Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Son dakika haberleri: Liglerde şampiyon çıkmayabilir! - Futbol Haberleri
        1

        UEFA, üyesi olan tüm federasyon ve paydaşlarını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında gelişmeleri görüşmek amacıyla 1 Nisan Çarşamba günü video konferans görüşmesine çağırdı.

        2

        UEFA'nın açıklamasına göre 2 hafta önceki görüşmeden sonra gelişmeleri tartışmak ve liglerin başlangıç tarihleriyle ilgili görüşleri paylaşmak üzere 55 üye ülke federasyonu ile video konferans yöntemiyle toplantı yapılacak.

        3

        Toplantıda, milli takım ve kulüp müsabakalarındaki gelişmelerin yanı sıra oyuncu sözleşmeleri ve transfer sistemi gibi konular da ele alınacak.

        4

        UEFA Başkanı önceki gün de liglerin akıbetiyle ilgili açıklamalar yapmış ve üç senaryo üzerinde durmuştu. İtalya'da yayın yapan La Repubblica gazetesine konuşan Ceferin, dramatik bir dönemden geçtiklerini şu aşamada sağlığın her şeyden önce geldiğini ifade etmişti.

        5

        ÜÇ SEÇENEK VAR!

        UEFA Başkanı, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak, "Üç seçenek var. Mayıs ortası, haziran ya da haziran sonunda yeniden başlamak. Eğer bunu başaramazsak, muhtemelen sezon kaybedilmiş olacak. Ya da bir sonraki sezonu daha geç başlatmak koşuluyla yeni sezonun başlayacağı tarih de olabilir. Ligler ve kulüpler için en iyi çözüm hangisi göreceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

        6

        "Kimse bu pandeminin ne zaman biteceğini bilmiyor. Bizim A, B ve C planlarımız var." ifadelerini kullanan Ceferin, kulüp ve lig yöneticileriyle görüştüklerini ancak şu an beklemek durumunda olduklarını kaydetmişti.

        7

        Sezonunun yeniden oynanmaya başladığında bütün maçların seyircisiz oynanmasını düşünmenin güç olduğunu dile getiren UEFA Başkanı, "Ama şu an seyircili mi seyircisiz mi olacak, bunu bilemiyoruz. Eğer bir alternatif olmazsa şampiyonaları tamamlayabilmek için belki böylesi de iyi olabilir." şeklinde görüş belirtmişti.

        8

        FRANSA'DAN FLAŞ İDDİA!

        Fransa'da yayın yapan France Football'un haberine göreyse UEFA Yönetim Kurulu, liglerin geleceğine ilişkin kararını verdi. Habere göre ligler nisan ayı sonuna kadar başlatılacak duruma gelmezse, liginde şampiyonluğu matematiksel oalrak garantilemeyen takım şampiyon sayılmayacak!

        9

        UEFA Yönetim Kurulunun aldığı ortak karara göre oynanan tüm karşılaşmalar geçerli sayılıp liglerde takım sırasına göre olağan şekilde prim verilecek.

        10

        France Football'da yer alan haberin gerçekleşmesi durumunda Premier Lig'de 29 maçta 27 galibiyet alan ve en yakın rakibi Manchester City'nin 25 puan önünde bulunan Liverpool şampiyon olarak tescillenmeyecek.

        11

        Manchester City'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan geçen günlerde konuya dair bir açıklama yapmış ve "Liverpool şampiyon ilan edilirse itiraz etmem. Biraz sportmen davranmak gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

        12

        Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da dün liglerin akıbetiyle ilgili konuşmuş, "Ligin tescili insanları tatmin etmez, kimse mutlu olmaz. Böyle bir durumda aşağıdaki takımlar ne yapacak. Bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu olayların aylarca böyle gidecek hali yok. Belki kısa bir süre sonra çaresi bulunacak. Nisan ayı maçların oynanması için zor görünüyor"

        13

        "Hastalık düşüp hayat normale dönerse mayıs 15, haziran 15 gibi oynanabilir. Bu bir şekilde sonuçlandırabilir. Şu an alınacak karar için erken. Aceleci bir karar vermeden beklemek ve hayatın normale döndüğü bir dönemde karar vermek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        14

        BAŞKANLAR NE DİYOR?

        Ertelemeden bu yana "Ligler tamamlansın", "Play-off", "Tescil" ya da "İptal" gibi çözümler ortaya atılırken Süper Lig ekiplerinin başkanlarının dile getirdiği formüller şöyle:

        15

        Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil:

        "Play-off sistemini veya başka bir şeyi tartışmadık. Ligde 8 maçımız, kupada 2 karşılaşmamız kalmış durumda. O nedenle hızlandırılmış bir lig oynanabilir gözüküyor. Diğer ülkelere göre avantajımız var."

        16

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz:

        "Kulüpler Birliği'nde play-off veya liglerin tescil edilmesi gündeme bile gelmedi. Sadece liglerin seyri üzerine konuşuldu. Komisyon kurulması konuşuldu. Üç saate yakın telekonferans yaptık. Orada alınan karar, futbolcuların maç temposunu kaybetmemesi için TFF ile temasa geçilmesi şeklindeydi."

        17

        “Play-off kulüplere haksızlık olur. İlk 8’den başlarsan 9’uncuya, ilk 4’ten başlarsan 5’e, ilk 10’dan başlarsan 11’inci takıma haksızlık olur. Yoksa 18’de 4 maçlık bir şey mi yapacaksınız. Bunun formatı yok. Kim buna karar verecek?”

        18

        Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

        "Başkan Mehmet Sepil 3 senaryo var demişti. Ancak 2 ve 3. senaryolar hiç konuşulmadı: Play-off ve tescil edilme konusu. Daha ziyade. 1. senaryo üzerine konuşuldu. Her şey yolunda giderse 17-18 Nisan'da oynamaya hazır olacak konuma gelmeyi hedefliyoruz."

        19

        "Play-off bazı çevreler tarafından gündeme getiriliyor. Neden bilmiyorum. Kalmış 8 hafta zaten. 4 takımlı play-off'ta 6 maçı düşünürseniz, 8 maç hayli hayli oynanır. Mustafa Cengiz'in dediği gibi play-off gündemde değil. Neden dile getirildi bilmiyorum."

        20

        Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz

        "Liglerin başlayacağı tarihi net olmamasına karşın 17-18-19 Nisan olarak düşündük. Play-off konusu üzerinde Kulüpler Birliği toplantısında üzerinde çok fazla durmadık. Ligin tamamlanmasını istiyoruz, süreç ne gösterecek hep birlikte göreceğiz."

        21

        Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi:

        "Bence bu lig tamamlanamazsa, oynanmamış sayılmalı. Bu olay Allah korusun Temmuz ve Ağustos’a kadar uzarsa noktayı koymak gerekir. Avrupa’ya gidecek takımlar da belirlenir. Türk takımlarının son 5 yıldaki dışarıda elde ettikleri puanlara bakarak Avrupa’da temsil edebilecek takımları gündeme getirirsin. Avrupa’da elde edilecek gelirler ise kardeş payı olarak paylaşılır. ‘Hepimiz kardeşiz’ demiyor muyuz? O zaman gelirler de paylaşılır. Önemli olan birlik beraberlik."

        22

        "Temmuz-ağustosta ligleri oynamak doğru değil, bitmemiş ligi tamamlamak doğru değil. O dönemde de bu ligi oynanmamış kabul etmeyi önermeyi düşünüyorum. Play-off'a gerek yok. Play-off'un oynanabildiği durum ve vaziyetlerde zaten lig de oynanabiliyor demektir. O zaman ligi oynayalım."

        23

        Rizespor Başkanı Hasan Kartal

        "Bazı kulüpler, ne olacaksa olsun bunu bitirelim, diyebilirler ama bunu bitirmenin de Türk futboluna bir faydası olacağını düşünmüyorum. Bu ligi dondurabilirsin, lider olacak takımı farklı bir şekilde belirleyebilirsin, düşecek takımları düşürmeyebilirsin, aşağıdan gelecekleri yukarıya alabilirsin, ligi artırabilirsin."

        24

        "Bu bir mücbir sebeptir aslında. Bu, sözleşmede bildiğim kadarıyla var, bu, mücbir sebebe girecek. Esas bu sorunu çözecek olan TFF, UEFA ve FIFA. Bunların birlikte karar vermesi lazım. Bir başka ülkede farklı, bir başka ülkede farklı olacağını zannetmiyorum. Bu zincir beraber. Buna karar verecek, Türkiye'deki kulüpler de buna uyacak. Sahaya çıkmayan futbolcu olursa ona ancak cezai şart uygulayabilirsiniz."

        25

        Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu

        "Lig mayıs ayında başlarsa bitirilebilir. Geçen çoğumuzun telekonferansla katıldığı Kulüpler Birliği toplantısında, bir tarihte mutabık kalalım istedik. Hem Spor Bakanımızla hem Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşülerek bir tarih belirlenirse, en azından o tarih geldiğinde eğer sıkıntı devam ederse ertelenebilir, ama karamsarlıktan iyidir."

        26

        "Herkesin kafasında soru işareti olmasın diye bir tarih belirleme aşaması konuşulmuştu. Kulüpler Birliği toplantısında bu süreci yürütmeyle alakalı kulüp başkanlarından oluşan bir heyet oluşturulması da konuşuldu. Şimdi bu sürecin çalışmasını yapıyoruz. Şu anda beklemekten başka yapacak bir şey yok."

        27

        Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı

        "Bu aşamada bize göre ligler bitmiştir. Bundan sonra futbolcuların toplanması, risk ortamına girmeleri, form tutmaları öngörülen süreler içinde mümkün değildir. Bu süreç tüm motivasyonumuzu bozmuş, teknik yönetimden, futbolcusuna öncelik doğal olarak kendileri ve ailelerinin sağlığı olmuştur."

        28

        "Özellikle yabancı bazı futbolcularımızı Kayseri'de tutmamız zor hale gelmiştir. En kısa sürede futbolcuları evlerine göndererek bile bile ladese son vermeliyiz. En kısa zamanda ligin sonlandırılma şekli ve teknik ve finansal sorunların tartışılması gerektiğini düşünüyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ