Ferhat Göçer: Bu durum, küçük bir artçı şok gibi kalıyor
Türkiye, dijital hırsızlığa karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde harekete geçti. Müzik meslek birliklerinin hazırladığı programlar, 1 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'Ulusal Yapay Zekâ Çalıştayı'nda masaya yatırılacak. MSG Başkanı Ferhat Göçer, çalıştay öncesinde konuyla ilgili olarak Habertürk'e açıklamalarda bulundu
ABONE OLSosyal medyanın karanlık yüzü iyiden iyiye ortaya çıkmaya başlayınca, devlet başkanları devreye girdi.
Türkiye, en başından bu yana sosyal medyanın karanlık yüzüne dikkat çekiyor. Sosyal medyanın karanlık yüzünü 2007'de gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020'de yaptığı iki konuşmada da bu konuya dikkat çekmişti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son bir haftadır gün geçmiyor ki sosyal medyanın karanlık yüzüne dikkat eden bir açıklamada bulunmasın, sosyal medya şirketlerine karşı "Kanunlarımıza uyun" şeklinde sesini yükseltmesin.
Fransa'nın yanı sıra; Avustralya, İspanya, İngiltere ve Portekiz de sosyal medyanın karanlık yüzüne karşı etkin mücadele içinde olacaklarını açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 3 gün önce yaptığı açıklamada çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin; "Çalışmalarımızı son aşamaya getirdik. AK Parti grubumuz yakın zamanda Meclis Başkanlığı'na bunu sevk edecektir" diyerek düzenlemenin yasallaşması adına adım attıklarını ifade etti.