Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan son dakika haberleri: Galatasaray'da sürpriz teknik direktör adayı! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da 30 Nisan'daki seçim öncesi adaylar, listelerini tanıtırken bir yandan da göreve gelmelerinden sonraki günler için de çalışmalar yürütüyor.

        2

        Galatasaray'da beş maça çıkan teknik direktörler arasında en düşük puan ortalamasına sahip olan Domenec Torrent'le yola devam etmek istemeyen iki aday da önceliğini teknik direktör konusuna vermiş durumda.

        3

        Metin Öztürk'ün Nuri Şahin açıklamaları sonrasında Antalyaspor'dan tepki gelirken Öztürk, Şahin'in bir kulübün teknik direktörü olduğunu ve Galatasaray'ın bu tarz durumların içinde olmayacağını belirtti.

        7

        FRANCK HAISE KİMDİR?

        2006'da adım attığı teknik direktörlükte 2020'ye kadar alt yaş gruplarında görev yapan Haise, Şubat 2020'den bu yana ise Lens'ın teknik direktörü.

        8

        Lens, Ligue 2'deyken göreve gelen 51 yaşındaki çalıştırıcı, koronavirüs pandemisi sonrasında ligin sonlandırılmasıyla birlikte Lens'ın ilk iki sırada bulunması sonrasında Ligue 1'e yükselmişti.

        9

        Ligue 1'deki ilk sezonunda beklentilerin çok üzerinde bir performans sergileyen Lens, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi verdi.

        10

        Ligue 1'in bitimine 8 hafta kala beşinci sırada bulunan Lens, son dört haftada aldığı üç mağlubiyetle Avrupa biletini 1 puanla kaçırdı.

        11

        Bu sezona da flaş bir giriş yapan Lens 32 maç sonunda aldığı 14 galibiyetle yedinci sırada bulunuyor. Haise ve ekibi, sezonun kalan altı haftasında iki basamak yükselmesi durumunda Lens'la Avrupa kupalarına katılma başarısı gösterecek.

        12

        NE OYNATIYOR?

        A Takım düzeyinde kısa süreli tecrübesi bulunan Fransız çalıştırıcı takımlarını genellikle üçlü savunma anlayışıyla oynatıyor.

        13

        Lens son dönemde 3-4-1-2 ve 3-4-2-1 planlarıyla oynatan Haise buna rağmen katı bir sistem savunucusu olmaması ile biliniyor. Öğrencilerinden tempolu bir futbol bekleyen Haise, iki kenar bekini kanat gibi kullanmayı severken maçtan maça da değişiklikler yapabiliyor.

        14

        "Her maçı küçük detaylar değiştirir" diyen Haise'ın Lens ile 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

        15

        İKİNCİ ADAY RUDI GARCIA

        Eşref Hamamcıoğlu ve Ergün'ün Haise ile anlaşamaması durumunda ikinci adayları ise Lyon ile Şampiyonlar Ligi'nde yarı final de oynayan Rudi Garcia...

        16

        Teknik direktörlüğe St. Etienne ile adım atan sonrasında Dijon, Le Mans, Lille, Roma, Marsilya ve Lyon'da görev yaptı. Lille ile Fransa şampiyonluğu yaşayan 58 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı ise farklı formasyonları kullanabiliyor.

        17

        Lyon'la yarı final oynadıkları sezon üçlü savunmalı anlayışı da tercih eden Garcia genellikle 4-3-3 dizilimini kullanmayı seviyor.

        18

        Mayıs 2021'de Lyon'daki görevinden ayrılan 58 yaşındaki çalıştırıcı o tarihten bu yana herhangi bir takımda görev yapmıyor.

        19

        ÖZTÜRK'ÜN TERCİHİ OKAN BURUK

        Diğer başkan adayı Metin Öztürk cephesinde de yoğun bir çalışma var. 'Yeni bir Fatih Terim bulmalıyız' diyen Öztürk'ün, Okan Buruk'u işaret ettiği öğrenildi.

        20

        Habertürk'ten Ayhan Şensoy'un haberine göre Metin Öztürk ve ekibi Buruk ile 2 yıllığına anlaşmaya vardı.

        21

        Metin Öztürk seçimi kazanması halinde Okan Buruk Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olacak.

        22

        BURUK GENİŞ BİR RAPOR HAZIRLIYOR

        Bir süredir sarı-kırmızılı takımı yakından izleyen 48 yaşındaki teknik adam geniş bir rapor hazırlıyor.

        23

        Sarı-kırmızılı takımda futbolculuk döneminde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri yaşayan Okan Buruk'un heyecanla 30 Nisan'da yapılacak seçimi beklediği öğrenildi.

        24

        48 yaşındaki çalıştırıcı şampiyonluk yaşadığı Başakşehir'den Ocak 2021'den ayrıldıktan sonra bir takım çalıştırmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ