Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Galatasaray'ın Florya arsasının kazananı belli oldu - Emlak Haberleri

        Galatasaray'ın Florya arazisinin yeni sahibi talip olan9 firma arasından Öz Er-Ka İnşaat oldu.

        Emlak Konut GYO A.Ş. şirket merkezinde düzenlenen İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İhalesi sonuçlandı. Yapılan resmi açıklamada şöyle dendi:

        "Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) 2.250.000.000 TL

        Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı (ASKŞPGO) %37

        Asgari Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (Asgari ASKŞPTG) 832.500.000 TL

        Teklif ile Öz Er-Ka İnş. Tur. Elekt. Taah. Tic ve San. A.Ş. firması kazanmıştır."

        Ekspertiz değeri 383.554.450 TL olup, 2,17 çarpan oranı ile ihale edilen arazinin "Şirket Payı Geliri" (asgari ASKŞPTG) nin yaklaşık %71,43'ü Emlak Konut GYO A.Ş.'ye , yaklaşık %28,57'si ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ait.

        Böylelikle,toplam asgari ASKŞPTG’ye göre 832.500.000 TL olurken Emlak Konut GYO A.Ş payı; 594.654.750 TL ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği payı da 237.845.250 TL olarak gerçekleşti.

        Öz Er-Ka İnşaat, İzka İnşaat, Akyapı İnşaat, Nef Gayrimenkul-Caba İnşaat İş Ortaklığı, Fuzul Yapı-Fuzul Gayrimenkul-Akkuş Gayrimenkul-Hasanoğlu İnşaat İş Ortaklığı, Aşcığlu İnşaat-Yılsan Yatırım İş Ortaklığı, Şua İnşaat-Ruha Elektrik İş ortaklığı, Pekimtaş Yapı- Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Özak GYO-İnt-er Yapı İş Ortaklığı ihaleye teklif sunmuştu.

        Emlak Konut, Florya’daki Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın almıştı.

        Şirket her iki arsayı birleştirerek tek bir ihale yapma yolunu seçti. Bu sebeple; elde edilecek “Şirket Payı Geliri”nin yaklaşık yüzde 71,43’ü Emlak Konut’a, yaklaşık yüzde 28,57’si ise Galatasaray Spor Kulübü’ne ait olacak.

        REKLAM

        Söz konusu araziler Atatürk Ormanı ile Atatürk Havalimanı’nın ortasında kalıyor. 42 bin 383 metrekaresi konut alanı olan toplam 63 bin 230 metrekarelik arazide 55 bin 98 metrekare inşaat alanı yer alıyor.

        Park, dini tesis, ilköğretim alanı da yer alan projede konutlar zemin artı 2 kat olarak inşa edilecek. İkiz, blok, sıralı ev veya teras ev şeklinde üretim yapılabilecek. Konut alanında toplam inşaat alanının yüzde 5’i kadar ticari alan izni de verilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ