Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Denizlispor maçının yazar yorumları | FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe’de diziliş az çok aynı ama oyunu algılama şekli farklıydı. Çıkışlarda daha çabuk alan kat etmek istiyorlardı. Fakat bu tip bir tempo oyunu için üzerinde çalışılmış ve olgunlaşmış bir pas otomatiği olduğundan bahsedilemez. Böyle olunca akın bitirilemeyen ya da sete dönülemeyen her an Denizli rahat çıktı.

        2

        Ancak bu tercih edilen oyunda Pelkas ve Ozan önemli, ama yeterli olduklarını söylemek zor. Ve her ne kadar golde olduğu gibi çok etkili ortalar yapıp, takımın en önemli asist silahı olsa da Caner’in yarattığı savunma zaafları Milli Takım’da olduğu gibi soruna yol açtı.

        3

        Valencia ya da Samatta’nın santrforda, Ozan’ın sağda İrfan’ın orta sahada olduğu çok orta sahalı bir oyunla topa sahip olmak, hatta Sosa’yı da sahaya sürüp bir 4-6-0/4-5-1 denemek çok daha verimli ve garanti olmaz mıydı? Özellikle de Denizli’nin hem savunmadaki uzunları hem de hücumdaki hızlılarını düşündüğümüzde.

        4

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Emre Belözoğlu için puan olarak iyi bir başlangıçtı. Perşembe Malatya'yı yenebilirse F.Bahçe bence Antep maçına şampiyonluk havası ile çıkabilir. Bunun için Emre Belözoğlu'na naçizane fikirlerimi sunayım:

        5

        Sinan Gümüş'ten sana da takıma da fayda gelmez. Gökhan iyi değilse Nazım oynar. Caner, eğer pas oyunu oynayacaksan oynamaz. Dünkü 2. yarı gibi oynatacaksan bu sistem Erol Bulut tarafından denendi ve tutmadı. Kankacılıktan vazgeçmelisin.

        6

        Samatta'yı tuttuğunu biliyorum. Gol de attı ama bence santrforda Ozan ya da Novak denenmeli. Samatta muhtemelen ligin en fazla hücum faulu yapan oyuncusudur. Samatta'ya çok güvenme. Osayi net acemi bir oyuncu. Kolye ile sahaya çıkılmayacağını bile bilmiyor. Sana Osayi'yi tavsiye eden dostumuzun takımında oynar, Fenerbahçe'de ancak skor bulununca kontra için oyuna girer.

        7

        En önemlisi bir OYUN belirlemelisin. Pas oyunu mu, kick and rush mı, kanat oyunu mu Malatya maçından sonra belirlemelisin. Geri dörtlü tamam ise önlerinde Gustavo-Sosa. Ön üçlüde Enner - Pelkas - İrfan en uçta da Ozan ya da Novak denerdim ben olsam. Her şartta ön alanda daha çok top tutan isimlerle oynardım.

        8

        ERCAN GÜVEN: Emre Hoca’nın, topun ağzında olan ve gole kadar sahanın en kötülerinden ilk üçte bulunan Samatta’yı neden değiştirmediğini merak edenler, iki dakika sonra Caner Erkin’in kornerine attığı kafa ile Fenerbahçe’yi öne geçirdiğinde “Emre Belözoğlu farkını” fark etmiş oldu.

        9

        Gerçi savunmanın çok büyük hatası vardı ama Samatta ve Fenerbahçe adına “müjde” gibi bir şeydi bu gol. Büyüyü bozmamak için Thiam’ı aldığında Samatta’yı çıkarmadı Belözoğlu çift forvet yaptı. Son düdüğe dakikalar kala Sosa - Ozan değişimi ise orta sahadaki kalabalığı küstürmemek hamlesiydi sanki.

        10

        Emre Belözoğlu ilk sınavını geçti, takımı puan cetvelinde ikinciliğe taşıdı, Kadıköy’ün makus talihini değiştirdi. Lakin daha sınavlar bitmedi.

        11

        İBRAHİM YILDIZ: Denizlispor ligin en güçsüz takımı. Buna rağmen ilk yarı iki çok önemli gol pozisyonu buldular. Fenerbahçe bu yarıyı heba etti. Pozisyonu yok. İkinci yarı birazcık baskı ve topa sahip olma oyunu değiştirdi. Kornerden gelen gol yalnız 3 puan değil şampiyonluk umudunu da yeşertti.

        12

        UĞUR MELEKE: Dün Fenerbahçe maça 4-1-4-1 düzeniyle başladı; Ozan-Pelkas ikilisi Gustavo’nun önünde sekiz numara rolündeydiler. Anladığım kadarıyla Süper Lig’de çalışan tüm teknik adamlar her yaz gizli bir villada buluşup takımlarını 4-1-4-1 veya 4-2-3-1 oynatacaklarına dair imza veriyorlar! Gizli bir sözleşme var herhalde aralarında (!)

        13

        Bu sezon Fenerbahçe’nin kadrosunda bir gariplik söz konusu. Gustavo, Sosa, Mert, Ozan, İrfan, Mesut ve Pelkas’la tam yedi tane ilk 11’de kullanabileceği merkez oyuncusu var Fenerbahçe’nin. Ama kanat rotasyonu son derece sıkıntılı. Mesela karo orta sahalı bir 4-1-3-2 ile daha fazla merkez oyuncu da istihdam edebilir Emre Hoca.

        14

        AHMET ÇAKAR: Çok kötü futbol oynayan Fenerbahçe, ligin en kötü takımını zar zor yendi. Denizlispor'un bence düşmesi kesin gibi. Hem puan olarak hem oyun olarak Süper Lig'in en kötüleri.

        15

        Fenerbahçe'nin İrfan Can Kahveci ile attığı bir golde VAR devreye girdi ve ofsayt diye golü iptal ettirdi. Karar doğru. Çünkü İrfan Can'ın şutunda top önce Szalai'ye çarpıyor ki Szalai o anda ofsayt değil, sonra da ofsaytta bulunan Samatta'nın şortuna çarpıp gol oluyor. Temas mutlak, şort da beden sayıldığına göre ofsayt kararı doğru.

        16

        DENİZ ÇOBAN: 84. dakikada İrfan Can’ın golü VAR müdahalesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Top Slazai’den sektiğinde Samatta ofsayt pozisyonundaydı. Kaleci ters köşeye yatmıştı, topu görüyordu, Samatta hareketsizdi, kaleciyi etkilemiyordu ancak top Samatta’nın şortuna dokunarak kaleye girmişti.

        17

        Dolayısıyla bu gol Samatta kaleciyi etkilediği için değil, topa temas ettiği için iptal edildi. Kaleciyi etkilediği için iptal edilecek olsa, hakemin saha kenarına gelerek pozisyonu bizzat izleyerek karar vermesi gerekirdi.

        18