Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yıldız transferi ortalığı salladı! Son dakika transfer haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin Apollon Limassol'dan transfer ettiği Attila Szalai, Sarı Lacivertli formayı giydiği ilk maçta taraftarı mest etti.

        2

        Kayserispor maçında sahaya ilk 11'de çıkan Macar stoper, oyun kurma yeteneğiyle ön plana çıktı, attığı uzun paslar ve fizik gücüyle alkış topladı.

        3

        Sol ayağını çok iyi kullanan Macar stoper, oyun kurma yeteneğiyle Fenerbahçe'nin hücumlarını geriden başlatan isim oldu.

        4

        Son yıllarda stoper transferinde başarıya ulaşmakta güçlük çeken Fenerbahçe'de Szalai'nin göz dolduran performansı sonrası Sarı Lacivertli ekip taraftarları sosyal medyayı ayağa kaldırdı, Szalai için ''İşte aradığımız stoper bu!'' yorumları yapıldı.

        5

        KAYSERİSPOR MAÇI PERFORMANSI

        90 dakika sahada kalan Attila Szalai, %88,8 pas (89 pas) isabeti ile oynadı. 9 uzun pas yapıp, 93 kez topla buluştu. Macar stoper ayrıca 1'er ikili mücadele ve hava topu kazandı. 3 kez topu uzaklaştırdı.

        6

        NE DEDİLER?

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Attila Szalai, ilk maçında pozisyon bilgisi ve yüksek tekniği ile dikkat çekti. Savunması konusunda fikir sahibi olamadık henüz. Ama ekstra bir oyun kurucu gibi oynayabilen bir stoper görüntüsü verdi.

        7

        RIDVAN DİLMEN: Szalai, 1.92 boyunda 23 yaşında bir oyuncu için iyi bir eğitim aldığını bu maç gösteriyor. Attila'nın günümüzde futbolunda aranan bir stoper tipi olduğu söylenebilir. Szalai'nin en önemli özelliği ters topları harika atıyor. 4'te 3 harika toplar attı.

        8

        MEHMET DEMİRKOL: Szalai’nin karambole hiç top atmaması çok şeyi değiştirdi. Her mesafede mutlaka hedef gözeterek pas attı. Acele etmedi. Bu, Luis Gustavo üzerindeki yıpratıcı baskıyı çok hafifletti. Çok daha daha bilinçli oyun kurdular.

        9

        Böyle olunca dar alan savunması içinde özellikle Pelkas’ı demarke buldukları her an pozisyon yakaladılar. Bu pas trafiği sezon başından buyana maça yayıldığını görmediğimiz bir seviye.

        10

        Daha kompakt alan boşalttılar, savunma derinliğini doğru ayarladılar ve az geri koştular. Sanki Mesut’a içinde olmak isteyeceği bir oyun sunalım ve biz de yerimizi kaybetmeyelim der gibiydiler.

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Yeni transfer Szalai, ilk maçı olmasına rağmen iyi bir maç çıkardı. Çok iyi bir sol ayağı var. Fizik gücü iyi. Oyun bilgisi de üst düzeyde.

        12