Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Fenerbahçe Rizespor MAÇI SONUCU VE MAÇ ÖZETİ! Kadıköy'de 5 gol 1 kırmızı 1 penaltı! - Çaykur Rizespor Haberleri

        Ligde üç haftadır galibiyete hasret kalan Fenerbahçe, henüz 4. dakikada 1-0 geriye düştüğü maçta Rizespor'u 3-2 mağlup etti ve kötü gidişata dur dedi. Sarı-lacivertlilere karşı 4 maç aradan sonra ilk kez kaybeden Okan Buruk'un yönetimindeki Rizespor, 6 maç aradan sonra ligde ilk kez bir mücadeleden puansız ayrıldı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 28'e yükseltirken Rizespor 24. haftayı 28 puanla kapadı.

        Mücadele hızlı başladı ve Rizespor mücadelenin hemen başında öne geçti: Üçüncü dakikada sağ kanattan pasla kullanılan köşe vuruşunda açılan ortaya hareketlenen Melnjac, penaltı noktasında vuruşunu yaptı ve skoru 1-0'a getirdi.

        REKLAM

        FENERBAHÇE EŞİTLİĞİ YAKALADI!

        Sarı-lacivertliler 22. dakikada eşitliği yakaladı: Köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Serdar, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu 1-1'e getirdi. Devre arasında takıma transfer olan Serdar, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

        SOLDADO ATTI, FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ!

        40. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahası için sağ çaprazda topla buluşan Zajc'ın yerden ortasında savunmaya çarpan top arka direkte Hasan Ali Kaldırım'ın önünde kaldı. Hasan'ın şutunda yine savunmadan seken meşin yuvarlak bu sefer kale sahası solunda Moses'ın önünde kaldı. Moses'ın sol ayağıyla vuruşunda kalecinin müdahale ettiği topu Soldado ağlarla buluşturdu: 2-1.

        RİZESPOR 10 KİŞİ

        42. dakikada Çaykur Rizespor 10 kişi kaldı. Maçın 20. dakikasında sarı kart gören Moroziuk, 42. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        REKLAM

        Maçın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

        Fenerbaheç ikinci yarıya hızlı başladı: 46. dakikada Moses'ın çevirdiği topu Çaykur Rizespor savunması çeldi. Seken topu Hasan Ali çok sert bir şutla tamamladı ama kaleci Gökhan topu iki hamlede çeldi.

        VOLKAN GEÇİT VERMEDİ!

        Dakikalar 51'i gösterirken hızlı hücumda Boldrin'in pasında Umar Aminu, Volkan Demirel ile başbaşa kaldı. Volkan Demirel kalesini terk etti ve ceza sahasının önünde Aminu'nun şutunu taca çeldi.

        Rizespor 55. dakikada beraberliği yakaladı: Üst üste paslarla gelen Çaykur Rizespor'da ceza sahası içinde topla buluşan Muriqi, arka direğe çevirdi. Melnjak, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

        AYEW OYUNA GİRDİ, SANİYELER SONRA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        58. dakikada Miha Zajc'ın yerine oyuna giren Ayew, oyuna girdikten saniyeler sonra Saadane'ye yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart gördü. Ganalı futbolcu bu kartla birlikte Başakşehir karşısında cezalı duruma düştü.

        REKLAM

        Mücadelede dakikalar 61'i gösterirken Valbuena gole çok yaklaştı: Serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, çok uzaklardan sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

        Rizespor 65. dakikada gole yaklaştı: Umar Aminu'nun pasında ceza sahasına giren Muriqi, çok sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

        FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ

        Fenerbahçe 67. dakikada penaltı bekledi, Halil Umut Meler devam ettirdi. Topla ceza sahası önünde buluşan Tolgay, Abdullah'a çalımını attıktan sonra Rizesporlu oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Çizginin hemen üzerindeki bu pozisyonda sarı-lacivertliler penaltı beklerken Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi.

        Fenerbahçe'de Serdar Aziz, 67. dakikada Muriqi'ye arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

        MELER BU KEZ BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ!

        80. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşunda Saade ile hava topuna çıkan Serdar Aziz yerde kaldı, Halil Umut Meler bu pozisyonda penaltı verdi. Bir süre VAR ile irtibat kuran Meler daha sonra pozisyonu incelemek üzere kenara geldi. Pozisyonu izleyen Meler'in kararı değişmedi. Topun başına geçen Moses top ve kaleci Gökhan'ı ayrı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe 3 haftalık galibiyet hasretine son vererek sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Oynadığı son 6 maçında 5 galibiyet alan Rizespor, ikinci yarısındaki ilk yenilgisini alırken haftayı 28 puanla kapadı. Fenerbahçe ise puanını 28'e yükseltti.

        FENERBAHÇE 3 MAÇ SONRA KAZANDI

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 3-2 yenerek 3 hafta sonra galip geldi.

        Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın hemen başında 4. dakikada Dario Melnjak'ın golüyle geriye düşen Fenerbahçe, 22. dakikada Serdar Aziz'le beraberliği yakaladı. Fenerbahçe, 40. dakikada Roberto Soldado'nun golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

        İkinci yarıda Melnjak'ın 55. dakikada attığı golle beraberliği yakalayan Çaykur Rizespor karşısında Fenerbahçe, 84. dakikada Victor Moses'in penaltı golüyle 3-2 öne geçti. Sarı-lacivertliler, üstünlüğünü koruyarak oldukça zorlandığı maçı kazanıp, 3 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi.

        Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 28'e çıkardı.

        Çaykur Rizespor ise 6 maç sonra yenildi. Ligin ikinci yarısında ilk kez yenilen Karadeniz ekibi, 28 puanda kaldı.

        2000. MAÇINDA 3 PUAN

        Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde çıktığı 2000. maçından mutlu ayrıldı.

        Ligdeki 61 sezonun tamamında yer alan Fenerbahçe, 2000. maçında 1132. galibiyetini elde etti.

        PENALTIYA VAR İNCELEMESİ

        Hakem Halil Umut Meler, Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararını VAR incelemesi sonrası bozmadı.

        Maçın 80. dakikasında Marwane Saadane'nin Soldado'ya yaptığı hareket sonucu hakem Meler, penaltı noktasını gösterdi.

        VAR odasından gelen uyarı sonucu pozisyonu inceleyen Meler, yardımcı hakemi Ceyhun Sesigüzel'i de yanına çağırdı. Hakemlerin incelemesi sonucunda penaltı kararı geçerli oldu.

        SERDAR AZİZ SİFTAH YAPTI

        Fenerbahçe'nin milli stoperi Serdar Aziz, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.

        Ara transfer döneminde Galatasaray'dan transfer edilen Serdar, Fenerbahçe'yle çıktığı ikinci lig maçında gol sevinci yaşadı.

        Serdar, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını ise 3'e yükseltti.

        SOLDADO YAKLAŞIK 10 AY SONRA

        Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, yaklaşık 10 ay sonra Kadıköy'de gol sevinci yaşadı.

        Takımının Çaykur Rizespor karşısındaki 2. golünü atan Soldado, Kadıköy'de son olarak geçen sezonun 34. haftasında 19 Mayıs 2018'de Atiker Konyaspor karşısında rakip fileleri havalandırmıştı.

        İspanyol futbolcu, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını ise 2'ye yükseltti.

        Öte yandan, sarı-lacivertlilerin penaltıdan golünü kaydeden Victor Moses de 6. lig maçında 2. golünü attı.

        AYEW CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Fenerbahçeli futbolcu Andre Ayew, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

        Maçın 58. dakikada oyuna giren Ayew, aynı dakika içinde sarı kart gördü. Ayew, sarı kart cezası nedeniyle gelecek hafta Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

        TARAFTARLAR GALİBİYETİ ŞARKIYLA KUTLADI

        Fenerbahçeli taraftarlar, Çaykur Rizespor maçını Haluk Levent'in, "Beni biraz anlasana" şarkısıya kutladı.

        Maç sonunda Maraton ve Okul Açık tribünlerindeki çok sayıda taraftar, stattan ayrılmadı. Uzun süre Haluk Levent'in şarkısını söyleyen taraftarlar, galibiyetin mutluluğunu yaşadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ