FIBA, 3x3 maçlarını ağustos ayına kadar oynatmayacak
İSTANBUL (İHA) - FIBA, 3x3 basketbolun 2020 sezonu ile ilgili bir açıklama yaparak korona virüs salgınındaki mevcut durum nedeniyle, ağustos ayına kadar hiçbir müsabakanın oynanmayacağı duyurdu.
Daha önce 12 Mart’ta açıklanan ve FIBA Merkez Kurulu’nun 26-27 Mart tarihlerindeki toplantısında onaylanan, tüm FIBA müsabakalarının askıya alınması kararı doğrultusunda FIBA, 3x3 basketbolun 2020 sezonu ile ilgili bir güncelleme yayımladı. Buna göre, korona virüs salgınındaki mevcut durum nedeniyle, en erken Ağustos 2020’ye kadar hiçbir resmi FIBA 3x3 basketbol müsabakası oynanmayacak. Bu erteleme sonucunda iptal edilen organizasyonların, salgın durumunun son haline göre yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde oynanma ihtimalinin olduğu belirtildi.
Ertelenen ve iptal edilen turnuvalar şu şekilde:
2021 yılına ertelenen turnuvalar:
2 Olimpiyat Elemesi (Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesi üzerine 2021 yılında gerçekleştirilecek)
2020 sezonu için iptal edilen turnuvalar:
4 Dünya Turu etkinliği (Prag, Lozan, Los Angeles, Nanjing)
FIBA 3x3 23 Yaş Altı Milletler Ligi
Bazı bölgesel kupaların elemeleri
FIBA 3x3 17 Yaş Altı Bölgesel Kupa organizasyonları (elemeler dahil)
FIBA, 3x3 basketbolun tekrar sahalara dönmesi için çalışmalarını sürdürecek ve diğer turnuvaların 2020'nin geri kalan sürecinde veya gerekirse Ocak 2021’de oynanması için planlamalarını yapmaya devam edeceğini de açıkladı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.