, yedi gündeki üçüncü maç olması açısından mantık taşıyabilir. Ama rakibin vazgeçtiği bir ortamda pas seçimleri, aceleci şutlar, amatörce pozisyon almalar büyük takım mantığına aykırı. Bunları yapanların beş-altı maç öncesine kadar ilk on birin oyuncuları olması, bugünkü puan durumunun da belgesi aslında. (SABAH)

        22
        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ