Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray BOMBA İDDİA! Mustafa Cengiz'den son dakika Fatih Terim kararı! Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Yeni Malatya maçının ardından, “Derin bir yalnızlık hissettim” diyerek yönetime sitem eden ve transfer politikalarını eleştiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon sonunda ayrılacağının sinyallerini vermişti.

        2

        Başkan Mustafa Cengiz’in bugün 14.00’te yapacağı söyleşi öncesi ise dün kulislerde Terim’in kovulacağına dair iddialar yer aldı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar sosyal medya üzerinden yönetimi istifaya davet ederken, Terim’e destek verdi.

        3

        Bir grup taraftar ise Terim’in evinin önüne giderek meşale yaktı, tezahürat yaptı. Tüm bunlar yaşanırken Cengiz yönetimi kulübün resmi kanallarından herhangi bir açıklama yapmayınca, dedikodular aldı başını gitti.

        4

        Ancak hem yönetim kanadından hem de teknik direktör Fatih Terim kanadından, Terim’le yolların ayrılacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

        5

        Aksi bir durumda yarışın içinde olan Galatasaray’a büyük zarar vereceğinin bilincinde olan Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin, Beşiktaş derbisi öncesi böyle bir karar almayacağı ifade edildi.

        6

        YÖNETİM TEPKİYİ Mİ ÖLÇTÜ?

        Geçmiş dönemlerden beri özellikle transfer dönemlerinde hocalarıyla karşı karşıya gelen Cengiz yönetimi, Terim’in son açıklamalarıyla adeta küplere bindi.

        7

        Ortaya atılan bir iddiaya göre ise; Sarı-Kırmızılı yönetimin bu tip bir haberi önceden sızdırarak, taraftar tepkisini ölçtüğü öne sürüldü.

        8

        Ancak taraftarların beklenenden çok daha yüksek sesle tepkilerini dile getirmeleri nedeniyle yönetimin geri adım attığı da iddia ediliyor.

        9

        BAŞKAN’IN BUGÜNKÜ KONUŞMASI SERT OLABİLİR

        Sarı-Kırmızılı kulislerden edinilen bilgilere göre, Terim’in açıklamalarına sinirlenen Başkan Mustafa Cengiz’in bugün yapacağı açıklamalarda sert ifadeler kullanabileceği bildirildi.

        10

        Terim’e sert sözlerle yüklenmesi durumunda ise deneyimli çalıştırıcının nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

        11

        TAKIMINI DERBİYE HAZIRLIYOR

        Yeni Malatya deplasmanının ardından dün takımına izin veren İmparator, tüm bu gelişmeleri dün evinden takip etti. Florya’da bugün derbi hazırlıklarına başlayacak olan tecrübeli çalıştırıcının, çıkan dedikoduları kulak ardı ederek takımını derbiye en iyi şekilde hazırlamak için çalışacağı ifade edildi.

        12

        Görevine son verilmeyeceğini düşünen Terim’in derbide takımının başında olacağı öğrenildi.

        13

        NE OLMUŞTU?

        Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor'u penaltı atışlarının ardından elerken maç sonunda Fatih Terim'in yaptığı açıklamalar gündemi sarsmıştı.

        14

        Gençlerbirliği maçının ardından İrfan Can Kahveci, Edin Visca ve Onyekuru'yu istediğini açıklayan Terim, yönetime de mesaj gönderip "Konuşulur, olur olmaz ama daha resmi, daha ciddi şeyler yapmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

        15

        Tecrübeli teknik adamın bu açıklamalarına yönetimden yanıt gelmezken taraftar grubu ultrAslan'ın "İrfan Can Kahveci için Göksel Gümüşdağ ile görüşülmesin" yönündeki bildirisi kafaları karıştırmıştı.

        16

        Bu yaşananların ardından Terim, dünkü Yeni Malatyaspor maçı sonrası çok önemli açıklamalar yaparken kendisini "yalnız" hissettiğini belirtip şunları söyledi:

        17

        "Benim kimseyle bir görüşmem olmadı açıkçası ben malumu ilan ettim, kimsenin bilmediği bir şey söylemedim. Herkes konuşurken bir şey yok ben söylerken mi olay oluyor? Bu konular çok uzun ama bugün derin bir yalnızlık hissettim."

        18

        "Ben burada kişilere, gruplara değil benim burada Galatasaray'a sözüm var, emeğim var. Zaten mayıs ayında hem sözüm hem kontratım bitiyor, bu mayısta... Onun için sözüm sözdür, sözümde durmaya devam edeceğim. O yüzden canımız sağ olsun, canının sağ olsun demek en doğrusu..."

        19

        TRANSFER TARTIŞMASI

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda "Başkalarına scoutluk yapmaktan bıktık" ifadeleri de dikkat çekmişti.

        20

        67 yaşındaki çalıştırıcının bu sözleri, Vedat Muriç ve Mert Hakan Yandaş başta olmak üzere sonuçlandırılamayan transferler üzerinden yönetime mesaj taşırken başkan Mustafa Cengiz cephesinin ise tam tersi görüşte olduğu kaydedildi.

        21

        3 sezonluk süreçte önemli transferlere imza atıldığının altını çizen yönetimin kadroya yeni isimler katma konusunda kulüp menfaatleri neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket ettiklerini dile getirdiği ifade edildi.

        22

        İRFAN CAN'IN FİYATI DUDAK UÇUKLATTI, ONYEKURU...

        Öte yandan Terim'in "Biz onu istiyoruz, o da bizi" dediği İrfan Can Kahveci için Galatasaray yönetimi harekete geçse de Başakşehir'in yanıtı soğuk duş etkisi yarattı.

        23

        Başkan Göksel Gümüşdağ, yıldız futbolcu için 14 milyon Euro'luk bonservis bedeli belirlediklerini sarı kırmızılı yönetime iletti.

        24

        Oyuncuya İngiltere ve İtalya'dan bazı kulüplerin ilgi duyduğu belirtilirken, Galatasaray Kulübü'nün oyuncu için Başakşehir'e 14 milyon Euro vermesi halinde turuncu lacivertli ekibin önceliğinin Galatasaray olacağına dair bir ifade kullanıldığı öğrenildi.

        25

        Öte yandan Terim'in açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Henry Onyekuru da son dakika pürüzü yaşandı. Galatasaray'da üçüncü kez forma giymek için gün sayan Nijeryalı yıldızın kulübü Monaco'nun 5 milyon Euro bonservis bedeli istemesi, sarı-kırmızılı yönetimi sıkıntıya soktu.

        26

        Mustafa Cengiz ve yönetimi, Monaco'nun istediği bonservis konusunda görüş alışverişi yapıp son planlarını devreye sokacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ