Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son Dakika Haberi - Fenerbahçe'nin YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ - Ali Koç'un anlattığı hocanın ismi... - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün düzenlediği basın toplantısında, Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini söyledi.

        2

        Koç, yeni teknik direktörün Portekiz ya da Almanya ekolünden olacağını söyledi. Başkan Koç, "Tercihimiz, arzumuz daha çok Portekiz, Almanya ekolü. Mümkünse 1-2 şampiyonluğu olsun. İtalya'dan biri gelirse Portekiz, Almanya değil demeyin. Ama daha çok oraya odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.

        3

        "Bielsa ile görüştünüz mü" sorusuna ise, "Bielsa bize çok ifade edilen bir hoca. Bielsa ile henüz temasımız olmadı. Kalibre olarak o seviyeye bakıyoruz" diyerek cevap verdi.

        4

        Habertürk Spor'dan Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; Koç'un anlattığı profile uyan isimler ve hocaların son durumları şöyle:

        5

        Paulo Fonseca: Roma ile sözleşmesi bitiyor. Yerine Jose Mourinho geçecek. Kariyerinde Porto, Braga, Shakhtar Donetsk gibi ekipler var. Koç'un '1-2 şampiyonluğu olsun' kriterine de uyuyor. Shakhtar ile 3 şampiyonluğunun yanı sıra 6 yerel kupası var.

        6

        Nuno Espirito Santo: Kaleci antrenörü olarak başladığı antrenörlük kariyerinde Rio Ave, Valencia, Porto ve Wolverhampton'ı çalıştırdı. Oynattığı futbolla İngiltere'de büyük beğeni topladı. Hiç kupası yok. Everton ile adı anılıyor. Türkiye'ye gelmesi zor görünüyor.

        7

        Sergio Conceiçao: Portekiz'de kariyerine başladı. Fransa'da 1 sezon Nantes'ı çalıştırıp Porto'nun başına geçti. 2017'den bugüne 2 şampiyonluk elde etti. Sözleşmesi sona erdi. Yerine Fenerbahçe'nin eski hocası Vitor Pereira'nın geçebileceği konuşuluyor.

        8

        Bruno Lage: Benfica'nın alt yaş takımlarında hocalığa başladı. Beşiktaş'ın eski hocası Carlos Carvalhal'in yardımcısı olarak Sheffield Wednesday ve Swansea maceralarının ardından Benfica'ya döndü. Ocak 2019'da A takımın başına geçti, Haziran 2020'de ayrıldıktan sonra takım çalıştırmadı. 1 şampiyonluğu, 1 süper kupa başarısı var. Wolverhampton'ın başına geçeceği iddia ediliyor.

        9

        Jorge Jesus: Uzun yıllardır Fenerbahçe'nin gündemine gelen biri isim. Portekiz'de 11 kupa kazandıktan sonra Al-Hilal ve Flamengo ile yurt dışına açıldı. Flamengo'da çok başarılı olmasına rağmen Benfica'dan gelen teklifi reddedemedi. 2020 yazında döndüğü takımında bu sezon hüsrana uğradı, ligi 3. sırada tamamladı. 1 sezon daha sözleşmesi bulunuyor.

        10

        Andre Villas Boas: Genç yaşında Porto ile Avrupa Ligi'ni kazanarak müthiş bir başlangıç yaptı. Chelsea, Tottenham, Zenit, Shangai ve son olarak Marsilya'da çalıştı. Marsilya'da istemediği bir oyuncunun transfer edilmesinin ardından görevi bıraktı. Şubattan bu yana boşta. Şöhretli kariyerinin karşılığı kadar kupası yok. Porto ve Zenit dışında kupa kazanamadı.

        11

        Vitor Pereira: Porto, Al Ahli, Olympiakos, Fenerbahçe, 1860 Münih ve Shangai'da çalıştı. Fenerbahçe ve 1860 Münih dışında başarılı bir kariyer oluşturdu. İsmi zaman zaman Premier Lig takımlarıyla anılıyor. Fenerbahçe'nin tekrar ona gitmesi zor görünse de Ali Koç'un çizdiği profile uyan bir isim.

        12

        Marco Silva: Sporting ve Olympiakos'un arından direksiyonu İngiltere'ye kırdı. Hull, Watford ve Everton'ı çalıştırdı. Aralık 2019'dan beri boşta.

        13

        Bruno Labbadia: Emre Belözoğlu'nun yardımcılığını yapan Erdinç Sözer uzun yıllar onunla görev yaptı. Leverkusen, Hamburg, Stuttgart, Wolfsburg, Hertha Berlin gibi ekiplerde çalıştı. Hiç kupası yok.

        14

        Joachim Löw: EURO 2020'nin ardından Almanya'daki görevinden ayrılacak. 2004'ten beri Almanya Milli Takımı'nda görev yapıyor. Önümüzdeki sezon takım çalıştırmak istemediğini söyledi. Bu sözüne rağmen 1998/1999'da sarı-lacivertli takımda görev yapan Löw için bir girişim olabilir.

        15

        Ralf Rangnick: Bundesliga'da birçok takımda görev aldıktan sonra Red Bull'un Leipzig, Salzburg gibi takımları kapsayan organizasyonunda çalışmaya başladı. Avrupa'dan birçok büyük takımla anıldı. Altyapı ve scouting alanında uzman bir isim.

        16

        Jürgen Klinsmann: Futbolculuğundaki başarısını teknik direktörlüğe pek yansıtamadı. Almanya Milli Takım, Bayern Münih, ABD Milli Takımı ve Hertha Berlin'de çalıştı. Şampiyonluk kazanamadı.

        17

        Christoph Daum: Fenerbahçelilerin çok yakından tanıdığı bir isim. Önceki senelerde de gündeme geldi. 4 sezon çalıştığı Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk kazanırken, 2 kez son maçlarda şampiyonluğu kaybetti. Beşiktaş ile de 1 kez şampiyon oldu.

        18

        Lucien Favre: İsviçreli teknik adam uzun süre Almanya'da çalıştı. Dortmund'la süper kupa zaferi yaşadı. Avrupa'nın önde gelen teknik adamları arasından ismi sayılıyor. Aralık 2020'den beri boşta.