Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe ile Lazio, Muric transferi için anlaştı | Transfer haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de Vedat Muric düğümü çözülüyor! Habertürk Spor'un İtalyan kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Lazio ile Fenerbahçe, Vedat Muric'in transferi konusunda büyük ölçüde anlaşma sağladı.

        2

        Stoper bölgesine takviye yapmak isteyen Fenerbahçe, Vedat Muric'e 18 milyon Euro'luk transfer teklifi yapan Lazio'dan Bastos'a talip olmuştu.

        3

        İtalyan ekibi bu iki transferi ayrı ayrı değerlendirmek istese de sarı-lacivertlilerin ısrarı konusunda pazarlık masasına oturdu.

        4

        Muric'e İtalya'dan Roma'nın da talip olması sonrasında Fenerbahçe'nin eli bu konuda güçlenirken Lazio, Kosovalı yıldız için şartları zorladı.

        5

        Edinilen bilgiye göre Lazio, Fenerbahçe'ye 14 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra 2 milyon Euro'luk bonus ve Bastos'u vermeyi teklif etti.

        6

        Sarı-lacivertlilerin bu teklifi kabul etmeye çok yakın olduğu öğrenilirken Muric de Lazio'yla her konuda anlaşma sağladı.

        7

        26 yaşındaki golcü oyuncu Lazio'nun 5 yıllık teklifini kabul ederken alacağı yıllık ücret de ortaya çıktı.

        8

        Muric, Lazio'dan bonuslar hariç senede 2 milyon Euro garanti ücret elde edecek.

        9

        Lazio'nun bu transferi pazartesi günü bitirmek istediği öğrenilirken İtalyan kaynaklarının aktardığına göre Muric, birkaç gün içinde İtalya'ya giderek sağlık kontrollerinden geçecek.

        10

        OKAN BURUK, İTALYA'YA ANLATMIŞTI

        La Gazzetta dello Sport, Çaykur Rizespor'dayken Muric'le birlikte çalışan Okan Buruk'tan görüş almıştı.

        11

        Muric'in en güçlü yanının hava hakimiyeti olduğunu belirten Buruk oyun karakterinin ise mücadele olduğunu dile getirmişti.

        12

        26 yaşındaki futbolcuyla ilgili konuşan başarılı teknik direktör "Tesislere antrenmandan saatler önce gelir, çok çalışır. Maç içinde takım için her şeyini verir. Birkaç yıl öncesine kadar kendisinden beklentiler çok fazla değildi ancak çok çalışarak İtalya'da zirve kulüplerin seviyesine gelmeyi hak etti"

        13

        "3-5-2 formasyonuna uygun mudur? Evet çünkü yanındakini de oynatan bir oyun karakteri var. Hem birinci hem ikinci santrfor olarak oynayabilir. Boş alan yaratma ve takım arkadaşlarını pozisyona sokma konusunda başarılı bir oyuncu" ifadelerini kullanmmıştı.

        14

        FENERBAHÇE HABERLERİ YALANLAMIŞTI

        Fenerbahçe önceki gün Vedat Muric için İtalya'nın Lazio takımıyla anlaşmaya varıldığı yönündeki haberleri yalanlamıştı.

        15

        Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Muric'e yönelik çeşitli kulüplerden transfer teklifi geldiği belirtilerek, "Ancak bugün bazı yayın organlarında oyuncumuzun transferi için bir miktar para ve bir başka oyuncunun bonservisi karşılığında İtalya'nın Lazio takımıyla anlaşıldığına dair haberler yer almıştır. Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız." denilmişti.